سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

تعداد قربانیان زمین‌لرزه میانمار از ۱۰۰۰ نفر گذشت

گروه‌های امداد و نجات خارجی روز شنبه ۲۹ مارس (نهم فروردین) وارد میانمار شدند تا در عملیات جست‌وجو برای بازماندگان زمین‌لرزه‌ای که تا کنون جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفته و زیرساخت‌های حیاتی این کشور فقیر جنوب شرق آسیا را ویران کرده است، مشارکت کنند.

این فاجعه در حالی رخ داده که میانمار درگیر یک جنگ داخلی طولانی‌مدت است.

دولت نظامی میانمار روز شنبه اعلام کرد که شمار قربانیان این زمین‌لرزه به ۱۰۰۲ نفر رسیده است. این رقم افزایش چشمگیری نسبت به گزارش‌های اولیه رسانه‌های دولتی در روز جمعه مبنی بر مرگ ۱۴۴ نفر دارد.

در تایلند نیز که در همسایگی میانمار قرار دارد دست‌کم ۹ نفر جان خود را از دست دادند.

این زمین‌لرزه که قدرت آن ۷.۷ ریشتر بود، ساختمان‌ها را به لرزه درآورد و موجب فروریختن یک آسمان‌خراش در حال ساخت در بانکوک، پایتخت تایلند شد. در این ساختمان نیمه‌کاره، ۳۰ نفر زیر آوار گرفتار شدند و ۴۹ نفر ناپدید شده‌اند.

احتمال افزایش تلفات به بیش از ۱۰ هزار نفر در میانمار

بر اساس مدل‌سازی پیش‌بینی زمین‌لرزه توسط «سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده»، شمار قربانیان این حادثه در میانمار ممکن است از ۱۰ هزار نفر فراتر برود. همچنین، خسارت‌های ناشی از این زمین‌لرزه می‌تواند از کل تولید ناخالص داخلی سالانه این کشور بیشتر شود.

طبق اعلام دولت نظامی میانمار، این زمین‌لرزه باعث تخریب جاده‌ها، پل‌ها و ساختمان‌ها شده است. فرمانده ارشد ارتش میانمار روز جمعه به‌طور کم‌سابقه‌ای از جامعه بین‌المللی درخواست کمک کرد.

دولت نظامی میانمار روز شنبه در بیانیه‌ای که از رسانه‌های دولتی منتشر شد، اعلام کرد: «عملیات جست‌وجو و نجات در مناطق آسیب‌دیده در حال انجام است.»

یک تیم نجات از چین وارد یانگون، پایتخت تجاری میانمار شد. این شهر صدها کیلومتر با مناطق به‌شدت آسیب‌دیده مانند ماندالی و نایپیداو، پایتخت اداری این کشور، فاصله دارد. در نایپیداو، بخش‌هایی از یک بیمارستان ۱۰۰۰ تخت‌خوابی بر اثر زمین‌لرزه آسیب دیده است.

روسیه، هند، مالزی و سنگاپور هواپیماهایی حامل کمک‌های امدادی و نیروهای امدادگر به میانمار ارسال کرده‌اند.

سابرامانیام جایشانکار، وزیر امور خارجه هند اعلام کرد: «ما به نظارت بر تحولات ادامه خواهیم داد و کمک‌های بیشتری ارسال خواهد شد.»

کره جنوبی نیز اعلام کرد که در مرحله اولیه، ۲ میلیون دلار کمک بشردوستانه به میانمار ارائه خواهد کرد. این کمک‌ها از طریق سازمان‌های بین‌المللی ارسال می‌شود.

ایالات متحده، که روابط پرتنشی با دولت نظامی میانمار دارد و مقام‌های این کشور از جمله مین آنگ هلاینگ، رهبر حکومت نظامی، را تحریم کرده است، اعلام کرد که مقدار محدودی کمک ارائه خواهد کرد.

این زمین‌لرزه، که حوالی ظهر روز جمعه رخ داد، مناطق گسترده‌ای از کشور را تحت تاثیر قرار داد. از دشت‌های مرکزی در اطراف ماندالی گرفته تا تپه‌های ایالت شان، که برخی از بخش‌های آن همچنان خارج از کنترل کامل دولت نظامی است، دچار خسارت شده‌اند.

در ماندالی، دومین شهر بزرگ میانمار، ساکنان و نیروهای امدادی با تلاش فراوان سعی داشتند افراد گرفتار زیر آوار ساختمان‌های فروریخته را نجات دهند. اما کمبود تجهیزات سنگین برای جابه‌جایی آوار، عملیات نجات را دشوار کرده بود.

عملیات جست‌وجو در میان آوار برج فروریخته بانکوک

در بانکوک، که حدود ۱۰۰۰ کیلومتر  از مرکز این زمین‌لرزه فاصله دارد، عملیات نجات روز شنبه برای یافتن کارگران ساختمانی گرفتار زیر آوار یک برج ۳۳ طبقه شدت گرفت.

مقام‌های امدادی از بیل‌های مکانیکی، پهپادها و سگ‌های زنده‌یاب و نجات برای یافتن ۳۰ فرد گرفتار در آوار استفاده کردند. از این تعداد، حداقل ۱۵ نفر همچنان علائم حیاتی نشان می‌دادند.

پس از آنکه شهر بانکوک روز جمعه به حال تعطیل درآمد، صدها نفر شب را در پارک‌ها سپری کردند. با این حال، به گفته مقامات، شرایط روز شنبه در حال بهبود بود.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *