طبق اخبار رسیده از ترکمن صحرا طاهر سارلی از فعالان سیاسی ترکمن صحرا سال قبل به خاطر پخش ویدئویی اعتراضی به رفتارهای تبعیض آمیز رژیم در ترکمن صحرا و تلاش نظام برای تغییر دموگرافیک ترکمن صحرا به زندان افتاده بود، روز ۱۶ مرداد بار دیگر زندانی شده است.
وی که بار اول در زمستان سال ۱۴۰۲ پس از سپری کردن یک ماه و اندی حبس، به صورت مشروط آزاد شده بود، مجبور بود هر هفته از محل کار خود در یکی از شعب تهران پس از طی مسافت ۹ الی ۱۰ ساعته به گنبد کاووس بیاید و به دادگاه امضاء بدهد که عملی بسیار خسته کننده و برای یک کارمند دارای مخارج غیرقابل تحملی بود. طاهر سارلی که از این وضعیت شکنجه بار به ستوه آمده بود، با انتشار ویدئویی دیگر پیام جسورانه خود را به گوش مردم ترکمن صحرا رساند و گفت به خاطر اعتراضش زندگی را بر او حرام کرده اند. وی در این ویدئو تاکید کرد مردم ما در طول چند دهه از جمهوری اسلامی چیزی جز بدبختی ندیده اند. وی اعلام کرد از این نوع زندگی خسته شده و مرگ بهتر از این زندگی است.
روز ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ طاهر سارلی توسط نیروهای اطلاعاتی در محل کارش در تهران دستگیر و به گنبد کاووس منتقل شده و روزچهارشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ راهی زندان گنبد کاووس شد.


یک پاسخ
امیدوارم فشار بر او منجر به شکست روحی و اقدام به خودکشی نشود. فعالان در ایران بویژه هم قومی ها و هم شهری ها باید به داد هم برسند و حداقل در تامین هزینه های مالی تحمیل شده به فعالان مشارکت و اقدام کنند. و البته فامیل و بستگان نزدیک که متاسفانه غالبا بی تفاوت هستند.