یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴

یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴

چگونه روزنامه شرق پیش از ترامپ خبر مذاکره مستقیم جمهوری اسلامی با آمریکا را فاش کرد

در باره تغییر سیاست جمهوری اسلامی از نه به مذاکره به مذاکره مستقیم با آمریکا و در واقع نوشیدن جام زهر در خفا، روزنامه شرق در مطلبی زیر عنوان «دیپلماسی ظریف در مسیر شایعه و واقعیت» از نشستی با حضور علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، رئیس مجلس و…خبر داد که در آن جلسه انجام مذاکره مستقیم و تیمی که باید مذاکرات را پیش ببرد طرح و تصویب شده است. در این باره شرق نوشت:

با وجود آنکه محمدجواد ظریف عطای حضور در دولت چهاردهم را به لقایش بخشیده و از بازگشت به سطوح اجرایی کناره‌گیری کرده است، اما نام او همچنان در محافل سیاسی و رسانه‌ای به‌عنوان چهره‌ای تأثیرگذار مطرح است و کماکان ظریف در معرض گمانه‌زنی‌های گسترده قرار دارد. در تازه‌ترین ادعاها، برخی منابع مدعی شدند که پس از نشستی محرمانه در صبح روز جمعه میان آقایان قالیباف و حاجی‌بابایی با رهبر انقلاب، موضوع مذاکرات مستقیم با ایالات متحده آمریکا مورد تأیید قرار گرفته و سه چهره سیاسی، از جمله آقایان علی لاریجانی، محمد فروزنده و محمدجواد ظریف، به‌عنوان نمایندگان منتخب برای این مأموریت معرفی شده‌اند. بر اساس این ادعا، آغاز مذاکرات مزبور از ابتدای ماه ژوئن ۲۰۲۵ (مطابق با اواسط خردادماه ۱۴۰۴) پیش‌بینی شده است.

 علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی روز، جمعه ۱۹ بهمن۱۴۰۳، در دیدار با شماری از افسران و فرماندهان نیروی هوایی ارتش ایران به مشکلات اجرای برجام و بهره‌مند نشدن ایران از منافع رفع تحریم و سپس خروج آمریکا از این توافق اشاره کرد و گفت: مذاکره با آمریکا «عاقلانه نیست، هوشمندانه نیست، شرافتمندانه نیست.»

علیرغم افشاگری شرق و اظهارات ترامپ، مقامات جمهوری اسلامی همچنان واقعیت را از مردم ایران پنهان می کنند؛ پزشکیان رئیس جمهور همچنان می گوید زیر باز ذلت مذاکره نمی کنیم و عباس عراقچی بامداد سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است: «ایران و ایالات متحده برای گفت‌وگوهای غیرمستقیم روز شنبه در عمان در سطح عالی دیدار خواهند کرد.»

امروز روزنامه شرق نه تنها به توضیح و تکذیب افشای ماجرای تغییر نظر خامنه ای و پذیرش مذاکره مستقیم از طرف وی پرداخت بلکه اطلاع داد به دلیل فنی این روزنامه به مدت دو روز منتشر نخواهد شد.

شرق در مطلبی زیر عنوان توضیح و پوزش روزنامه شرق در باره افشای حضور محمدجواد ظریف در مذاکرات مستقیم با آمریکا نوشت:

روزنامه «شرق» در شماره اخیر خود گزارشی منتشر کرد با عنوان «دیپلماسی ظریف؛ از شایعه تا واقعیت» که واکنش‌ها و برداشت‌هایی را در سطح افکار عمومی، رسانه‌ها و برخی نهادهای رسمی کشور به‌ دنبال داشت. این گزارش با هدف تحلیل فضای افکار عمومی و بازتاب برخی مطالبات مردمی درباره حضور مجدد دکتر محمدجواد ظریف در عرصه دیپلماسی تهیه و منتشر شده بود.

در بخشی از این گزارش، به یک گزاره غیررسمی و شایعه‌محور اشاره شده بود، مبنی بر اینکه دکتر ظریف ممکن است به‌عنوان یکی از اعضای هیئت مذاکره‌کننده مستقیم با ایالات متحده انتخاب شده باشد. ذکر این گزاره، صرفا در زمینه تحلیلی و با هدف بررسی ابعاد رسانه‌ای و واکنش‌های اجتماعی به چنین فرضیه‌ای انجام شد و بلافاصله نیز در همان متن، تکذیب و رد آن از سوی روزنامه مورد تأکید قرار گرفت.

با این حال، اذعان داریم که استفاده از چنین عبارتی، بدون اتکا به منبع رسمی و موثق، حتی در چارچوب تحلیل و برای رد آن، موجب سوءبرداشت از نیت اصلی گزارش شده و زمینه‌ساز تفسیرهای نادرست، انتشار برداشت‌های ناصحیح و حتی سوءاستفاده‌هایی از سوی برخی رسانه‌ها و جریان‌ها شده است.

روزنامه «شرق» ضمن تأکید بر موضع روشن خود مبنی بر نادرستی و بی‌اساس‌بودن چنین ادعایی، مسئولیت رسانه‌ای خود را در این زمینه می‌پذیرد و به‌صراحت اعلام می‌کند که ورود به چنین حوزه حساسی بدون اتکای کافی به منابع معتبر، اشتباهی حرفه‌ای بوده است که با استانداردهای همیشگی روزنامه همخوانی ندارد.

بر خود فرض می‌دانیم که از دفتر رهبری معظم و مخاطبان گرامی بابت انتشار این بخش از گزارش و تبعات ناخواسته آن، صمیمانه پوزش بخواهیم.

«شرق» در تمام سال‌های فعالیت خود کوشیده است در چارچوب اصول حرفه‌ای روزنامه‌نگاری، منافع ملی و مصالح نظام جمهوری اسلامی ایران حرکت کند و همواره درباره حساسیت موضوعات مربوط به سیاست خارجی، نقش نهادهای عالی کشور و رهبری نظام، کاملا آگاه و پایبند بوده است. با این حال، اذعان داریم که در این مورد خاص، می‌توانستیم با دقت و ظرافت بیشتری عمل کنیم تا زمینه‌ساز چنین برداشت‌هایی نشویم.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن نظرات بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را محل تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. ديدگاه هایی که از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

توجه: کامنت هایی که بيشتر از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز باشند، به دليل نقض ضوابط حاکم بر بخش ديدگاه های اخبار روز منتشر نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *