پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳

بازتاب گسترده صدای رسای یک زن؛ پرستو احمدی بدون حجاب اجباری در ایران کنسرت اجرا کرد

پرستو احمدی، خواننده و آهنگساز ایرانی، چهارشنبه شب، در یکی از کاروانسراهای ایران «کنسرت کاروانسرا» را با پوشش اختیاری اجرا کرد که به صورت زنده از کانال یوتیوب او پخش شد؛ اجرایی که با بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد.

خانم احمدی در جریان شکل‌گیری جنبش زن، زندگی، آزادی تصنیف قدیمی «از خون جوانان وطن» را اجرا کرد که پس از همرسانی گسترده آن در شبکه‌های اجتماعی، منزل او توسط ماموران امنیتی تفتیش شد و از او خواسته شد تا به دادسرای امنیتی تهران مراجعه کند.

خانم احمدی در مقدمه‌ای که در آغاز کنسرت چهارشنبه او نقش بست، اعلام کرد: «من، پرستو؛ دختری که می‌خواهم برای مردمی که دوستشان دارم بخوانم. این حقی است که نمی‌توانستم از آن چشم بپوشم؛ خواندن برای خاکی که عاشقانه دوستش دارم. اینجا، در این نقطه از ایران عزیزمان، در این تکه‌ای که تاریخ و اسطوره‌های ما به هم پیوند می‌خورند، صدای من را در این کنسرت فرضی بشنوید و خیال کنید، این وطن زیبا را…»

https://youtube.com/watch?v=oYcaDHEnhbU%3Fsi%3DRr_pEOBmbC27Fuow

خانم احمدی در «کنسرت کاروانسرا»، قطعات «مرا ببوس»، «از خون جوانان وطن»، «لحظه دیدار»، «کمر باریک»، «عزیز جون» و «چه سازم» را اجرا کرد.

احسان بیرقدار، سهیل فقیه‌نصیری، امین طاهری و امیرعلی پیرنیا به عنوان نوازنده او را در این کنسرت همراهی کردند.

قطعات مختلف این اجرا به سرعت در حال همرسانی توسط کاربران ایرانی شبکه‌های اجتماعی است. با وجود فیلتر بودن یوتیوب در ایران، اجرای خانم احمدی در کانال اختصاصی‌اش تا لحظه انتشار این خبر، طی ۱۲ ساعت بیش از ۷۴ هزار بار دیده شده است.

قوه قضائیه جمهوری اسلامی به فاصلهٔ کوتاهی پس از برگزاری کنسرتِ بدون حجاب اجباری پرستو احمدی، خواننده، در یک کاروانسرا در ایران، علیه او و سایر عوامل برگزاری این کنسرت، اعلام جرم کرد.

حساب کاربری خبرگزاری میزان، ارگان رسمی قوهٔ قضائیه ایران در شبکه ایکس، این کنسرت را «غیرقانونی» خوانده و از تشکیل پرونده قضایی علیه خواننده و عوامل تهیه آن خبر داد.

در این خبر همچنین بدون اشاره به جزئیات، به «برخورد مقتضی» با این هنرمندان اشاره شده است.

اجرای بدون حجاب پرستو احمدی از آن رو مورد توجه ویژه قرار گرفته که پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ خورشیدی، خوانندگی زنان ولو با حجاب اجباری در مجامع عمومی و به‌جز مقابل هم‌جنسان خود در ایران، ممنوع بوده و آوازخوانی و تک‌خوانی آن‌ها از رادیو یا تلویزیون پخش نمی‌شود.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *