نگرانی گزارشگر ویژه سازمان ملل از وضعیت زندانیان اوین

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره وضعیت حقوق بشر ایران

مای ساتو، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران می‌گوید: «گزارش‌های نگران‌کننده‌ای درباره‌ی انتقال زندانیان از زندان اوین در جریان و پس از حملات اسرائیل دریافت کرده‌ام.»

او در حساب ایک خود نوشت: «به ویژه مورد علی یونسی بسیار نگران کننده است. طبق گزارش‌های دریافتی، او در تاریخ ۲۹ خرداد به اجبار از بند ۴ زندان اوین منتقل شده و از آن زمان خانواده‌اش هیچ اطلاعی از محل نگهداری او ندارند.»

به گفته مای ساتو: «پیش‌تر نگرانی‌های جدی درباره‌ی حکم ۱۶ سال زندان آقای یونسی که در پی روند قضایی معیوب و ناعادلانه صادر شده بود مطرح کرده بودیم.»

او افزوده است: «من همچنین نسبت به گزارش‌هایی از بازداشت‌های خودسرانه و اعدام فعالان، روزنامه‌نگاران، کاربران شبکه‌های اجتماعی و شهروندان افغانستانی و برگزاری محاکمات سریع و غیراصولی که أصول دادرسی عادلانه را نقض می‌کند از زمان آغاز حملات اسرائیل نگران هستم، این مسائل را در بیانه‌ای مشترک با کمیته‌ی حقیقت‌یاب سازمان ملل مطرح کردیم.»

ابراز نگرانی از اوضاع حقوق بشر در شرایط فعلی در حالی است که روز سه شنبه سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی از تسهیل قانون برای تشدید برخورد با شهروندان به اتهام «جاسوسی» خبر داد و همزمان ده‌ها نفر در چندین شهر ایران به اتهام «جاسوسی» بازداشت شدند.

علی اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز سه شنبه ۳ تیر در نشست خبری در تهران گفت: «اگر می‌خواستیم با قانون فعلی جاسوسی بسیاری از افرادی را که در جریان جنگ با اسرائیل دستگیر کردیم محاکمه کنیم، با محدودیت و معذوریت مواجه می‌شدیم، اما مجلس دست ما را باز گذاشت تا نفوذی‌ها و جاسوسان را به شکلی عبرت‌آموز مجازات کنیم.»

اشاره جهانگیر به طرحی در مجلس شورای اسلامی تحت عنوان «طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری‌کنندگان با رژیم صهیونیستی و دول متخاصم» است، که روز دوشنبه کلیات آن در مجلس تصویب شد.

این طرح تاکید دارد: «هرگونه فعالیت اطلاعاتی و جاسوسی افساد فی الارض محسوب شده و مجازات آن اعدام است».

جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بارها منتقدان خود را به ادعای جاسوسی محاکمه و حتی اعدام کرده است.

برچسب ها

نسرین ستوده، وکیل و حقوقدان از بازداشت ۶ نفر از دوستان و بستگان خسرو علیکردی، وکیل جان‌باخته طی دو روز گذشته خبر داد. خبرها همچنين حاکی از شکنجه حامد حسينی توسط مأموران وزارت اطلاعات است. مأموران با تشدید فشار بر این شهروند می‌خواهند از او اعترافات اجباری بگیرند. حدود دو هفته از بازداشت حامد حسینی، از بازداشت‌شدگان مراسم هفتم خسرو علیکردی، وکیل دادگستری و از مدافعان حقوق بشر، می‌گذرد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز خراسان رضوی، روز چهارشنبه تعداد بازداشت‌شدگان در جریان مراسم هفتم خسرو علیکردی را ۵۰ تن عنوان کرد. این مقام قضایی اعلام کرد تاکنون ۱۹ تن از این افراد آزاد و 31 نفر ديگر همچنان در بازداشت به سر می‌برند. وی تهديد کرد با مسئولین برپایی این مراسم در مشهد برخورد می‌شود. در ادامه اين برخوردها محمد کارگر و مرتضی (کیوان) کیوانلو به دليل شرکت در اين مراسم بازداشت شدند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی