سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

زلزله‌ مهیب ۷.۷ ریشتری میانمار، تایلند و بخش‌هایی از چین را لرزاند

وقوع زلزله‌ای با شدت ۷.۷ ریشتر در میانمار، اعلام وضعیت اضطراری در این کشور را به همراه داشت. هنوز گزارشی از تلفات و مجروحان در این کشور دست نیست.

در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام دولتی در میانمار گفته است که این زلزله تلفات زیادی را برجا گذاشته است.

این زمین‌لرزه که مرکز آن نزدیک شهر ماندالی بوده به حدی قدرتمند بوده که در کشورهای مجاوری چون تایلند و چین نیز احساس شده است.

میانمار که درگیر جنگ داخلی است، مناطق زیادی دارد که دسترسی به آن‌ها دشوار است. هنوز مشخص نیست که نیروهای نظامی چه کمکی می‌توانند در این شرایط ارائه دهند.

در تایلند نیز زلزله پس از وقوع، باعث فروپاشی یک ساختمان بلند در حال ساخت در بانکوک شد. نیروهای امدادی تایلند گزارش دادند که دو نفر کشته شده‌اند و تعداد زیادی دیگر هنوز زیر آوار این ساختمان گرفتار هستند و دست‌کم هفت نفر نیز زنده پیدا شده‌اند.

زلزله همچنین در میانمار باعث تخریب بسیاری از ساختمان‌ها شد و صدها هزار نفر را مجبور به تخلیه خانه‌ها و محل‌های کارشان کرد. پس از زلزله، یک پس‌لرزه با شدت ۶.۴ ریشتر نیز به وقوع پیوست.

ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن‌ها ساختمانی بلند در بانکوک به‌طور ناگهانی فرو می‌ریزد و مردم در حال فریاد زدن و فرار کردن دیده می‌شوند.

در مرکز بانکوک، مردم از ساختمان‌ها بیرون آمدند و برخی از خیابان‌ها به شدت شلوغ و مسدود شد. سیستم حمل و نقل سریع و مترو نیز تعطیل شد. صدای آژیرها در تمام مناطق مرکزی بانکوک شنیده شده و وضعیت دشواری برای شهروندان پدید آمده است.

در ماندالای، دومین شهر بزرگ میانمار، بخشی از کاخ سلطنتی قدیمی تخریب شد و ساختمان‌ها آسیب دیدند. در منطقه ساگاینگ، یک پل قدیمی ۹۰ ساله فرو ریخت و بزرگراه‌ها نیز آسیب دیدند. در یانگون، بزرگترین شهر میانمار، مردم به سرعت از خانه‌های خود بیرون ریختند. هنوز گزارشی از تلفات و مجروحان در این کشور دست نیست.

در نایپیداو، پایتخت میانمار، مکان‌های مذهبی و خانه‌ها آسیب دیدند. زلزله همچنین در استان‌های یون‌نان و سی‌چوان چین احساس شد و خساراتی به خانه‌ها وارد کرد.

در بانکوک، پس از وقوع زلزله، آلارم‌ها به صدا درآمد و ساکنان از ساختمان‌های خود تخلیه شدند. برخی از خیابان‌ها مسدود شد و مردم برای کمک به یکدیگر تلاش می‌کردند. وزیر پیشگیری از بلایای طبیعی تایلند اعلام کرد که زلزله در تمام مناطق کشور احساس شد و نخست‌وزیر جلسه‌ای اضطراری برای بررسی وضعیت برگزار کرد.

برچسب ها

گروه‌های امداد و نجات خارجی روز شنبه ۲۹ مارس (نهم فروردین) وارد میانمار شدند تا در عملیات جست‌وجو برای بازماندگان زمین‌لرزه‌ای که تا کنون جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفته و زیرساخت‌های حیاتی این کشور فقیر جنوب شرق آسیا را ویران کرده است، مشارکت کنند. بر اساس مدل‌سازی پیش‌بینی زمین‌لرزه توسط «سازمان زمین‌شناسی ایالات متحده»، شمار قربانیان این حادثه در میانمار ممکن است از ۱۰ هزار نفر فراتر برود

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *