یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

تشدید حملات اسرائیل در غزه، حمله به سه شهر در لبنان

حملات نظامی اسرائیل در روز پنجشنبه منجر به کشته شدن دست کم ۱۷ فلسطینی در مناطق مختلف نوار غزه شد. به گزارش منابع پزشکی، این حملات که شامل بمباران هوایی و حملات تانک‌ها بود، مناطق مرکزی و جنوبی این منطقه را هدف قرار داد و تانک‌ها به پیشروی خود در مناطق شمالی و جنوبی نوار غزه ادامه دادند.

در بیت لاهیا در شمال غزه، شش نفر در دو حمله جداگانه جان خود را از دست دادند؛ یکی در خانه‌ای و دیگری در نزدیکی بیمارستان کمال عدوان. همچنین در خان یونس، واقع در جنوب نوار غزه، چهار نفر در حمله‌ای که یک موتورسیکلت را هدف قرار داد، کشته شدند.

در اردوگاه پناهندگان نصیرات، که یکی از هشت اردوگاه تاریخی نوار غزه محسوب می‌شود، هواپیماهای اسرائیلی چندین حمله هوایی انجام دادند که منجر به تخریب یک ساختمان چند طبقه و جاده‌های اطراف مساجد شد. در این حملات دست کم هفت نفر جان خود را از دست دادند. علاوه بر این، گزارش شده که دو نفر، شامل یک زن و یک کودک، در اثر گلوله‌باران تانک‌ها در مناطق غربی نصیرات کشته شدند و پنج نفر دیگر نیز در حمله به خانه‌ای در نزدیکی این مناطق جان باختند.

در رفح، واقع در نزدیکی مرز با مصر، تانک‌های اسرائیلی به مناطق شمال غربی این شهر نفوذ بیشتری کردند. به گفته ساکنان، این پیشروی‌ها نگرانی‌های فزاینده تری در مورد افزایش تلفات و ویرانی‌ها ایجاد کرده است.

تاکنون هیچ اظهار نظری از سوی مقامات اسرائیلی درباره این درگیری‌ها در شب گذشته و اوایل صبح پنجشنبه منتشر نشده است. با این حال، بر اساس اطلاعات رسمی مقامات غزه، کمپین ۱۳ ماهه نظامی اسرائیل در این منطقه، که با هدف اعلامی ریشه‌کن کردن شبه‌نظامیان حماس آغاز شد، تاکنون منجر به کشته شدن نزدیک به ۴۴,۲۰۰ نفر و آواره شدن تقریباً تمام جمعیت نوار غزه حداقل یک بار شده است. بخش‌های وسیعی از این منطقه نیز به طور کامل تخریب شده است.

تلاش‌های چندین ماهه برای مذاکره بر سر آتش‌بس تاکنون نتایج کمی به همراه داشته است و مذاکرات در حال حاضر به حالت تعلیق درآمده است. قطر، که نقش واسطه را ایفا می‌کرد، تلاش‌های خود را تا زمانی که طرفین آماده ارائه امتیاز شوند، متوقف کرده است.

در همین حال، آتش‌بس در درگیری موازی بین اسرائیل و متحد لبنانی حماس، حزب‌الله، از صبح روز چهارشنبه اجرایی شد. این توافق به درگیری‌هایی که در ماه‌های اخیر به شدت تشدید شده بود، پایان داد و توجه‌ها را به جنگ در غزه معطوف کرد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در روز سه‌شنبه و هنگام اعلام توافق لبنان گفت که اکنون تلاش خود را برای دستیابی به توافقی در غزه از سر خواهد گرفت و از اسرائیل و حماس خواست تا از این فرصت استفاده کنند. او تأکید کرد که اکنون زمان مناسبی برای اقدام است تا شاید بتوان به راه‌حلی برای پایان این درگیری خونین دست یافت.

اسرائیل سه شهر جنوب لبنان را با گلوله های تانک هدف قرار داد

تانک های اسرائیلی روز پنجشنبه سه شهر واقع در جنوب شرقی مرز لبنان با اسرائیل را با تانک مورد حمله قرار دادند. به گزارش منابع امنیتی لبنانی و رسانه‌های دولتی، این حملات یک روز پس از اجرای آتش‌بسی که “عملیات نظامی تهاجمی” را ممنوع کرده بود، صورت گرفت.

شلیک تانک‌ها شهرهای مرکبا، الوزانی و کفرشوبا را هدف قرار داد که همگی در فاصله دو کیلومتری خط آبی، مرز تعیین‌شده بین لبنان و اسرائیل، قرار دارند. یکی از منابع امنیتی اعلام کرد که دو نفر در مرکبا زخمی شدند.

آتش‌بس بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان روز چهارشنبه و تحت توافقی که با میانجیگری ایالات متحده و فرانسه صورت گرفت، به اجرا درآمد. این آتش‌بس با هدف بازگشت مردم هر دو کشور به خانه‌های خود در مناطق مرزی که بر اثر ۱۴ ماه جنگ تخریب شده بودند، برقرار شد.

اما مدیریت بازگشت آوارگان به این مناطق با پیچیدگی‌هایی مواجه شده است. نیروهای اسرائیلی همچنان در داخل خاک لبنان و در شهرهای مرزی مستقر هستند. صبح روز پنجشنبه، ارتش اسرائیل از ساکنان شهرهای نوار مرزی خواست که برای حفظ امنیت خود هنوز به خانه‌هایشان بازنگردند. سه شهری که روز پنجشنبه هدف قرار گرفتند نیز در همین نوار مرزی قرار دارند.

هنوز هیچ اظهارنظری درباره این حملات از سوی حزب‌الله یا اسرائیل که بیش از یک سال درگیر جنگ بودند، منتشر نشده است. این توافق که دستاوردی دیپلماتیک در منطقه‌ای با سابقه درگیری‌های متعدد محسوب می‌شود، به مرگبارترین رویارویی بین اسرائیل و گروه شبه‌نظامی تحت حمایت ایران در سال‌های اخیر پایان داد. با این حال، اسرائیل همچنان با دشمن اصلی دیگر خود، گروه شبه‌نظامی فلسطینی حماس در نوار غزه در حال جنگ است.

طبق مفاد آتش‌بس، نیروهای اسرائیلی می‌توانند تا ۶۰ روز برای خروج از جنوب لبنان زمان داشته باشند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد که به ارتش دستور داده است که اجازه بازگشت ساکنان به روستاهای نزدیک مرز را ندهند.

نبیه بری، رئیس مجلس لبنان و مذاکره‌کننده ارشد این کشور در توافق، روز چهارشنبه اعلام کرده بود که ساکنان می‌توانند به خانه‌هایشان بازگردند. این تناقض در اظهارات مقامات طرفین، نشانه‌ای از چالش‌های اجرای آتش‌بس و بازگشت به وضعیت عادی در این منطقه است.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *