سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

رادیو اروپای آزاد “فعلا” به فعالیت خود ادامه خواهد داد

با لغو تصمیم آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده، رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی که رادیو فردا هم بخشی از آن است “فعلا” به فعالیت خود ادامه خواهد داد. این شبکه پیش‌تر در دادگاه علیه تعطیلی خود اقامه دعوا کرده بود

طبق گزارش رسانه‌های آمریکایی که در روز پنجشنبه ۲۷ مارس (۷ فروردین) منتشر شد، آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده آمریکا تصمیم خود پیرامون فسخ توافق‌نامه تأمین مالی رادیو  اروپای آزاد/رادیو آزادی را لغو کرده و از تعطیلی برنامه‌ریزی‌شده آن، صرف‌نظر کرده است.

کری لیک، رئیس این نهاد اعلام کرد که قرارداد مربوطه در این مورد، مجدداً لازم‌الاجرا شده است. او اضافه کرد که “نهاد متبوعش این حق را دارد که در زمانی دیگر و در صورت تطابق با قوانین جاری، تأمین مالی را خاتمه دهد.”

با این اقدام، دولت دونالد ترامپ به شکست خود در یک رسیدگی فوری در دادگاهی در واشنگتن واکنش نشان داد. رویس سی. لمبرت، قاضی فدرال روز سه‌شنبه ۲۵ مارس (۵ فروردین) با صدور حکمی موقت، مانع از تعطیلی قریب‌الوقوع رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی شد.

او در این حکم نوشت که نهاد دولتی مذکور نمی‌تواند “بدون ارائه توضیح، این رسانه را به تعطیلی مجبور کند، حتی اگر رئیس‌جمهور چنین دستوری داده باشد.” این قاضی همچنین اشاره کرد که “ادامه فعالیت این رسانه در راستای منافع عمومی کشور است.”

در اواسط ماه مارس، آژانس رسانه‌های جهانی ایالات متحده آمریکا به دستور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا توافق‌نامه تأمین مالی برای شبکه مذکور را لغو کرده و تمامی بودجه‌های فدرال این رسانه را قطع کرده بود.

افزون بر این، از این رسانه خواسته شده بود تا روند انحلال خود را آغاز کند. حال کری لیک در نامه‌ای به دادگاه اعلام کرد که با پس‌گرفتن نامه فسخ، “روند قضایی منتفی شده است”.

با این حال، دادگاه در حال حاضر درباره تعطیلی برنامه‌ریزی‌شده رادیو اروپای آزاد تصمیم نهایی را اتخاذ نکرده است.

لیک در عین حال تأکید کرد که او اطمینان حاصل خواهد کرد که “مالیات‌دهندگان آمریکایی دیگر هزینه موارد بی‌خود را نپردازند.” به گفته او، “فقط آنچه به نفع ایالات متحده است، تنها باید تأمین مالی شود.”

رادیو اروپای آزاد در سال ۱۹۵۰ میلادی تأسیس شد و بعدها با رادیو لیبرتی، ادغام گردید. این رسانه در ۲۳ کشور در اروپای شرقی و آسیا، از جمله ایران، برنامه پخش می‌کند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *