مردم غزه در تلاش برای بقا

در حالی‌که سرمای زمستان بر نوار غزه سایه انداخته، هزاران فلسطینیِ بی‌خانمان هر روز به میان ویرانه‌های خانه‌هایی بازمی‌گردند که در حملات اسرائیل نابود شده‌اند. آن‌ها با دستان خالی و ابزارهای ابتدایی، میله‌های آهنی پیچ‌وتاب‌خورده را از دل دیوارهای بتنی بیرون می‌کشند؛ آهنی که زمانی سازه خانه‌هایشان را نگه می‌داشت و اکنون تنها راه ساخت چادرهای موقت یا کسب درآمدی ناچیز برای زنده ماندن است.

به گزارش رویترز، بر اساس اعلام برنامه عمران ملل متحد (UNDP)، جنگ ۶۱ میلیون تُن آوار در غزه برجای گذاشته است؛ رقمی که در بهترین شرایط، حداقل هفت سال برای پاکسازی آن لازم خواهد بود. در این ویرانی گسترده، میله‌های آهنی به کالایی حیاتی بدل شده‌اند؛ هم برای سرپناه و هم برای مبادله جهت تهیه غذا.

واعل الجبره، پدر شش فرزند، هنگام نصب چادر جدید خانواده‌اش گفت ناچار شده آهن‌های خانه پنج‌طبقه‌اش را با دستان خود بیرون بکشد:
«پولی برای خرید چوب ندارم. همه چیز را از همین خانه ویران جمع می‌کنیم. جز خدا و این ویرانه‌ها چیزی برایمان باقی نمانده.»

باران‌های سنگین هفته‌های گذشته بسیاری از چادرهای آوارگان را غرق کرده و سرمای شب‌ها شرایط را برای خانواده‌ها طاقت‌فرسا کرده است.

هر میله ۱۰ متری آهن اکنون ۱۵ دلار قیمت دارد؛ رقمی سرسام‌آور برای خانواده‌هایی که ماه‌هاست هیچ منبع درآمدی ندارند. جوانان بسیاری مانند سلیمان العرجا روزها میان آوار خانه‌ها می‌گردند و در ازای اجازه مالک، آواربرداری را با گرفتن آهن به‌عنوان دستمزد انجام می‌دهند.
او می‌گوید: «گاهی یک هفته، گاهی ده روز طول می‌کشد تا آهن‌های یک خانه را بیرون بکشیم. این تنها راهی است که داریم.»

دونالد ترامپ وعده داده است نیروهای بین‌المللی و یک برنامه بازسازی بزرگ برای غزه تدارک ببیند، اما برای مردم غزه که پس از دهه‌ها جنگ شاهد شکست طرح‌های صلح متعدد بوده‌اند، این وعده‌ها دور از دسترس است.
هایثم عربیه، ۲۹ ساله، که به‌طور روزانه آهن جمع‌آوری می‌کند می‌گوید:
«ما برای تأمین نان، آب و هزینه زندگی کار می‌کنیم. نمی‌خواهیم محتاج کسی باشیم. این دستان ماست که باید ما را نجات دهد.»

ممنوعیت ورود مصالح و نگرانی‌های امنیتی اسرائیل

فلسطینی‌ها اسرائیل را متهم می‌کنند که عمداً مانع ورود آهن و مصالح ساختمانی به غزه می‌شود. یک مقام اسرائیلی به رویترز گفته است مصالح ساختمانی «اقلام دوگانه‌مصرف» محسوب می‌شوند و تا آغاز مرحله دوم طرح صلح تحت رهبری آمریکا اجازه ورود نخواهند داشت؛ زیرا به گفته او ممکن است برای ساخت تونل‌های جدید توسط حماس مورد استفاده قرار گیرند.

در شرایطی که جنگ از اکتبر ۲۰۲۳ بیش از ۷۰ هزار فلسطینی را کشته و میلیون‌ها نفر را بی‌خانمان کرده، مردم غزه اکنون در تلاش‌اند از دل آوارهای خانه‌های خود ابزار بقا بسازند؛ بقا در زمستانی سرد، بدون چشم‌انداز روشن، اما با اراده‌ای که هنوز در میان خاکسترها زنده است.

برچسب ها

تحولات غزه در روزهای اخیر نشان می‌دهد نه‌تنها از بازگشت به شرایط عادی خبری نیست، بلکه تقسیم تازه‌ای از سرزمین، تثبیت حضور نظامی اسرائیل و حمله به نهادهای سازمان ملل آینده‌ای تیره‌تر را رقم زده است. رئیس ستاد ارتش اسرائیل گفته است «خط زرد» ــ خطی که بر اساس طرح آتش‌بس دونالد ترامپ غزه را به دو بخش تقسیم می‌کند ــ اکنون «مرز جدید» اسرائیل محسوب می‌شود. در اقدامی بی‌سابقه، نیروهای اسرائیلی روز دوشنبه وارد مقر آنروا در قدس شرقی شدند، پرچم اسرائیل را بر فراز ساختمان برافراشتند و تجهیزات، لوازم اداری و اموال این سازمان را توقیف کردند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی