حملات تازه اسرائیل به خان یونس؛ آتش‌بس همچنان متزلزل‌ است

در حالی که آتش‌بس شکننده میان اسرائیل و حماس در نوار غزه هنوز برقرار است، نیروهای ارتش اسرائیل طی ساعات اخیر با انجام حملات هوایی و توپخانه‌ای در خان یونس و دیگر مناطق غزه، بار دیگر این توافق را نقض کردند. منابع پزشکی اعلام کردند که دست‌کم سه فلسطینی در این حملات کشته شده‌اند؛ یکی از آنها به‌دلیل جراحات ناشی از حمله‌های پیشین جان باخت.

این در حالی است که قایق‌های جنگی اسرائیل نیز سواحل شهر غزه را با گلوله‌باران سنگین هدف قرار دادند و تانک‌ها و بالگردهای ارتش در شرق خان یونس عملیات تهاجمی را ادامه دادند. خبرنگاران می‌گویند چندین ساختمان مسکونی در شرق خان یونس و شرق شهر غزه تخریب شده و انفجارهای بزرگ تا بامداد ادامه داشته است.

همزمان، ورود کمک‌های بشردوستانه همچنان محدود و قطره‌چکانی است. به گفته منابع میدانی، تنها تعداد اندکی کامیون حامل مواد غذایی از گذرگاه «کِسوفیم» وارد غزه شده‌اند؛ اقدامی که فلسطینی‌ها آن را تلاشی برای ادامه محاصره و فشار بر جمعیت غیرنظامی توصیف می‌کنند.

در شمال نوار غزه، یک فلسطینی دیگر در جبالیا به ضرب گلوله نیروهای اسرائیلی کشته شده است. هلال احمر و بیمارستان الشفاء این خبر را تأیید کرده‌اند.

در همین حال، وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که شمار شهدای فلسطینی در نوار غزه از آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، به بیش از ۶۸ هزار و ۶۰۰ نفر رسیده است؛ اکثریت آنان زنان و کودکان هستند.

نقض آتش‌بس تنها به غزه محدود نمانده و ارتش اسرائیل در کرانه باختری نیز عملیات‌ خود را تشدید کرده است. بامداد امروز نیروهای اشغالگر با یورش به شهر قلقیلیه پنج جوان فلسطینی را بازداشت کردند. در سیلواد در رام‌الله نیز، یک نوجوان ۱۵ ساله به ضرب گلوله اسرائیل مجروح شد و به دلیل جلوگیری نظامیان از رسیدن امدادرسان‌ها، در بیمارستان جان سپرد.

جبهه شمالی نیز همچنان ناآرام است. پهپادهای اسرائیلی دو موتورسیکلت را در شهرک «کونین» در جنوب لبنان هدف قرار داده‌اند که باعث زخمی شدن چند نفر شده است. این حمله نقض آشکار توافق آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان در نوامبر ۲۰۲۴ ارزیابی شده است.

از سوی دیگر، گزارش محرمانه وزارت خارجه آمریکا که روزنامه «واشنگتن پست» آن را افشا کرده، نشان می‌دهد واحدهایی از ارتش اسرائیل به ارتکاب صدها مورد نقض جدی حقوق بشر در غزه متهم هستند؛ نقض‌هایی که مشمول قوانین «لیهی» و مانع ادامه کمک‌های نظامی آمریکا می‌تواند باشد. اما مقام‌های آمریکایی می‌گویند بررسی این پرونده‌ها «سال‌ها زمان خواهد برد».

یک مقام سازمان ملل نیز هشدار داد که جنایات اسرائیل علیه فلسطینی‌ها در حال تبدیل شدن به «معیاری خطرناک» در سطح جهانی است و به عادی‌سازی خشونت علیه زنان و کودکان در مناطق جنگی انجامیده است.

در این میان، خبرها از گسترش اشغالگری اسرائیل نیز حکایت دارد: روزنامه یدیعوت آحارونوت گزارش داده که دولت نتانیاهو تاکنون مجوز ساخت یا احداث حدود ۴۸ هزار واحد در شهرک‌های غیرقانونی کرانه باختری را صادر کرده است؛ اقدامی که جامعه جهانی بارها آن را محکوم کرده است.

نهادهای حقوقی و بشردوستانه نسبت به وضعیت هزاران آواره‌ای که اکنون در مدارس آنروا پناه گرفته‌اند هشدار داده‌اند؛ مدارسی که خود بارها هدف حملات بوده‌اند اما با وجود کمبود شدید منابع و فشارهای سیاسی، همچنان ستون اصلی حمایت از غیرنظامیان غزه محسوب می‌شوند.

در فضای سیاسی منطقه نیز تنش در حال افزایش است. رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه، در کنفرانس خبری مشترک با صدر اعظم آلمان، برلین را به چشم‌پوشی از «نسل‌کشی و قحطی عمدی» در غزه متهم کرد.

در حالی که شبح فروپاشی کامل آتش‌بس در برابر دیدگان جهان قرار دارد، بنیامین نتانیاهو مدعی است که همه اقدامات اسرائیل «در چارچوب توافق آتش‌بس» انجام می‌شود؛ ادعایی که با واقعیت‌های میدانی و آمار قربانیان به‌سختی قابل تطبیق است.

گزارش‌های میدانی و حقوق بشری نشان می‌دهد که اگر فشارهای بین‌المللی افزایش نیابد، مسیر جنگ و ویرانی ممکن است بار دیگر به سرعت از سر گرفته شود و وضعیت انسانی در غزه به سطحی حتی فاجعه‌بارتر سقوط کند.

برچسب ها

نشریه آلمانی یونگه‌ولت با استناد به گزارش‌ها و تصاویر منتشرشده از سوی الجزیره، از تقویت نشانه‌ها درباره قاچاق سازمان‌یافته مواد مخدر به نوار غزه خبر داده است. این گزارش‌ها، از کشف قرص‌های مخدر در کیسه‌های آرد کمک‌های بشردوستانه تا عملیات اخیر واحد مبارزه با مواد مخدر فلسطین را در بر می‌گیرد...
طبق این گزارش، بیش از ۶۹هزار و ۷۵۶ فلسطینی طی دو سال اخیر کشته شده‌اند و ارتش اسرائیل با عملیات نظامی خود «تمام ستون‌های بقا» در غزه را هدف قرار داده است. منابع غذایی، مسکن، زیرساخت‌های درمانی و سیستم اداری منطقه عملاً فروپاشیده و این بار، مسئله فقط تخریب نیست؛ مسئله احتمال پایان حیات سازمان‌یافته در غزه است. آنکتاد در این سند تأکید می‌کند: اسرائیل با روشمندترین شکل ممکن، همه ساختارهای زیستی غزه را نابود کرده است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی