حمله پهپادی به کاروان دریایی کمک به غزه؛ ایتالیا برای حمایت ناو جنگی فرستاد

یک کاروان بین‌المللی متشکل از حدود ۵۰ کشتی غیرنظامی که قصد داشت کمک‌های بشردوستانه به غزه ارسال کند و محاصره دریایی اسرائیل را بشکند، بامداد چهارشنبه در آب‌های بین‌المللی نزدیک یونان هدف حمله پهپادی قرار گرفت. این حمله واکنش فوری ایتالیا را در پی داشت که با اعزام یک ناو جنگی برای حمایت از اتباع خود و سایر فعالان حاضر در این کاروان وارد عمل شد.

به گفته سخنگوی «مارش به سوی غزه» در یونان، دوازده پهپاد در فاصله ۳۰ مایلی جزیره گاودوس بر فراز کشتی‌های کاروان ظاهر شدند و با پرتاب مواد منفجره، گاز اشک‌آور و تجهیزات اخلالگر، برخی قایق‌ها را آسیب‌زدند. با این حال، تمامی سرنشینان در سلامت هستند. فعالان حقوق بشری، وکلای بین‌المللی و شخصیت‌هایی چون گرتا تونبرگ، کنشگر مشهور محیط‌زیست، در این کاروان حضور دارند.

وزیر دفاع ایتالیا، گویدو کروستُو، حمله را «بشدت محکوم» کرد و دستور داد ناو چندمنظوره فاسان که در شمال کرت در حال گشت‌زنی بود، به سوی کاروان حرکت کند. او گفت مأموریت اصلی این ناو، آماده‌باش برای عملیات نجات، به‌ویژه در مورد شهروندان ایتالیایی حاضر در کشتی‌ها است.

فعالان کاروان «سُمود جهانی» از دیگر کشورها نیز خواسته‌اند برای حفاظت مؤثر از کشتی‌ها دست به اقدام مشابه بزنند و حتی اسکورت دریایی و حضور ناظران دیپلماتیک را فراهم کنند. کمیسیون اروپا نیز در واکنشی اعلام کرد: «هرگونه استفاده از زور علیه کاروان غیرقابل قبول است» و بر مشروعیت اقدام فعالان برای جلب توجه به وضعیت انسانی غزه تأکید کرد.

وزارت خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای بار دیگر تأکید کرد که «هیچ کشتی اجازه ورود به منطقه جنگی فعال و نقض محاصره قانونی دریایی را نخواهد داشت». تل‌آویو مسئولیت مستقیم حمله پهپادی را نپذیرفته اما پیش‌تر نیز متهم به حملات مشابه علیه این کاروان در آب‌های تونس شده بود.

اسرائیل بارها پیشنهاد کرده است که کمک‌ها در یکی از بنادر اسرائیل تخلیه و سپس به غزه منتقل شود، پیشنهادی که با مخالفت سازمان‌دهندگان کاروان روبه‌رو شده است.

برخی از فعالان ایتالیایی حاضر در کشتی‌ها گفته‌اند پیش از آغاز حمله، رادیوهای کشتی ناگهان با پخش موسیقی بسیار بلند گروه «آبّا» دچار اختلال شدند. دقایقی بعد، پهپادها با پرتاب نارنجک‌های صوتی و مواد شیمیایی موجب وحشت و آسیب به بخشی از قایق‌ها شدند. این حمله نزدیک به سه ساعت ادامه یافت.

کاروان «سُمود جهانی» اوایل ماه جاری از بارسلون حرکت کرده و قصد دارد محاصره دریایی غزه را بشکند. این کاروان پیش‌تر نیز در تونس هدف حملات مشکوک پهپادی قرار گرفته بود.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که جنگ اسرائیل در غزه نزدیک به دو سال ادامه یافته و به گفته مقامات بهداشتی محلی، بیش از ۶۵ هزار فلسطینی کشته و اکثریت جمعیت بارها آواره شده‌اند. سازمان ملل نیز اخیراً وقوع قحطی در بخش‌هایی از غزه را تأیید کرده است.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی