کرباسچی: وزارت خارجه از افراد دولت رئیسی تشکیل شده است

مجلس این روزها که بخش مهمی از آن را تندروها تشکیل می‌دهند حساسیت زیادی به توافق عراقچی-گروسی در قاهره نشان داده است. به گزارش خبرآنلاین، مسئولان دستگاه دیپلماسی در کمیسیون امنیت ملی مجلس حاضر شدند و درباره توافق توضیح دادند. شورای عالی امنیت ملی نیز در بیانیه‌ای مسئولیت توافق را پذیرفت و اعلام کرد وزارت خارجه با هماهنگی این شورا با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی توافق کرده است. با این حال، تندروها آرام نگرفتند و همچنان به مخالفت‌ها ادامه دادند.
بر اساس دو اصل ۸۴ و ۸۶ قانون اساسی نمایندگان مجلس مجازند درباره همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر کنند. اما سوال آنجاست که مجلس چقدر اختیار دارد به مواردی این‌چنینی که با امنیت ملی گره خورده وارد شود؟

غلامحسین کرباسچی فعال سیاسی اصلاح‌طلب به خبر آنلاین گفته است: اظهار نظر نه فقط برای نمایندگان مجلس بلکه برای هرکسی خارج از مجلس هم آزاد است اما آنچه نمایندگان انجام می‌دهند فراتر از اظهار نظر و انجام وظایف نمایندگی آنهاست.

به گفته او، رفتار نماینده‌ها رنگ و بوی دخالت و حاکی از جنگ و دعوای سیاسی است چرا که به گفته او وزارت خارجه از همان کارشناسان و افرادی تشکیل شده است که در دولت سیزدهم حضور داشتند؛ به رغم تغییر در حد دو سه نفر نماینده‌های مجلس در دولت قبل، وزیر خارجه تا این حد مورد مواخذه قرار نمی‌دادند. کرباسچی همچنین می‌گوید که عراقچی هم وزیر خارجه‌ای نبوده که تحول رویکرد نشان دهد و اتفاقاً او هنوز منویات پزشکیان از جمله آنکه «دنبال صلح و مذاکره‌ایم» را به طور کامل بیان و پیاده نکرده است.

وی می‌گوید: من به‌عنوان یک ناظر بیرونی می‌بینم که وزارت خارجه هم مثل وزارتخانه‌های دیگر در سه سال قبل از دولت آقای پزشکیان هم از همین افراد تشکیل شده بود و فقط دو سه نفر جابه‌جا شده اند. مثلاً همین آقای عراقچی قبلاً هم در کنار آقای ظریف یا آقای باقری و دیگران برای مذاکره می‌رفت. آن زمان، همین مجلس تا این حد به پروپای وزیر، معاون وزیر یا مدیرکل سیاسی نمی‌پیچید یا این همه مصاحبه درباره جزئیات مذاکرات نمی‌کردند که در فلان جلسه چه گفتید، چه تعهدی دادید، پشت صحنه چه گذشت یا خارج از جلسه چه کار کردید. رفتارهای الان در سه سال قبل از دولت آقای پزشکیان نبود.
در حالی که الان هنوز همان دستگاه وزارت خارجه و همان کارشناسان هستند و همه عوض نشده اند و همان رفتارها و همان روندها در مذاکرات و جلسات دنبال می‌شده است.

او می‌گوید: اتفاقاً آقای عراقچی هم آدمی نیست که بگوییم تحولات بزرگی در رویکردش ایجاد کرده؛ نه افرادش را خیلی تغییر داده و نه لحن و کلامش تفاوت زیادی با دیگران دارد. به نظرم اگر بخواهد تحولی داشته باشد، باید بر اساس وعده‌های آقای پزشکیان عمل کند؛ یعنی همان حرف‌های آقای پزشکیان که «با دنیا دعوا نداریم»، «می‌خواهیم با همه مذاکره کنیم»، «اهل جنگ نیستیم» و «دنبال صلح هستیم». حتی می‌توان گفت عراقچی هنوز آن منویات را کامل بیان و پیاده نکرده است.
در کل، آقایان در مجلس اصلاً در گذشته کاری به فعالیت و رفت‌وآمدهای وزیر خارجه یا معاونش نداشتند و حالا مدام از آن‌ها توضیح می‌خواهند. این موضوع بیشتر رنگ و بوی دعوای سیاسی دارد تا نظارت قانونی.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی