تسلیت مولوی عبدالحمید به خانواده‌های جان‌باختگان اعتراضات و درخواست آزادی بازداشت‌شدگان و زندانیان سیاسی

به گزارش حال‌ وش امروز جمعه ۲۶ دی‌ماه ۱۴۰۴، مولوی عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل‌سنت زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه این شهر با ابراز تأسف و اندوه عمیق از کشته‌شدن شمار زیادی از شهروندان در اعتراضات اخیر، این ضایعه را به خانواده‌های جان‌باختگان تسلیت گفت و نسبت به تداوم خشونت‌ها ابراز نگرانی کرد. وی همچنین برای مجروحان این اعتراضات آرزوی بهبودی کرد و با تأکید بر ضرورت پایان‌دادن به بازداشت‌ها، خواستار آزادی فوری تمامی بازداشت‌شدگان، از جمله زندانیان سیاسی، و بازگشت آنان به آغوش خانواده‌هایشان شد.

امام جمعه زاهدان در ادامه تأکید کرد که همه مردم ایران شهروندان یک کشور هستند و اعتراض، حق طبیعی مردم است؛ حقی که باید به‌صورت مسالمت‌آمیز و بدون آسیب‌زدن به اموال عمومی و خصوصی اعمال شود. او وضعیت کنونی کشور را نتیجه روندی دانست که طی سال‌ها شکل گرفته و با سیاست‌های حاکمیت، تحریم‌های گسترده و طولانی‌مدت بر کشور تحمیل شده که پیامد مستقیم آن، تضعیف شدید اقتصاد و معیشت مردم بوده است.

وی با اشاره به فساد مالی و پرونده‌های متعدد اختلاس در سال‌های اخیر، گفت این روندها ضربات جدی‌تری به اقتصاد کشور وارد کرده و توان اقتصادی مردم را به‌شدت کاهش داده است. به گفته او، اعتراضات سال‌های ۱۳۹۶، ۱۳۹۸ و ۱۴۰۱ بیانگر نارضایتی انباشته مردمی است که در ابتدای انقلاب با امید به رفع تبعیض، تحقق برابری جنسیتی، برابری اقوام، ادیان و مذاهب و استقرار عدالت اجتماعی به جمهوری اسلامی رأی دادند، اما این مطالبات تحقق نیافته است.

مولوی عبدالحمید در بخش پایانی سخنان خود از حاکمیت خواست به‌جای رویکردهای امنیتی، مسیر گفت‌وگو با مردم معترض را در پیش بگیرد، به مطالبات آنان پاسخ دهد و سیاست‌ها را به‌گونه‌ای اصلاح کند که زمینه رفع تحریم‌ها و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه فراهم شود؛ روندی که به گفته او، بی‌توجهی به آن می‌تواند نارضایتی‌ها را در سطح کلان جامعه عمیق‌تر کند.

برچسب ها

پیرو بیانیه‌های پیشین سندیکای کارگران شرکت واحد در رابطه با قتل‌عام و سرکوب وحشیانه اعتراضات دی‌ماه که در روزهای ۱۸ و ۱۹ به اوج خود رسید، و با توجه به هفته‌ها قطع اینترنت و محدودیت‌های گسترده ارتباطی، به‌تدریج اخبار مربوط به جان‌باختن صدها کارگر که در این اعتراضات شرکت داشتند در دسترس عموم قرار می‌گیرد. همچنین بنا به گزارش‌های منتشرشده، بسیاری از کارگران عسلویه که قصد اعتصاب داشتند به‌صورت جمعی بازداشت شده و در سوله‌های همان شرکت در بازداشت نگه‌داری می‌شوند
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگيان اسامی 200 دانش‌آموز جان‌باخته در اعتراضات دی ماه را منتشر کردند و نوشت: کلاس‌ها دیگر مثل قبل نیستند. نیمکت‌های خالی فقط نشانه‌ی غیبت نیستند؛ بلکه یادآور جنایتی‌اند که به کلاس درس رسیده است؛ یادآور سیاستی‌اند که کودک را از کلاس، به گورستان فرستاد. کلاس‌هایی که دانش‌آموزان‌شان نام دوستان کشته‌شده‌شان را می‌دانند و معلمانی که دیگر فقط درس نمی‌دهند، بلکه شاهد و همراه این دادخواهی‌اند.

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی