عراقچی: فعلاً راهکار ما مذاکره غیرمستقیم با دولت ترامپ است

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در مصاحبه‌ای تازه با اشاره به این که خامنه‌ای برای مذاکره مستقیم «دلیل منطقی نمی‌بیند» خبر داد که راهکار تهران مذاکره غیرمستقیم با دولت دونالد ترامپ است.

عراقچی در مصاحبه‌ای که اواخر اسفند سال گذشته انجام شده، اما روز یک‌شنبه، سوم فروردین، برای اولین بار منتشر شد بر اساس اظهارات علی خامنه‌ای در سخنرانی‌های اخیرش گفت که «فعلاً تاکتیک و راهکار» ایران مذاکره غیرمستقیم است.

او گفت: «این را عاری از هوشمندی می‌بینند که در شرایطی که فشار حداکثری وجود دارد، هیچ فرد عاقل و هوشمندی وارد مذاکرات مستقیم نمی‌شود…. فعلاً تاکتیک و راهکار ما است که مذاکره غیر مستقیم باشد.»

مصاحبه تازه وزیر خارجه ایران تأیید اظهارات استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس جمهور ایالات متحده در امور خاورمیانه، است که در مصاحبه‌ای که روز جمعه گذشته منتشر شد فاش کرد که ایران از طریق واسطه‌ها و «از طریق چندین کشور» در حال تماس با آمریکا است، اما در این باره به جزئیاتی اشاره نکرد.

عباس عراقچی در مصاحبه تازه‌اش بار دیگر با اشاره به این که ایران به‌زودی به نامه ترامپ به خامنه‌ای پاسخ خواهد داد گفت: «ارسال نامه و مکاتبات، بخشی از دیپلماسی است. ولی در عین حال می‌تواند بخشی از فشار و تهدید باشد.»

عراقچی روز پنج‌شنبه ۳۰ اسفند در ویژه برنامۀ‌ نوروزی تلویزیون جمهوری اسلامی گفته بود که جمهوری اسلامی در پاسخ خود هر دو بُعد «تهدید و فرصت» را خواهد دید و نامه را ظرف روزهای آینده از «طریق مقتضی» ارسال می‌کند.

رئیس‌جمهور آمریکا دو هفته پیش در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی «فاکس‌نیوز» اعلام کرد که نامه‌ای به علی خامنه‌ای ارسال کرده و پیشنهاد مذاکرات مستقیم داده است.

بعداً یک مقام آمریکایی و دو منبع آگاه از محتوای نامهٔ رئیس‌جمهور آمریکا به وب‌سایت اکسیوس گفتند که ترامپ دو ماه به تهران برای دستیابی به یک توافق هسته‌ای جدید با واشینگتن ضرب‌الاجل داده است.

رهبر جمهوری اسلامی یک روز بعد از آن که آقای ترامپ اعلام کرد نامه‌ای برای او ارسال کرده است، گفت که ایران با «دولت‌های قلدر» مذاکره نخواهد کرد.

عباس عراقچی در مصاحبه خود بار دیگر تأکید کرده که به دلیل عوض شدن شرایط در چند سال گذشته برجام دیگر «قابل احیا نیست»، اما «می‌تواند یک مبنا و مدلی برای مذاکرات باشد».

او تغییر شرایط را چنین توضیح داد: «چون وضعیت هسته‌ای ما به مراتب پیشرفت کرده است و دیگر نمی‌توانیم به شرایط برجام برگردیم. تحریم‌های طرف مقابل هم همین طور است. خیلی تحریم‌های جدیدی گذاشته‌اند و شرایط عوض شده است. ضمن این که دولتی در کار است که از برجام خارج شده است و مخالف برجام است.»

عباس عراقچی اضافه کرد که «من به عنوان کارشناس و مذاکره‌کننده دیپلمات می‌گویم با این شرایط، دیگر نمی‌شود وارد مذاکره با آمریکا شد. مگر این که یک سری چیزها تغییر کند.»

برچسب ها

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در تازه‌ترین واکنش به مذاکرات ایران و آمریکا در عمان گفت:‌ فکر می‌کنم ایران به‌شدت به دنبال توافق است، همان‌طور که باید هم باشد. دفعه قبل شاید تصمیم داشتند که این کار را نکنند، اما فکر می‌کنم حالا نظرشان تغییر کرده است. باید ببینیم توافق چه خواهد بود و به طور قطع با دفعه قبل متفاوت خواهد بود. عراقچی هم گفت غنی سازی حق ايران است و ادامه می‌يابد و در مورد موشک‌ها مذاکره نمی‌کنيم
به گزارش آکسیوس، ایران و ایالات متحده روز جمعه در مسقطِ عمان چند ساعت مذاکره هسته‌ای برگزار کردند و مقام‌هایی از هر دو طرف گفته‌اند که انتظار دارند نشست‌های بیشتری در روزهای آینده انجام شود. نکته برجسته این دور از گفت‌وگوها، بنا بر گفته دو منبع آگاه از جلسه، این بوده است که استیو ویتکاف و جرد کوشنر، از مشاوران دونالد ترامپ، در جریان مذاکرات با عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، به‌طور مستقیم دیدار و گفت‌وگو کرده‌اند. بنابر اين گزارش هیئت آمریکایی شامل ویتکاف، کوشنر و فرمانده سنتکام، دریادار برد کوپر بوده است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی