سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

سه شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۴

تورکمن های دمکرات ایران: به مناسبت روزجهانی زبان مادری

روز جهانی زبان مادری  با تلاش‌های جمهوری بنگلادش در سال ۱۹۹۹ در مجمع عمومی سازمان ملل متحد مورد تصویب قرار گرفت. از سال ۲۰۰۰ میلادی روز ۲۱ فوریه بعنوان روز جهانی زبان مادری شناخته می‌شود.

هرچند جمهوری اسلامی نیز به این قطعنامه رای مثبت داد، ولی هیچگاه، اقدام موثری در راستای عملی نمودن مفاد آن در ایران انجام نداده و همچون سلف خود، رژیم پهلوی همه ی هم و غم خود را در راستای نابودی سایر زبانهای ملیت‌های  ایرانی داشته است.

اعلام “زبان فارسی” بعنوان تنها زبان رسمی و آموزشی در ایران علاوه بر آسیب های فراوان به زبان‌های دیگر،  باعث ناهنجاریهای بسیار در جامعه ایران شده است.

زبان مادری اولین زبانی است که کودک با آن آغاز به سخن و ادراک مفاهیم می کند. بنا به نظر کارشناسان امور تربیتی و آموزشی، شروع مدرسه و آموزش به زبانی دیگر صدمات جدی بر سلامت روحی و روانی کودکان دارد. نخستین اثر آن کاهش توانایی یادگیری و عدم درک صحیح  مفاهیم  است. بدین دلیل است که شاهد سطح بسیار پایین آموزش  در مناطق ملی به نسبت مناطق فارس نشین هستیم. این عامل ارتباط مستقیمی با ترک تحصیل دانش آموزان دراین مناطق  نیز دارد.

زبان بخش مهمی از هویت ملی و اجتماعی هرملتی است. عدم آموزش و بالطبع تضعیف زبان ملی باعث کاهش ارتباط با گذشته ، تاریخ و فرهنگ خود شده و در ادامه باعث اسیمیلاسیون و نابودی آن ملت  می‌گردد.

آن کودکی که تسلطی بر زبان مادری خود ندارد، با اجتماع خود احساس بیگانگی کرده و دچار مشکل می‌گردد و اعتماد به نفس او در جامعه در بکاربردن توانایی هایش کاهش می یابد. آموزش به زبان مادری به رشد خلاقیت ها و تفکر و اندیشمندی کمک می کند.

در رابطه با زبان مادری،  ما در پلاتفرم تورکمنهای ایران نوشته ایم : “مردم تورکمن به زبان مادری خود ارزش بسیاری قائل است. تحمیل زبانی دیگر بر مردم تورکمن باعث عقب ماندگی تاریخی زبان تورکمنی شده و زمینه اضمحلال آنرا فراهم میکند. لذا تدریس در مدارس به زبان تورکمنی الزامی است.”  

اما جمهوری اسلامی، همانند رژیم پهلوی، “آموزش به زبان مادری” را قبول نداشته و آنرا در راستای “تجزیه ایران” می‌داند. اما این بهانه و سرپوشی بر سیاست‌های شوونیستی با هدف آسیمیلاسیون و نابودی زبانهای ملیت‌های دیگر ایران است.

۲۱ فوریه، روز زبان مادری گرامی باد.

تورکمن های دمکرات ایران

۲ اسفند ۱۴۰۳

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

متاسفانه برخی از کاربران محترم به جای ابراز نظر در مورد مطالب منتشره، اقدام به نوشتن کامنت های بسيار طولانی و مقالات جداگانه در پای مطالب ديگران می کنند و اين امکان را در اختيار تشريح و ترويج نطرات حزبی و سازمانی خود کرده اند. ما نه قادر هستيم اين نظرات و مقالات طولانی را بررسی کنيم و نه با چنين روش نظرنويسی موافقيم. اخبار روز امکان انتشار مقالات را در بخش های مختلف خود باز نگاه داشته است و چنين مقالاتی چنان کاربران مايل باشند می توانند در اين قسمت ها منتشر شوند. کامنت هایی که طول آن ها از شش خط در صفحه ی نمايش اخبار روز بيشتر شود، از اين پس منتشر نخواهد شد. تقسيم يک مقاله و ارسال آن در چند کامنت جداگانه هم منتشر نخواهد شد.

یک پاسخ

  1. ایران یعنی فارس زبان یعنی زبان فارسی ادبیات شعر تاریخ سینما تئاتر همه فارسی و یک فرد تورک کورد عرب بلوچ فقط در خدمت به فارسها بکار گذاشته میشود نگاه کنید به این وئدیو تا درد ملل غیر فارس را خوب بفهمید . تذکر به رئیس‌جمهور به خاطر خواندن شعر تُرکی و قطع آن در ایران

    مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران در آئین اختتامیه رویداد «هفته فرهنگی تبریز در تهران» که خبر آن در «پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری» این کشور منتشر شده، حین خواندن شعری به زبان تُرکی، تذکر گرفت

    در ویدئویی که از این رویداد منتشر شده، رئیس‌جمهور ایران در پی تذکر، نتوانست شعر را به پایان برساند و گفت: «خوب اشکال ندارد. دو تا شعر تُرکی خواندن که مشکلی ایجاد نمی‌کند.» https://www.instagram.com/anadoluagencypersian/reel/DGJRL5EJTMM/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *