یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴

ترامپ: اگر ایران توافق هسته ای نکند، بمباران خواهد شد

دونالد ترامپ در تازه ترین اظهارات خود بعد از دریافت پاسخ جمهوری اسلامی تهدید کرد اگر آنها توافق نکنند با بمباران بی سابقه و «تعرفه‌های ثانویه» مواجه خواهند شد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در مصاحبه با شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» هشدار داد که اگر تهران و واشینگتن بر سر برنامه هسته‌ای ایران به توافق نرسند، این کشور با «بمباران» و «تعرفه‌های ثانویه» روبه‌رو خواهد شد. او گفت: «اگر توافق نکنند، بمباران خواهد شد. بمبارانی که مشابهش را هرگز ندیده‌اند.»

ترامپ همچنین تأکید کرد که مقام‌های آمریکایی و ایرانی «در حال گفتگو» هستند، اما جزئیاتی درباره سطح یا محتوای این مذاکرات ارائه نداد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز یکشنبه تهدید کرد اگر ایران با واشنگتن درباره برنامه هسته‌ای‌اش به توافق نرسد، هدف بمباران و اعمال تعرفه‌های ثانویه قرار خواهد گرفت.

ترامپ در مصاحبه‌ای تلفنی با شبکه NBC گفت مقام‌های آمریکایی و ایرانی در حال مذاکره هستند، اما جزئیاتی ارائه نداد.

او گفت: «اگر آن‌ها توافق نکنند، بمباران خواهد شد. اما این احتمال هم وجود دارد که اگر توافق نکنند، تعرفه‌های ثانویه‌ای مثل چهار سال پیش بر آن‌ها اعمال کنم.»

ترامپ در دوره نخست ریاست‌جمهوری‌اش (۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱) آمریکا را از توافق سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرت‌های جهانی خارج کرد. این توافق محدودیت‌های سختگیرانه‌ای بر فعالیت‌های هسته‌ای مورد مناقشه ایران اعمال می‌کرد و در ازای آن، تحریم‌ها را کاهش می‌داد.

او همچنین تحریم‌های گسترده‌ای را علیه ایران بازاعمال کرد. از آن زمان، جمهوری اسلامی به‌طرز قابل توجهی از محدودیت‌های توافق عبور کرده و برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را افزایش داده است.

ساعتی پیش از انتشار این گفت‌وگو، مسعود پزشکیان گفته بود علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی خود به نامه دونالد ترامپ پاسخ داده است و در این نامه‌ مذاکره مستقیم رد شده است. رئیس‌جمهور ایران گفت آقای خامنه‌ای اجازه داده که «مذاکره غیرمستقیم» همچنان ادامه داشته باشد.

دونالد ترامپ در اواخر اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۳) گفت در نامه‌ای برای رهبر ایران او را به مذاکره دعوت کرده است. این نامه از طریق میانجی اماراتی به ایران فرستاده شد.

یک مقام آمریکایی و دو منبع آگاه از محتوای نامهٔ رئیس‌جمهور آمریکا روز ۲۹ اسفند به اکسیوس گفتند که ترامپ در نامه خود دو ماه به تهران برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای جدید با واشینگتن ضرب‌الاجل داده است.

در نامه ای که به گفته پزشکیان، رهبر جمهوری اسلامی آن را در پاسخ به واشنگتن تنظیم کرده است، تهران «به هر بند و هر بخش از نامه رئیس‌جمهور آمریکا به‌طور جداگانه و مفصل پاسخ داده و از زبانی استفاده کرده که متناسب با زبان ترامپ است.» آن‌ها افزودند که می‌توان گفت پاسخ ایران «بر چهار محور شامل موضوع هسته‌ای، توانایی‌های دفاعی، سیاست منطقه‌ای و تهدیدهایی که ترامپ در نامه خود مطرح کرده بود، متمرکز است.»

این منابع ادامه دادند: «تهران مخالفت قاطع خود را با هرگونه بحث درباره توانایی‌های دفاعی و موشکی خود تأکید کرد» و خاطرنشان ساخت که در این نامه هم‌زمان «آمادگی خود را برای مذاکره صرفاً درباره برنامه هسته‌ای‌اش و فقط بر اساس توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ و احترام متقابل» اعلام کرده است.

به نظر می آید که پاسخ جمهوری اسلامی که در چهار محور تنظیم شده است انتظار ترامپ را تامین نکرده و حالا او برای اعمال فشار بیشتر وارد فاز جدید معامله از راه دور شده است.

روز یکشنبه فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت ایران در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت «مسیر مذاکرات غیرمستقیم» با آمریکا «در دستور کار» قرار گرفته است و «روند دیپلماسی» ادامه دارد.

برچسب ها

ایران در واکنش به خواسته‌های آمریکا برای گفت‌وگوی مستقیم درباره برنامه هسته‌ای‌اش یا مواجهه با حمله نظامی، هشدار داده است کشورهایی که میزبان پایگاه‌های آمریکایی هستند، در صورت مشارکت در حمله نظامی، ممکن است هدف قرار بگیرند. یک مقام ارشد ایرانی به رویترز گفت که اگرچه ایران خواسته دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای گفت‌وگوی مستقیم را رد کرده، اما خواهان ادامه گفت‌وگوهای غیرمستقیم از طریق عمان است. اين مقام افزود علی خامنه‌ای، نیروهای مسلح ایران را در حالت آماده‌باش کامل قرار داده است
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز پنج‌شنبه ۴ آوریل (۱۵ فروردین) گفت ممکن است ایران با گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا موافقت کند. ترامپ با بیان اینکه به دیپلماسی مستقیم با تهران امیدوار است، گفت: «فکر می‌کنم اگر به طور مستقیم گفت‌وگو کنیم، بهتر است. روند سریع‌تر پیش می‌رود و طرف مقابل را بهتر درک می‌کنید تا اینکه بخواهید از واسطه‌ها استفاده کنید. آن‌ها می‌خواستند از واسطه استفاده کنند، اما به نظرم دیگر این‌طور نیست.»

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *