یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳

حملات اسرائیل به غزه؛ شمار زیادی کشته و تعداد زیادی زیر آوار گرفتار شدند

نیروهای اسرائیلی صبح پنجشنبه حداقل پنج خانه پرتراکم را در شمال غزه بمباران کردند. مقامات بهداشتی فلسطین گزارش داده‌اند که شمار زیادی از قربانیان همچنان زیر آوار باقی مانده‌اند.

جزئیات حملات به شمال غزه
به گزارش رویترز عملیات نجات در شهر بیت‌لاهیا در شمال غزه در حال انجام است. رسانه‌های وابسته به حماس تعداد کشته‌ها را ۶۶ نفر اعلام کرده‌اند که بیشتر آن‌ها هنوز از زیر آوار خارج نشده‌اند.

ارتش اسرائیل درباره این حملات اظهارنظری نکرده است، اما از اوایل ماه گذشته در بیت‌لاهیا، جبالیا و بیت‌حنون فعالیت‌هایی را با هدف جلوگیری از تجدید قوای نیروهای حماس و انجام حملات بیشتر انجام داده است.

وضعیت بحرانی در بیمارستان‌های غزه
حسام ابوصافیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان در بیت‌لاهیا، یکی از سه بیمارستان شمال غزه که به‌سختی فعالیت می‌کنند، اعلام کرده است که حداقل ۲۰۰ نفر در منطقه مسکونی بمباران‌شده زندگی می‌کردند و تعداد زیادی از آن‌ها همچنان مفقود هستند.

او اضافه کرد که امدادگران مجبور به مداوای مجروحان در محل هستند، زیرا هیچ خودروی آمبولانسی برای انتقال آن‌ها به بیمارستان‌ها در دسترس نیست. حتی در صورت انتقال مجروحان به بیمارستان، بسیاری از آن‌ها به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی و متخصصان جراحی جان خود را از دست می‌دهند.

تمرکز حملات اسرائیل بر شمال غزه
حملات اسرائیل در هفته‌های اخیر بر مناطق شمالی غزه متمرکز بوده است. ارتش اسرائیل سه شهر بزرگ شمالی را محاصره کرده و به ساکنان دستور تخلیه داده است.

ساکنان این شهرها – جبالیا، بیت‌لاهیا و بیت‌حنون – گزارش داده‌اند که صدها خانه از زمان آغاز حملات در ۵ اکتبر تخریب شده است.

هشدار سازمان ملل درباره خطرات گسترده در غزه
فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (UNRWA)، روز پنجشنبه اعلام کرد که ۸۰ درصد از غزه اکنون منطقه‌ای با خطر بالا محسوب می‌شود و شرایط انسانی برای مردم این منطقه روزبه‌روز وخیم‌تر می‌شود.

او در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مردم غزه هیچ پناهگاه امنی ندارند و در محاصره‌ای شدید به سر می‌برند. آن‌ها در دایره‌ای بی‌پایان از تلاش برای بقا گرفتار شده‌اند و بیش از ۴۰ روز است که از کمک‌های انسانی محروم مانده‌اند.»

لازارینی افزود که حتی ارسال کمک‌های محدود به غزه به دلیل ناامنی مسیرها بسیار دشوار شده است.

انتقاد از عملکرد اسرائیل در ارسال کمک‌ها
دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، ماه گذشته به اسرائیل اعلام کرده بود که باید جریان کمک‌ها به غزه را بهبود بخشد، در غیر این صورت کمک‌های نظامی ایالات متحده به خطر خواهد افتاد. اما در ۱۲ نوامبر، واشنگتن اعلام کرد که اسرائیل پیشرفت‌هایی در این زمینه داشته و مانعی برای ارسال کمک‌ها ایجاد نکرده است. با این حال، بسیاری از گروه‌های امدادی با این ارزیابی مخالف‌اند.

بحران مواد غذایی و گسترش گرسنگی
افزایش سرقت از کامیون‌های کمک‌رسانی و همچنین کمبود شدید مواد غذایی باعث افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها در غزه شده است. قیمت یک کیسه آرد ۲۵ کیلویی، که پیش‌تر ۵۰ شِکِل (۱۳ دلار) بود، اکنون به ۷۰۰ شِکِل (۱۸۶ دلار) رسیده است.

یک ساکن غزه به نام تامر که اکنون در دیرالبلح زندگی می‌کند، گفت: «گرسنگی امروز به رمز مشترک غزه تبدیل شده است. غارتگران در کنار اشغالگران در حال جنگ با آوارگان هستند.»

آمار کشته‌شدگان و بی‌خانمان‌ها
اکثر جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه بی‌خانمان شده‌اند و این منطقه در آستانه قحطی قرار دارد. مقامات بهداشتی غزه می‌گویند بیش از ۴۳,۹۲۲ فلسطینی در حملات اسرائیل کشته شده‌اند.

این جنگ در پاسخ به حمله نیروهای حماس در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد که طی آن ۱,۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۵۰ نفر در اسرائیل به گروگان گرفته شدند.

تلاش‌های ناکام برای برقراری آتش‌بس
ماه‌ها تلاش برای برقراری آتش‌بس پیشرفت اندکی داشته و مذاکرات اکنون متوقف شده است. قطر که به‌عنوان میانجی عمل می‌کرد، تلاش‌های خود را تا زمان آماده‌شدن طرفین برای ارائه امتیازات متوقف کرده است.

حملات اسرائیل به دیگر مناطق غزه
اگرچه تمرکز حملات اسرائیل بر شمال غزه بوده است، حملات در دیگر مناطق نیز ادامه دارد. در اردوگاه نصیرات در مرکز غزه، یک حمله هوایی اسرائیل دو نفر را کشت و در رفح، در جنوب نزدیک مرز مصر، سه نفر دیگر کشته شدند.

این حملات وحشت و ناامیدی را در میان مردم غزه افزایش داده و شرایط زندگی را برای آن‌ها دشوارتر از همیشه کرده است.

برچسب ها

طبق آخرین گزارش روزانه وزارت بهداشت غزه، دست‌کم ۷۷ فلسطینی در حملات اسرائيل در مناطق مختلف غزه کشته و ۱۷۴ نفر دیگر زخمی شده‌اند. در تماس‌ها و نشست‌های واسطه‌ها، مذاکرات مربوط به آتش‌بس در نوار غزه وارد مرحله‌ای حساس شده است. این مذاکرات در قالب نشست‌های فنی دنبال می‌شود. مقامات مصری از تلاش‌های فشرده مصر و قطر با همه طرف‌ها برای دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه خبر داده‌اند

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *