ترامپ می‌خواهد برای ایران «رهبری تازه» تعیین کند!

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در گفت‌وگویی با رسانه «پولیتیکو» خواستار پایان یافتن دوره ۳۷ ساله رهبری علی خامنه‌ای شد و گفت: «وقت آن است که در ایران به دنبال رهبری تازه باشیم.» این اظهارات در حالی بیان می‌شود که به گفته این گزارش، موج گسترده اعتراض‌ها در ایران ــ که در هفته‌های گذشته با سرکوب شدید همراه بوده ــ در روزهای اخیر نشانه‌هایی از فروکش‌کردن نشان داده است.

ترامپ پس از آن این موضع را با صراحت بیشتری مطرح کرد که مجموعه‌ای از پیام‌های تند و خصمانه در حساب کاربری آیت‌الله خامنه‌ای در شبکه اجتماعی «ایکس» علیه او منتشر شد. خامنه‌ای در یکی از این پیام‌ها، رئیس‌جمهور آمریکا را به دلیل «تلفات، خسارت‌ها و افترا» علیه ملت ایران «مقصر» دانست و در پیامی دیگر گفت ترامپ گروه‌های خشونت‌گرا را به‌اشتباه نماینده مردم ایران معرفی کرده و این را «افترا» خواند.

ترامپ پس از آنکه این پیام‌ها برای او خوانده شد، در پاسخ خامنه‌ای و ساختار حاکم در ایران را متهم کرد که برای اداره کشور به سرکوب و خشونت متکی هستند. او گفت رهبر جمهوری اسلامی «به عنوان رهبر یک کشور» در واقع «به نابودی کامل کشورش» دست زده و سطح خشونت را به حدی رسانده که «پیش‌تر دیده نشده است». ترامپ اضافه کرد که اگر قرار است کشور «کار کند» ــ هرچند به تعبیر او در سطحی «بسیار پایین» ــ رهبران باید به جای کشتار گسترده برای حفظ کنترل، کشور را «درست اداره کنند».

در همین چارچوب، ترامپ با لحنی شخصی‌تر نیز خامنه‌ای را هدف حمله قرار داد و گفت: «رهبری یعنی احترام، نه ترس و مرگ.» او همچنین مدعی شد ایران به دلیل «رهبری بد»، به «بدترین جای زندگی در جهان» تبدیل شده است. در گزارش آمده است که مقام‌های ایرانی به درخواست‌ها برای اظهارنظر واکنش نشان ندادند.

این تبادل پیام‌ها، نشانه‌ای از تندتر شدن لحن میان واشنگتن و تهران در مقطعی حساس ارزیابی شده است؛ مقطعی که ترامپ طی سه هفته گذشته بارها با اشاره به کشته شدن هزاران معترض در ایران، تهدید به اقدام نظامی کرده بود. او حتی چند روز پیش از مردم ایران خواسته بود به اعتراض ادامه دهند و «نهادها را در دست بگیرند» و گفته بود «کمک در راه است».

اما بنا بر همین گزارش، ترامپ سپس ناگهان مسیر خود را تغییر داد و گفت به او اطلاع داده‌اند که کشتارها متوقف شده است. او روز شنبه نیز در پاسخ به پرسشی درباره ابعاد احتمالی عملیات نظامی آمریکا علیه ایران گفت: «بهترین تصمیمی که او گرفت این بود که دو روز پیش بیش از ۸۰۰ نفر را اعدام نکرد.» او سپس از رهبر حکومت اسلامی ایران تشکر کرد!

برچسب ها

پیرو بیانیه‌های پیشین سندیکای کارگران شرکت واحد در رابطه با قتل‌عام و سرکوب وحشیانه اعتراضات دی‌ماه که در روزهای ۱۸ و ۱۹ به اوج خود رسید، و با توجه به هفته‌ها قطع اینترنت و محدودیت‌های گسترده ارتباطی، به‌تدریج اخبار مربوط به جان‌باختن صدها کارگر که در این اعتراضات شرکت داشتند در دسترس عموم قرار می‌گیرد. همچنین بنا به گزارش‌های منتشرشده، بسیاری از کارگران عسلویه که قصد اعتصاب داشتند به‌صورت جمعی بازداشت شده و در سوله‌های همان شرکت در بازداشت نگه‌داری می‌شوند
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگيان اسامی 200 دانش‌آموز جان‌باخته در اعتراضات دی ماه را منتشر کردند و نوشت: کلاس‌ها دیگر مثل قبل نیستند. نیمکت‌های خالی فقط نشانه‌ی غیبت نیستند؛ بلکه یادآور جنایتی‌اند که به کلاس درس رسیده است؛ یادآور سیاستی‌اند که کودک را از کلاس، به گورستان فرستاد. کلاس‌هایی که دانش‌آموزان‌شان نام دوستان کشته‌شده‌شان را می‌دانند و معلمانی که دیگر فقط درس نمی‌دهند، بلکه شاهد و همراه این دادخواهی‌اند.

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی