جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳
جمعه ۲۷ مهر ۱۴۰۳

اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس خواهان پایان «اشغال جزایر سه‌گانه» شدند

نشست مشترک رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و سران اتحادیه اروپا به ریاست شارل میشل رئیس شورای اروپا و امیر قطر در بروکسل برگزار شد.

اتحادیه اروپا و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس روز چهارشنبه ۱۶ اکتبر (۲۵ مهر) در بیانیه پایانی نشست مشترک خود از ایران خواستند به «اشغال» جزایر سه‌گانه ایرانی تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی پایان دهد.

به گزارش یورو نیوز، در این بیانیه آمده است: «ما از ایران می‌خواهیم به اشغال جزایر سه‌گانه امارات متحده عربی، تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی که نقض حاکمیت امارات متحده عربی و اصول منشور سازمان ملل متحد است پایان دهد.»

در واکنش عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، این درخواست را در راستای سیاست «تقابل» اتحادیه اروپا با جمهوری اسلامی خواند.

عراقچی در حساب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مسیر همکاریِ با احترام، که از سوی ما در ملاقات‌های مختلف از جمله در نیویورک به آن‌ها پیشنهاد شد، اکنون با تمایل اروپا برای ‘تقابل’ پاسخ داده شده است؛ از طریق تحریم پروازهای مسافری و ایراد اتهام عبث ‘اشغالگری’ به ایران».

عراقچی با بیان اینکه «جزایر سه‌گانه همیشه متعلق به ایران بوده‌اند»، این اتحادیه را به «سیاست خبیثانه تفرقه بینداز و حکومت کن» متهم کرد.

همزمان اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز بیانیه پایانی نشست مشترک سران اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در خصوص جزایر سه‌گانه را محکوم کرد.

بقایی گفت: «جزایر سه گانه ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک بخش لاینفک ایران زمین بوده و خواهد بود و استفاده از مفاهیم و گزاره‌های انحرافی یا تکرار ادعاهای نادرست و گمراه کننده در مورد این بخش مهم از سرزمین ایران هیج تغییری در واقعیت امر ایجاد نمی‌کند. »

سخنگوی وزارت خارجه ایران «تغییر لحن» کشورهای اروپایی در خصوص جزایر سه‌گانه ایرانی را هم ناشی از «سیاست انفعال و باج‌دهی» آن‌ها به اسرائیل عنوان کرده است.

امارات عربی متحده در دهه‌های گذشته همواره‌ ادعاهای حاکمیتی خود را بر جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی تکرار کرده است.

این جزایر از سال ۱۹۷۱ و پس از خروج نیروهای نظامی بریتانیا از خلیج فارس دوباره در اختیار ایران قرار گرفته‌اند.

پیش از این در دسامبر ۲۰۲۲ چین با انتشار بیانیه مشترکی با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس که خواستار تلاش برای حل‌وفصل مساله جزایر سه‌گانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی شده بود، خشم مقامات ایران را برانگیخته بود.

در ژوئیه ۲۰۲۳ روسیه نیز در بیانیه‌ای مشترک با اعضای شورای همکاری خلیج فارس خواهان «ارجاع پرونده جزایر سه‌گانه به دیوان بین‌المللی دادگستری به منظور حل و فصل این مسئله مطابق با مشروعیت بین‌المللی» شده بود.

این بیانیه موجب شد تا مقامات وزارت خارجه ایران سفیر مسکو در تهران را احضار کنند.

اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی مشترک خود همچنین با اشاره به برنامه پهپادی و موشک‌های بالستیک ایران که «امنیت منطقه را تهدید می‌کند»، خواهان در پیش گرفتن سیاست «تنش‌زدایی منطقه‌ای» از سوی تهران شده‌اند.

در متن منتشره با اظهار تاسف از اینکه «پیشرفت‌های هسته‌ای ایران در پنج سال گذشته بازگشت به برجام را به طور فزاینده‌ای دشوار کرده است»، از ایران خواسته شده تعهدات هسته‌ای خود را اجرا کند.

این بیانیه افزوده است:‌ «ما عزم روشنی داریم که ایران هرگز نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد.»

اين مطلب را به شبکه های اجتماعی ارسال کنيد

https://akhbar-rooz.com/?p=253477 لينک کوتاه

قابل توجه نظردهندگان: از تاريخ 24 مهر 1403 هر کاربر می تواند تنها يک بار به اندازه 900 کاراکتر در زير هر مقاله ديدگاه بگذارد و يک بار نيز حق پاسخگویی به نظرات ديگری که در مورد اظهارنظر او منتشر شده باشد، خواهد داشت. چنانچه از حق پاسخگویی برای ادامه ی نظر قبلی و يا ارايه ی نظر مجدد استفاده شود، منتشر نخواهد شد. بخش ديدگاه به منظور اعلام نظرات در مورد مقالات منتشر شده می باشد و بحث و جدل های خارج از آن برای کاربران محدود شده است. چنانچه خوانندگان اخبار روز نظرات مشروح تری دارند می توانند آن را در قالب مقاله های مستقل برای انتشار ارايه دهند.

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x