خانوادههای قربانیان آمریکایی حمله هفتم اکتبر حماس به خاک اسرائیل در شکایتی رسمی ایران را به تأمین مالی و حمایت از این گروه متهم کردهاند.
این پرونده قضایی در دادگاه فدرال واشنگتن مطرح شده و شاکیان مدعی هستند که ایران با «پرداخت ماهانه ۷ میلیون دلار به حماس»، حمله هفتم اکتبر را ممکن ساخته است.
این شکایت ایران را متهم به حمایت از «مرگبارترین کشتار یهودیان از زمان هولوکاست بدین سو» کرده است.
در میان اسنادی که وکلای خانوادهها برای اثبات ادعای خود به دادگاه ارائه کردهاند، مدرکی به چشم میخورد که به یک جلسه برنامهریزی محرمانه در دسامبر ۲۰۲۲ اشاره دارد.
در این سند رهبران سیاسی و نظامی حماس خواستار افزایش کمک مالی ماهانه از سوی سپاه پاسداران شدهاند. این درخواست بهمنظور تأمین مالی عملیاتی به نام «پروژه بزرگ» صورت گرفته است.
علاوه بر حماس، در این شکایت نام گروههایی همچون حزبالله، جهاد اسلامی فلسطین و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین نیز ذکر شده است. این گروهها، مانند حماس، توسط ایالات متحده و اسرائیل بهعنوان سازمانهای تروریستی شناخته میشوند.
گری اوسن و لی وولوسکی، وکلای پرونده، در بیانیهای در این خصوص اظهار داشتند: «مدارک قوی و غیرقابل انکاری از جمله اسناد و سوابق بانکی وجود دارد که نشان میدهد چه کسانی حماس را تأمین مالی کردهاند. ما قصد داریم این افراد و نهادها را در دادگاههای آمریکا یا هر جای دیگری پاسخگو کنیم، حتی اگر این روند سالها به طول انجامد.»
به گفته وکلای پرونده، این حمایتها باعث ادامه جنگ و تشدید تنشها در خاورمیانه شده است.
در ماه ژوئیه نیز شبکه خبری سیانان گزارش داده بود که اتحادیه ضد افترا شکایتی مشابه علیه ایران، سوریه و کره شمالی در دادگاهی فدرال در آمریکا مطرح کرده است.
شاکیان در این پرونده مدعی شده بودند که این کشورها با تأمین حمایت مالی برای حماس، حمله هفتم اکتبر را ممکن ساختهاند. اگر این پرونده موفق شود، مبلغ غرامت میتواند از منابع مالی فدرالی که برای قربانیان تروریسم دولتی در نظر گرفته شده است تخصیص داده شود.
این برای اولین بار نیست که خانوادههای قربانیان عملیات تروریستی در آمریکا از ایران شکایت میکنند.
از سال ۲۰۰۲ بدین سو، خانوادههای قربانیان حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در تلاش بودهاند تا علیه ایران و همچنین عربستان سعودی اقدام کنند.
هرچند که این پروندهها سالها به طول انجامیدهاند و پیشرفت کمی داشتهاند، با این حال در سال ۲۰۱۱ خانوادههای قربانیان حکمی علیه ایران، حزبالله، طالبان و القاعده دریافت کردند. این حکم به دلیل عدم حضور ایران در دادگاه بهطور غیابی صادر شد.
ایران تاکنون در هیچیک از این پروندهها حضور نیافته و از خود دفاع نکرده است.
یک پاسخ
خانوادههای حداقل سه نسل از قربانیان و خسران دیده ها ناشی از کودتای نئوفاشیستی دول آمریکا ـ انگلیس و کشور جنایتکار صیهونیستی (۱۹۵۳) برعلیه تنها دولت ملی و دموکراسی نوپای ایران خواستار غرامت و عذرخواهی بخاطر آن دخالت و جنایت بزرگ این دول مرتجع میباشند. حافظه تاریخ را نمیتوان محو کرد .