پوتین در مسکو با سلطان عمان دربارهٔ توافق هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرد

رسانه‌های دولتی روسیه گزارش دادند که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، روز سه‌شنبه در مسکو با هیثم بن طارق، سلطان عمان، دربارهٔ مذاکرات هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرده است.

خبرگزاری رویترز نیز در این باره روز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت نوشت به‌گفتهٔ یوری اوشاکوف، دستیار رئیس‌جمهور روسیه، در این دیدار نقش میانجی‌گرانهٔ عمان میان تهران و واشینگتن در دورهای جاری مذاکرات مورد تأکید قرار گرفت.

این خبر درحالی منتشر می‌شود که به‌نوشتهٔ روزنامه نیویورک‌تایمز، یکی از گزینه‌های مورد بحث در مذاکرات اخیر ایران و آمریکا، انتقال ذخایر اورانیوم غنی‌شدهٔ ایران به روسیه یا کشوری ثالث است، مشابه آنچه در توافق سال ۲۰۱۵ انجام شد.

بنا بر این گزارش، به باور جمهوری اسلامی، این پیشنهاد، در کنار ایدهٔ مشارکت کشورهای عربی در تأسیسات هسته‌ای ایران، می‌تواند به تقویت نظارت بین‌المللی و کاهش نگرانی‌ها از ماهیت برنامهٔ هسته‌ای تهران کمک کند.

دومین دور مذاکرات غیرمستقیم دربارهٔ فعالیت‌های هسته‌ای ایران، روز شنبه ۳۰ فروردین در رم با میانجی‌گری عمان برگزار شد. در این دور، استیون ویتکاف، فرستاده ویژه ریاست‌جمهوری آمریکا، و عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به‌طور جداگانه حضور داشتند.

قرار بود این دو مقام پس از رایزنی‌های فنی در روز چهارشنبه سوم اردیبهشت در عمان، در روز شنبه آینده (ششم اردیبهشت) هم دیدار کنند، اما اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی خبر داده است که جلسه مشورتی فنی نیز به شنبه و همزمان با حضور روسای هیئت‌های دو کشور در روز شنبه موکول شده است.

روز سه‌شنبه ۲ اردیبهشت، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران، در مورد روند مذاکرات هسته‌ای با آمریکا، گفت دستیابی به توافقی مثبت در آیندهٔ نزدیک امکان‌پذیر است.

مهاجرانی در نشست خبری خود گفت: «دور دوم مذاکرات خوب بود و در فضای سازنده شکل گرفت… درست است که در زمان خیلی تعجیل نداریم ولی قائل به موضوعاتی که بخواهد فرسایشی و انرژی‌بر باشد، نیستیم و اعتقاد داریم که رسیدن به یک توافق خوب با حفظ منافع ملی ما در کوتاه‌مدت مقدور است.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه گفت که با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دربارهٔ مسائل تجاری و ایران گفت‌وگو کرده است.

ترامپ در پیامی در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «تماس بسیار خوبی بود — ما در همه مسائل در یک جبهه هستیم».

رئیس‌جمهور ایالات متحده دو روز پس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا، به خبرنگاران گفته بود واشینگتن گفت‌وگوهای بسیار خوبی با ایران داشته است.

پس از این مذاکرات، مقامات ایرانی نیز آن را «سازنده و روبه‌جلو» توصیف کردند و یک مقام ارشد آمریکایی هم به رویترز گفت مذاکرات رم با «پیشرفت بسیار خوبی» همراه بود.

برچسب ها

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در تازه‌ترین واکنش به مذاکرات ایران و آمریکا در عمان گفت:‌ فکر می‌کنم ایران به‌شدت به دنبال توافق است، همان‌طور که باید هم باشد. دفعه قبل شاید تصمیم داشتند که این کار را نکنند، اما فکر می‌کنم حالا نظرشان تغییر کرده است. باید ببینیم توافق چه خواهد بود و به طور قطع با دفعه قبل متفاوت خواهد بود. عراقچی هم گفت غنی سازی حق ايران است و ادامه می‌يابد و در مورد موشک‌ها مذاکره نمی‌کنيم
به گزارش آکسیوس، ایران و ایالات متحده روز جمعه در مسقطِ عمان چند ساعت مذاکره هسته‌ای برگزار کردند و مقام‌هایی از هر دو طرف گفته‌اند که انتظار دارند نشست‌های بیشتری در روزهای آینده انجام شود. نکته برجسته این دور از گفت‌وگوها، بنا بر گفته دو منبع آگاه از جلسه، این بوده است که استیو ویتکاف و جرد کوشنر، از مشاوران دونالد ترامپ، در جریان مذاکرات با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به‌طور مستقیم دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند. بنابر اين گزارش هیئت آمریکایی شامل ویتکاف، کوشنر و فرمانده سنتکام، دریادار برد کوپر بوده است
وزیر خارجه ایران اعلام کرد گفت‌وگوهای هسته‌ای ایران و ایالات متحده که روز جمعه ۶ فوریه ۲۰۲۶ در عمان و با میانجی‌گری این کشور برگزار شد، «آغاز خوبی» بوده و دو طرف بر ادامه مذاکرات به تفاهم رسیده‌اند؛ اظهارنظری که در فضایی منتشر می‌شود که نگرانی‌ها از شکست این گفت‌وگوهای پرریسک و احتمال لغزش منطقه به سوی یک رویارویی تازه افزایش یافته است. عراقچی بار ديگر بعد از پايآن گفتگوها تاکيد کرد: : موضوع  گفت‌وگوهای ما صرفاً هسته‌ای است و ما در خصوص هیچ موضوع دیگری با آمریکایی‌ها گفت‌وگو نمی‌کنیم

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی