
رئیسجمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، پیشنهاد کرد اوکراین تحت نوعی اداره موقت قرار گیرد تا زمینه برگزاری انتخابات جدید و امضای توافقنامههای کلیدی برای پایان جنگ فراهم شود. این خبر را خبرگزاریهای روسی بامداد جمعه گزارش دادند.
پوتین در جریان بازدید از بندر مورمانسک در شمال روسیه گفت این پیشنهاد میتواند با نظارت سازمان ملل، ایالات متحده، کشورهای اروپایی و «شرکای ما» انجام شود.
او گفت: «بهطور اصولی، اداره موقت میتواند در اوکراین برقرار شود تا انتخابات دموکراتیک برگزار شود، دولتی کارآمد که اعتماد مردم را دارد به قدرت برسد، و سپس با آنها درباره توافق صلح مذاکره شود.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که آمریکا تلاش میکند با ازسرگیری گفتوگوها با هر دو طرف – مسکو و کییف – زمینه توافقی برای پایان درگیری را فراهم کند. پوتین گفت باور دارد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا، واقعاً خواهان صلح در اوکراین است.
او گفت: «به نظر من، رئیسجمهور تازهمنتخب آمریکا صادقانه خواهان پایان دادن به این درگیری است.» ترامپ برخلاف جو بایدن، رئیسجمهور پیشین آمریکا که از گفتوگو با مسکو پرهیز میکرد، تلاش کرده مستقیماً با روسیه وارد مذاکره شود.
سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به سخنان پوتین گفت: «حکمرانی در اوکراین بر اساس قانون اساسی این کشور و توسط مردم اوکراین تعیین میشود.»
اوکراین هنوز به این اظهارات واکنشی نشان نداده است.
پوتین مدتهاست که مشروعیت دولت زلنسکی را زیر سؤال برده، زیرا زلنسکی پس از پایان رسمی دورهاش در ماه مه ۲۰۲۴ همچنان در قدرت مانده است. او گفت تشکیل دولت موقت میتواند زمینه مشروعیتبخشی به گفتوگوها را فراهم کند.
اما زلنسکی بارها این ادعا را رد کرده و گفته در شرایط حکومت نظامی، قانون اجازه برگزاری انتخابات را نمیدهد و در هر صورت، برگزاری انتخابات در شرایط جنگی ممکن نیست. او همچنین بارها پوتین را متهم کرده که میخواهد به جنگ ادامه دهد.
رهبران اروپایی در نشست روز پنجشنبه در پاریس اعلام کردند که قصد دارند ارتش اوکراین را تقویت کنند تا امنیت آینده این کشور بر پایه توانمندی داخلی آن استوار باشد. فرانسه و بریتانیا نیز تلاش کردهاند حمایت بیشتری برای ایجاد نیروی خارجی «تضمینی» در صورت برقراری آتشبس جلب کنند، اما مسکو حضور هرگونه نیروی خارجی در خاک اوکراین را رد میکند.
پیشروی نظامی روسیه
پوتین در سخنان خود گفت نیروهای روسیه بهطور پیوسته به سوی اهداف خود در عملیات اوکراین پیش میروند و «در تمام خطوط تماس نظامی، ابتکار استراتژیک در دست ماست.»
او افزود: «ما بهتدریج – شاید نه به سرعتی که برخی انتظار دارند – اما با اطمینان و پایداری به سوی تحقق اهداف تعیینشده در آغاز این عملیات حرکت میکنیم.»
او بار دیگر تأکید کرد که روسیه طرفدار راهحلهای صلحآمیز است، «اما نه به قیمت منافع ما.»
اکنون، پس از بیش از سه سال از آغاز تهاجم سراسری، روسیه حدود ۲۰ درصد از خاک اوکراین را در اختیار دارد، چهار منطقه را بهطور رسمی به خاک خود ضمیمه کرده و کنترل بخشهایی از مناطق از دسترفته در تهاجم اوکراین به منطقه کورسک را بازپس گرفته است.
روابط با سایر کشورها: از کره شمالی تا اروپا
پوتین از تلاشهای گروه بریکس برای یافتن راهحل صلحآمیز حمایت کرد و بهویژه از نقش چین و هند قدردانی کرد. او گفت روسیه آماده همکاری با کشورهای مختلف از جمله کره شمالی است تا به جنگ پایان دهد.
بر اساس گزارش منابع غربی و اوکراینی، بیش از ۱۱٬۰۰۰ نیروی نظامی کره شمالی برای کمک به روسیه در منطقه کورسک اعزام شدهاند – با وجود اینکه مسکو این مسئله را تأیید نکرده است.
پوتین گفت روسیه همچنین آماده همکاری با اروپاست، اما اروپا را به رفتار «متناقض» متهم کرد.
او افزود: «کشورهای اروپایی میخواهند ما را دور بزنند، اما اشکالی ندارد، ما به این رفتار عادت کردهایم. امیدوارم دیگر اشتباه نکنیم و اعتماد بیش از حد به بهاصطلاح شرکایمان نداشته باشیم.»
2 پاسخ
اخبارحضور سربازان کره شمالی جعلی میباشد چیزیکه ثابت نشده ولی شما باز روی آن تاکید دارید . البته نقل حرفهای بریده بریده پوتین بسیاری از واقعیت ها را که بسیار مهم هستند پنهان میکند.
من هم چندی پیش در سایت بی بی سی ، گزارشاتی را که خبرنگاران این بنگاهاز طریق مصاحبه از راه دور با سربازان اکرایینی در منطقه کورسک( که آنزمان در اشغال سربازان اکرایینی بود)، داشتند را خواندم که آنجا بی بی سی از این سربازان می پرسد که آیا تا کنون با سربازان کره ای برخورد کرده اید یا آنان را به اسارت گرفته اید؟- دولت اکرایین برای اسارت سربازان کره ای جایزه تعیین کرده بود- پاسخ سربازان اکرایینی این بود: چیزی را که در اینجا وجود ندارد چگونه به اسارت در آوریم!