حملات تازه اسرائیل ۱۸ کشته برجای گذاشت؛ حماس طرح انتقال اجباری ساکنان غزه را «موج جدید نسل‌کشی» خواند

در حالی که بحران انسانی در نوار غزه هر روز ابعاد تازه‌ای می‌یابد، منابع محلی از کشته شدن دست‌کم ۱۸ فلسطینی در حملات و تیراندازی‌های روز یکشنبه ارتش اسرائیل خبر دادند. هم‌زمان جنبش حماس، طرح اسرائیل برای جابه‌جایی ساکنان شهر غزه به جنوب این باریکه را محکوم کرد و آن را «موج تازه‌ای از نسل‌کشی و آوارگی» خواند.

محمود بَسّال، سخنگوی دستگاه دفاع مدنی غزه، گفت هفت نفر در حمله پهپادی اسرائیل به محوطه یک بیمارستان در شهر غزه کشته شدند. به گفته شاهدان، قربانیان اعضای یک واحد حماس بودند که مسئول توزیع کمک‌ها و مقابله با سرقت مواد غذایی بوده‌اند.

بَسّال همچنین اعلام کرد چهار نفر دیگر در حمله به یک چادر اسکان آوارگان در خان یونس در جنوب غزه جان خود را از دست دادند. او افزود نیروهای اسرائیلی طی هفته گذشته حملات زمینی شدیدی را در محله زیتون غزه انجام داده‌اند که شمار زیادی کشته و مجروح بر جای گذاشته است، اما تیم‌های امدادی به دلیل بمباران مداوم و کمبود تجهیزات نمی‌توانند به قربانیان زیر آوار دسترسی پیدا کنند.

علاوه بر این، به گفته این مقام فلسطینی، شش نفر هنگام انتظار برای دریافت کمک‌های غذایی در جنوب غزه و یک نفر دیگر در مرکز غزه بر اثر تیراندازی نیروهای اسرائیلی کشته شدند.

هم‌زمان ارتش اسرائیل اعلام کرده است که برای «حفاظت غیرنظامیان» در نظر دارد بخشی از ساکنان شهر غزه را به جنوب منتقل کرده و برای آنان چادر و تجهیزات پناهگاهی فراهم کند. وزارت دفاع اسرائیل روز شنبه از آغاز ارسال این تجهیزات خبر داد. اما حماس در واکنش این اقدام را «فریب آشکار» توصیف کرد و گفت برپا کردن چادرها به نام اهداف بشردوستانه در واقع پوششی برای اجرای «جنایتی وحشیانه» است که اسرائیل در صدد ارتکاب آن است.

طرح تازه اسرائیل هم‌زمان با آماده‌سازی برای آغاز عملیات گسترده در شمال شهر غزه، بزرگ‌ترین مرکز شهری این باریکه، مطرح می‌شود؛ اقدامی که نگرانی‌های جدی بین‌المللی درباره سرنوشت ۲.۲ میلیون ساکن غزه برانگیخته است.

بر اساس گزارش سازمان ملل، اسرائیل به‌شدت ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه را محدود کرده و کاروان‌های کمک نیز بارها غارت شده‌اند. کارشناسان سازمان ملل هشدار داده‌اند که پس از ۲۲ ماه جنگ، غزه در آستانه قحطی فراگیر قرار دارد.

جنگ کنونی از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، زمانی که حماس به جنوب اسرائیل حمله کرد و بنا بر آمار رسمی، ۱٬۲۱۹ نفر را کشت و ۲۵۱ نفر را به گروگان گرفت. اکنون تخمین زده می‌شود از حدود ۵۰ گروگان باقی‌مانده در غزه، ۲۰ نفر همچنان زنده باشند.

در مقابل، حملات ارتش اسرائیل به غزه تاکنون بیش از ۶۱ هزار و ۸۰۰ کشته برجای گذاشته که اکثریت آنان غیرنظامی هستند. این جنگ همچنین باعث آوارگی بخش بزرگی از جمعیت و ویرانی گسترده در سراسر باریکه غزه شده است.

برچسب ها

نشریه آلمانی یونگه‌ولت با استناد به گزارش‌ها و تصاویر منتشرشده از سوی الجزیره، از تقویت نشانه‌ها درباره قاچاق سازمان‌یافته مواد مخدر به نوار غزه خبر داده است. این گزارش‌ها، از کشف قرص‌های مخدر در کیسه‌های آرد کمک‌های بشردوستانه تا عملیات اخیر واحد مبارزه با مواد مخدر فلسطین را در بر می‌گیرد...
طبق این گزارش، بیش از ۶۹هزار و ۷۵۶ فلسطینی طی دو سال اخیر کشته شده‌اند و ارتش اسرائیل با عملیات نظامی خود «تمام ستون‌های بقا» در غزه را هدف قرار داده است. منابع غذایی، مسکن، زیرساخت‌های درمانی و سیستم اداری منطقه عملاً فروپاشیده و این بار، مسئله فقط تخریب نیست؛ مسئله احتمال پایان حیات سازمان‌یافته در غزه است. آنکتاد در این سند تأکید می‌کند: اسرائیل با روشمندترین شکل ممکن، همه ساختارهای زیستی غزه را نابود کرده است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی