عقب‌نشینی واشنگتن در برابر پکن: افزایش تعرفۀ اسمارت‌فون و کامپیوترهای چینی لغو شد

ایالات متحد آمریکا که جنگ تجاری سختی را با چین آغاز کرده، در نخستین مراحل حساس این جنگ ناچار به عقب‌نشینی شد. سه روز بعد از تصمیم جنجالی دونالد ترامپ مبنی بر افزایش ۱۲۵درصدی تعرفۀ کالاهای چینی، گمرک آمریکا اعلام کرد که محصولات الکترونیکی چینی، به‌ویژه کامپیوتر و تلفن هوشمند مشمول عوارض جدید نمی‌شوند.

روز شنبه ۲۳ فروردین، در بخشنامه‌های گمرک آمریکا توضیح داده شد که کامپیوترها و تلفن‌های هوشمند چینی از افزایش تعرفه معاف‌اند.

برخی ابزار الکترونیکی، از جمله قطعات نیمه‌هادی (نیم‌رسانا) نیز از ۱۰درصد تعرفۀ اضافی که ترامپ وضع کرده بود معاف می‌شوند. منظور به ویژه تراشه‌هایی است (IC) که چینی‌ها به آمریکا می‌فروشند.

لغو تصمیم‌ اولیۀ دونالد ترامپ، خبر بسیار خوبی برای مصرف‌کنندگان آمریکایی است که از گران شدن ناگهانی وسائل الکترونیکی، به ویژه گوشی تلفن و کامپیوتر نگران بودند.

جنگ بازرگانی چین و آمریکا سه روز قبل (چهارشنبه ۲۰ فروردین) با تصمیم ترامپ مبنی بر افزایش ۱۲۵درصدی تعرفه‌ها بر محصولات چینی ناگهان اوج گرفت. دو روز بعد، پکن اعلام کرد که عوارض گمرکی بر تمامی واردات آمریکایی را به ۱۲۵ درصد می‌رساند. در عین حال در همان روز، دونالد ترامپ گفت که نسبت به حصول توافق با پکن خوشبین است.

مقامات دولت آمریکا می‌کوشند تا تصمیم‌های گاه متناقض و غیرمنطقی دونالد ترامپ را به عنوان بخشی از یک «استراتژی دقیق و هوشمندانه» توجیه کنند، اما اکثر کارشناسان اقتصاد در سطح بین‌المللی می‌گویند هیچ حساب و تعقلی در این تصمیم‌ها نمی‌یابند.

روزنامۀ فرانسوی لوموند، انصراف از افزایش تعرفه‌ها را «نخستین عقب‌نشینی واشنگتن در جنگ تجاری علیه چین» توصیف می‌کند.

برچسب ها

جنگ تجاری که ترامپ علیه چین به راه انداخته و نشست بوسان را می‌توان نه صرفاً به عنوان یک چانه‌زنی دیپلماتیک، بلکه به عنوان نبرد دو منطق استراتژیک رقیب درک کرد. ترامپ در حال جنگ مانور است، در حالی که شی و چین درگیر جنگ موقعیت هستند...

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی