احمد شرع در ترکیه؛ اردوغان: همکاری آنکارا-دمشق کلید ثبات منطقه‌ای است

رجب طیب اردوغان روز سه‌شنبه پس از ملاقات با احمد شرع، رئیس جمهوری موقت سوریه بر تقویت همکاری‌ها میان آنکارا و دمشق در راستای تحقق صلح در منطقه تاکید کرد.

به گزارش آناتولی، رئیس جمهوری ترکیه که در یک کنفرانس خبری مشترک با رئیس حکومت جدید سوریه سخن می‌گفت در ادامه تصریح کرد که همکاری دو کشور می‌تواند به فراهم کردن بستری مناسب برای ایجاد «صلح و اعتماد در جغرافیای مشترک عاری از تروریسم» کمک کند.

ترکیه که از حامیان جنبش مخالفان بشار اسد تحت ائتلافی موسوم به هیئت تحریر شام بود پس از سرنگونی حکومت پیشین سوریه در پی تقویت نفوذ خود در منطقه از طریق گسترش روابط با حاکمان جدید دمشق است.

رئیس جمهوری ترکیه در این خصوص یادآور شد: «همانطور که برادران سوری خود را در سخت‌ترین و ناامیدکننده‌ترین روزهایشان تنها نگذاشتیم، در دوره جدید نیز به حمایت از آنها ادامه خواهیم داد.»

آقای اردوغان در ادامه بر ضرورت همکاری استراتژیک میان ترکیه و سوریه در راستای ایجاد یک ساختار امنیتی منطقه‌ای تأکید کرد. وی ضمن اشاره به راهبردهای کلان ترکیه در مبارزه با تروریسم، حمایت این کشور از دولت سوریه را در راستای مقابله با تهدیدات امنیتی ناشی از گروه‌های افراطی همچون داعش و پ.ک.ک، بر مبنای سیاست‌های دفاعی و ژئوپلیتیکی منطقه‌ای ضروری دانست.

رئیس‌جمهور ترکیه بر سیاست کشورش مبنی بر احترام به تمامیت ارضی و وحدت سوریه تأکید کرد و این اصل را در چارچوب ملاحظات ژئوپلیتیکی و نظم منطقه‌ای مهم دانست. وی همچنین اشاره کرد که حفظ یکپارچگی سوریه نه‌تنها به ثبات داخلی این کشور، بلکه به امنیت کل منطقه کمک خواهد کرد.

رجب طیب اردوغان همچنین از تلاش‌های ترکیه برای پیشبرد روابط با سوریه در زمینه‌های مختلف از جمله تجارت، هوانوردی غیرنظامی، انرژی، بهداشت و آموزش سخن گفت.

آقای اردوغان ابراز امیدواری کرد که این دیدار آغازگر دوره‌ای جدید از دوستی و همکاری پایدار میان دو کشور باشد. وی همچنین بر اهمیت حمایت جهان عرب و اسلام از دولت و مردم سوریه تأکید کرد.

احمد الشرع، رئیس‌جمهوری موقت سوریه نیز که پس از عربستان سعودی، ترکیه را به عنوان مقصد دومین سفر خارجی خود انتخاب کرده از حمایت‌های آنکارا قدردانی کرد و اظهار داشت که مردم سوریه این مواضع را فراموش نخواهند کرد.

رئیس حکومت انتقالی سوریه که بارها بر تمامیت ارضی کشورش تاکید کرده همچنین خواستار فشارهای بین‌المللی بر اسرائیل برای بازگشت این کشور به مرزهای سال ۱۹۷۴ شد.

برچسب ها

شهر کوبانی در شمال‌شرق سوریه ـ شهری که در سال‌های جنگ با داعش به نماد مقاومت تبدیل شد و نخستین شکست بزرگ را به این گروه وارد کرد ـ اکنون در محاصره نیروهای دولت انتقالی دمشق قرار گرفته و با تهدیدی جدی روبه‌روست. نسرین عبدالله، فرمانده یگان‌های حفاظت زنان، در گفت‌وگویی از داخل این شهر محاصره‌شده، نسبت به خطر وقوع «نسل‌کشی» هشدار داده و از جامعه جهانی خواسته است برای جلوگیری از فاجعه‌ای انسانی دست به اقدام فوری بزند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

اشتراک
اطلاع از
guest

0 نظرات
جدیدترین
قدیمی ترین
بازخورد درون خطی
مشاهده همه نظرات

آگهی

0
لطفا اگر نظری دارید برای ما ارسال کنید.x