سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳
سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳

۱۷۹ جسد در گور دسته‌جمعی حفر شده در بیمارستان الشفاء به خاک سپرده شد

بيمارستان شفا در محاصره ی تانک های اسرائيلی است؛ سازمان بهداشت جهانی: بیمارستان شفا حالا قبرستانی است که حتی قادر به دفن اجسادش نیست؛ وزیر خارجه اسرائیل: جنگ در نوار غزه تا زمانی که لازم باشد ادامه خواهد یافت؛ صدراعظم آلمان: اسرائيل متعهد به حقوق بين الملل است و متناسب عمل کرده است
مردم یک نفر را که در بمباران خان یونس کشته شده است بدرقه می کنند

پیشنهاد تخلیه بیمارستان شفا “با نظارت صلیب سرخ”

وزارت بهداشت غزه پیشنهاد کرد تخلیه بیمارستان شفا تحت نظارت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ انجام گیرد. در طرح پیشنهادی این وزارتخانه پیش‌بینی شده که بیماران این بیمارستان به بیمارستان‌های مصر منتقل شوند. سخنگوی وزارت بهداشت غزه گفت کنون پاسخی به این پیشنهاد دریافت نشده است. روز دوشنبه صلیب سرخ تلاش کرد تا حدود شش هزار نفر را از بیمارستان قدس در نوار غزه به مکان امن منتقل کند. این کاروان اما به دلیل شدت نبرد مجبور به بازگشت شد. بیمارستان شفا در وضعیتی بسیار بحرانی قرار دارد و به دلیل قطع برق، سردخانه بیمارستان از کار افتاده است. به همین دیل وزارت بهداشت غزه اعلام کرد امروز سه‌شنبه ناچار شدند اجساد را در گور دسته‌جمعی دفن کنند.

بزرگترین بیمارستان غزه در محاصره تانک‌هاست

تانک‌‌های ارتش اسرائیل مقابل در ورودی اصلی بیمارستان شفا، بزرگترین بیمارستان غزه، مستقر شده‌اند. رشدی ابوالعوف خبرنگار بی‌بی‌سی به نقل از یک منبع درون بیمارستان گزارش داد شرایط متشنج اطراف بیمارستان همچنان برقرار است و «دسترسی به بیرون بیمارستان غیر ممکن شده است». این منبع درون بیمارستان به بی‌بی‌سی گفت حتی رفتن از یک ساختمان به ساختمانی دیگر در داخل محوطه بیمارستان «ریسک بزرگی» به شمار می‌آید. او گفت آب، برق و داروی کافی وجود ندارد و برخی از بیماران جان خود را از دست داده‌اند. شاهدان نیز به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند تانک‌ها و خودروهای زرهی در چند متری این بیمارستان موضع گرفته و آن را محاصره کرده‌اند. خبرگزاری فرانسه به نقل از مقامات سازمان ملل متحد می‌گوید همچنان بیش از ۱۰ هزار پناهجو و بیمار در داخل این بیمارستان‌اند. جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا از اسرائیل خواسته است از این بیمارستان محافظت کند. بیمارستان شفا اکنون یکی از کانون‌های این جنگ است که پنجمین هفته را از سر می‌گذراند.
العربیه نیز گزارش داد: درگیری‌ها میان نیروهای اسرائیلی و حماس در شمال نوار غزه که از ۲۸ اکتبر با حمله زمینی اسرائیل آغاز شد، به در ورودی بیمارستان «الشفا» بزرگترین بیمارستان در شمال نوار غزه رسیده است. طبق گزارش منابع فلسطینی تعدادی از بیماران و نوزادان نارس بیمارستان الشفا بر اثر قطعی برق و متوقف شدن دستگاه‌های تنفسی جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که همه شهر غزه در معرض محاصره شدید ارتش اسرائیل قرار گرفته و دروازه‌های ورودی‌ به بیمارستان الشفا که هنوز صدها بیمار در آن وجود دارد، در کنترل ارتش اسرائیل قرار گرفته است. تعدادی از پزشکان و فعالان در این بیمارستان تاکید کردند که درگیری‌ها مانع از برداشتن صدها جسد انباشته شده در حیاط و اطراف بیمارستان شده است. در همین حال، پزشکان بیمارستان الشفا از اجرای دستور تخلیه اجباری بیمارستان توسط ارتش اسرائیل خودداری کردند. پزشکان با این استدلال که با تخلیه بیمارستان حدود ۷۰۰ بیمار در معرض خطر مرگ قرار می‌گیرند و در نهایت جانشان را از دست می‌دهند، از ترک بیمارستان خودداری کردند. آنها می‌گویند بیمارستان به دلیل تمام شدن سوخت با کمبود آمبولانس برای انتقال بیماران به بیمارستان‌های جنوب غزه مواجه است. دکتر منیر البرش، مدیر کل وزارت بهداشت غزه، با تاکید بر اینکه مشکل اصلی انتقال پزشکان نیست، بلکه مشکل وجود صدها بیمار در این بیمارستان، گفت :«اگر بیماران در بیمارستان باقی بمانند، می‌‎میرند و اگر منتقل شوند باز هم در راه خواهند مرد، مشکل اصلی این است و ما از وجود ۷۰۰ بیمار در این بیمارستان صحبت می‌کنیم». او در مصاحبه‌ای مطبوعاتی افزود: «پزشکان بیمارستان الشفا تاکنون از خروج خودداری کرده‌اند، اما برخی از آوارگان با خانواده‌هایشان بیمارستان را ترک کرده‌اند.»

۱۷۹ جسد در گور دسته‌جمعی حفر شده در بیمارستان الشفاء به خاک سپرده شد

محمد ابوسلمیه، مدیر بیمارستان الشفاء، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما مجبور شدیم دست‌کم ۱۷۹ جسد را روز سه‌شنبه در یک گور دسته جمعی که در محوطه بیمارستان حفر کرده بودیم، دفن کنیم که در میان آنها جسد هفت نوزاد نارس هم بود که به دلیل کمبود برق جان خود را از دست دادند.» او افزود: «سردخانه‌ها دیگر برق ندارند و اجساد در حال تجزیه و متعفن شدن‌اند.» چند هزار غیرنظامی همچنان در بیمارستان اصلی شهر غزه، در کانون درگیری بین نیروهای اسرائیل و حماس، به سر می‌برند. همزمان، قطعی آب و برق کمک‌رسانی به بیماران را مختل کرده است. نیروهای اسرائیلی از روز دوشنبه به دروازه‌های بیمارستان الشفاء رسیدند و اطراف این بیمارستان به کانون جنگ شهری در غزه بدل شد. ارتش اسرائیل عصر دوشنبه اعلام کرد که چندین جنگجوی حماس را که در میان غیرنظامیان در بیمارستان الشفاء مخفی شده بودند، شناسایی و کشته است. خبرگزاری فرانسه گزارش داده که روز سه‌شنبه از شدت درگیری‌ها در اطراف بیمارستان الشفاء کاسته شده است.

سازمان بهداشت جهانی: بیمارستان شفا حالا قبرستانی است که حتی قادر به دفن اجسادش نیست

پزشکانی که هنوز در بیمارستان شفا مانده‌اند می‌گویند اجساد در حیاط روی هم انباشته شده و بوی تعفن گرفته‌اند و حتی سردخانه‌ هم از کار افتاده است. دکتر محمد ابو سلیمه به بی‌بی‌سی گفت که مقام‌های اسرائیل هنوز مجوز جابه‎‌جایی اجساد از بیمارستان را برای دفن نداده‌اند و سگ‌ها وارد بیمارستان شده و شروع به خوردن جنازه‌ها کرده‌اند. همزمان نگرانی فزاینده‌ای از سرنوشت چند نوزاد نارسی وجود دارد که به علت قطع برق بیمارستان امکانات لازم برای حفظ جانشان وجود ندارد. دکتر سلیمه به بی‌بی‌سی گفت که تا روز دوشنبه ۷ نوزاد به علت کمبود اکسیژن جان باخته‌اند. سخنگوی سازمان بهداشت جهانی می‌گوید شفا بزرگترین مرکز درمانی و پزشکی در نوارغزه در حال بدل شدن به «گورستانی» است که حتی قادر به «دفن اجساد نیست». این بیمارستان که در چند روز گذشته کانون بحرانی انسانی بود و اکنون حتی رئیس جمهوری آمریکا خواستار محافظت از آن شده است. کریستین لیندمایر سخنگوی سازمان بهداشت جهانی روز دوشنبه گفت که هنوز ۶۰۰ نفر در داخل این بیمارستان‌اند از جمله چند نوزاد نارس که پزشکان می‌گویند به علت قطع برق قادر نیستند آنها را در دستگاه نگه دارند. مارک رگف، مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، می‌گوید نیروهای اسرائیلی «راه‌حل‌های عملی» برای بیرون آوردن و جابجایی این نوزادان داده اما به گفته او حماس این پیشنهادها را نپذیرفته است. علاوه بر بیمارستان شفا، چند بیمارستان و مرکز درمانی دیگر در غزه هم با مشکلات فراوان و کمبود اقلام ضروری دست و پنجه نرم می‌کنند؛ مشکلاتی چون قطع برق، اقلام پزشکی ضروری و سوخت.

رئیس یک بیمارستان در کرانه باختری از کشته شدن هفت فلسطینی در این منطقه خبر داد

امین خادر، رئیس یک بیمارستان محلی کشته شدن هفت فلسطینی در اردوگاه آوارگان طولکرم در کرانه باختری را تایید کرد. او در مصاحبه با بی بی سی گفت آنها صبح امروز در درگیری با ارتش اسرائیل کشته شدند. دکتر خادر که جراح بیمارستان است، گفت که سه نفر بر اثر گلوله واقعی و چهار نفر به‌دلیل اصابت ترکش در اثر انفجار کشته شدند. او گفت ۱۲ نفر هم زخمی شدند که حال چهار نفر از آنها وخیم است و تعدادی هم هنوز در اتاق عمل هستند. پیشتر خبرگزاری وفا، اصلی‌ترین خبرگزاری فلسطینی، از کشته شدن چند نفر در درگیری در طولکرم در کرانه باختری رود اردن خبر داده بود. با افرایش خشونت در کرانه باختری، سربازان اسرائیلی بیشتری به منطقه اعزام شده‌اند.

رهبران کشورهای غربی خواستار خویشتنداری اسرائیل شدند

به‌رغم حمایت کامل آمریکا و بریتانیا از اسرائیل پس از حمله حماس در هفت اکتبر، اکنون رهبران این کشورها خواستار خویشتنداری اسرائیل شدند. آمریکا و بریتانیا مانند بسیاری از کشورهای دیگر غربی پس از حمله حماس حمایت کامل خود را از اسرائیل ابراز کردند. این تعهد همچنان که ارتش اسرائیل حملات تلافی جویانه خود را به غزه آغاز کرد، پابرجا ماند اما طی چند روز گذشته درخواست‌ها از اسرائیل برای خویشتنداری افزایش یافته است و جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا و ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا، برای حفاظت بیشتر از غیرنظامی‌ها و بیمارستان‌های فلسطینی فشار آورده‌اند.

احتمال تبادل ۷۰ زن و کودک گروگان گرفته شده در غزه همراه با آتش‌بس پنج روزه بیشتر شد

روزنامه واشنگتن پست به نقل از یک مقام اسرائیلی مدعی شد که اسرائیل و حماس برای آزادی حدود ۷۰ زن و کودک گروگان گرفته شده توافق کرده‌اند. این مقام اسرائیلی که در گزارش واشنگتن پست به نام وی اشاره‌ای نشده است می‌گوید که توافق با حماس برای آزادی ده‌ها کودک و زن که توسط این گروه در نوار غزه نگهداری می‌شوند نزدیک به ثمربخشی است و ممکن است در چند روز آینده اعلام شود. طبق این گزارش، گروگان‌ها در ازای آزادی زنان و جوان فلسطینی زندانی در اسرائیل به‌طور گروهی آزاد می‌شوند. 
این روزنامه همچنین می‌گوید اسرائیل با آتش بس موقت پنج روزه موافقت خواهد کرد تا امکان عبور امن برای گروگان‌ها و ارسال کمک‌ها به غیرنظامیان غزه فراهم شود.  
پیش از این ابوعبیده، سخنگوی شاخه مسلح حماس گفته بود که به میانجیگران قطری اعلام کرده‌اند که این گروه آماده است تا ۷۰ زن و کودک را که در غزه نگهداری می‌شوند در ازای آتش بس پنج روزه با اسرائیل آزاد کنند. وی همچنین گفته بود که همزمان باید ۲۰۰ کودک و ۷۵ زن فلسطینی نیز آزاد شوند.

وزیر خارجه اسرائیل: جنگ در نوار غزه تا زمانی که لازم باشد ادامه خواهد یافت

وزیر خارجه اسرائیل، دوشنبه ۲۲ آبان، تصریح کرد که فشارهای بین‌المللی بر کشورش در خصوص عملیات نظامی آن در نوار غزه افزایش خواهد یافت. ایلی کوهین، وزیر خارجه اسرائیل، بر اساس اظهارات سخنگوی خود به خبرگزاری فرانسه گفت: «دو یا سه هفته تا تشدید شدن فشارهای بین‌المللی علیه خود فرصت خواهیم داشت، اما وزارت خارجه اسرائیل تلاش می‌کند تا حاشیه مشروعیت را گسترش دهد و نبردها تا زمانی که لازم باشد ادامه خواهند داشت.» از سویی مجله «جروزالم پست»، دوشنبه، به نقل از کوهین نوشت که فشار خارجی بر اسرائیل در حال افزایش است و ممکن است حمایت بین‌المللی از غزه طی دو تا سه هفته آینده به‌طور فزاینده‌ای افزایش یابد. به گفته این مجله، کوهین در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار کرده که مسأله گروگان‌های نزد حماس به موضع اسرائیل در ادامه دادن جنگ مشروعیت می‌بخشد. پس از پنج هفته از آغاز جنگ میان اسرائیل و جنبش «حماس»، سازمان‌های امدادرسان بشردوستانه فراخوان‌های خود را برای متوقف کردن جنگ در نوار غزه افزایش داده‌اند. در همین راستا تظاهرات‌های ضدجنگ و راهپیمایی‌های اعتراضی گسترده‌ای در حمایت از آرمان‌های مردم فلسطین در اغلب نقاط جهان ادامه دارد و علاوه بر آن تخلفات گسترده اسرائیل در نقض قوانین جنگ و قوانین بین‌المللی و همچنین افزایش تعداد کشته‌‌شدگان غیرنظامی در غزه تا نزدیک به ۱۲ هزار کشته که اغلب از زنان و کودکان بودند، باعث شده فشارها در سازمان‌های بین‌المللی و برخی کشورهای غربی تشدید شده و برخی دولت‌ها مواضع حمایت‌ خود از اسرائیل را تا حدودی تعدیل کنند. به‌رغم این فراخوان‌ها و فشارها اما اسرائیل همچنان از زبان وزیر خارجه و سایر مقامات خود تاکید دارد که جنگ در غزه را تا نابودی «حماس» و بازگرداندن اسرا و گروگان‌های نزد آن متوقف نخواهد کرد.

صدراعظم آلمان: اسرائیل متعهد به حقوق بین الملل است و متناسب عمل کرده است

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اظهارنظر رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه را که اسرائیل را متهم به “فاشیسم” کرد، “پوچ و بی‌معنی” توصیف کرد. شولتس در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر یونان گفت: «اسرائیل کشوری است که خود را در برابر حقوق بشر و حقوق بین‌الملل متعهد می‌داند و در این عملیات متناسب رفتار کرده  است.»  صدراعظم آلمان در ادامه گفت به همین دلایل اتهامی که به اسرائیل زده شده “پوچ” است و “در این هیچ شکی نیست”.

طرح دولت آلمان برای ارسال سلاح رایگان به اسرائیل

به گزارش دویچه وله، با موافقت دولت فدرال، ارتش آلمان می‌تواند از زرادخانه خود سلاح رایگان به اسرائیل بدهد. تا کنون این مصوبه فقط در مورد انتقال بدون محدودیت اجناس و اقلام ارتش به اوکراین اعمال می‌شد. وزارت دارایی آلمان روز گذشته (۱۳ نوامبر) طرح مربوط به این قانون را برای بودجه ۲۰۲۴ به روز کرد. در نسخه به روز شده این طرح که در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفته، علاوه بر اوکراین از اسرائیل نیز نام برده شده است.  بر اساس مصوبه جدید، ارتش آلمان می‌بایست از زرادخانه خود به اسرائیل نیز بدهد حتی اگر این امر موجب اختلال  موقتی در آمادگی عملیاتی ارتش شود. البته این طرح در صورتی به قانون تبدیل می‌شود که کمیسیون بودجه مجلس آلمان در جلسه روز پنج‌شنبه ۱۶ نوامبر، آن را تایید کند. پس از آن نیز باید در ماه دسامبر به تایید مجلس برسد.

راهپیمایی خانواده گروگان‌ها از تل‌آویو به اورشلیم

خانواده مفقودشدگان و گروگان‌های حماس در یک راهپیمایی اعتراضی از تل‌آویو به سمت اورشلیم حرکت می‌کنند. در بیانیه مطبوعاتی این گروه آمده که آنها قصد دارند در اورشلیم مقابل دفتر نخست‌وزیری بنیامین نتانیاهو تجمع کرده و تقاضای دیدار با اعضای کابینه جنگی اسرائیل را مطرح کنند. در این بیانیه آمده است: «اسرائیل باید توضیح دهد دولت چه خواسته‌هایی در قبال آزادی همه گروگان‌ها در غزه دارد.» شرکت کنندگان در این راهپیمایی مسیری حدودا ۷۰ کیلومتری را در عرض پنج روز پای پیاده طی می‌کنند. برای روز شنبه یک تظاهرات سراسری در باغ گل رز اورشلیم واقع در منطقه دولتی تدارک دیده شده است. برنامه‌ریزان از مردم اسرائیل خواسته‌اند تا با درخواست آزادی فوری همه گروگان‌های در دست حماس به این راهیمایی بپیوندند. خانواده‌های مفقودشدگان و گروگان‌های اسرائیلی دولت این کشور را متهم می‌کنند که گروگان‌ها و خانواده‌هایشان را تنها گذاشته است.

استقبال وزیر دولت اسرائیل از “مهاجرت داوطلبانه” مردم غزه

وزیر خزانه‌داری اسرائیل که متعلق به جناح راست افراطی است از “مهاجرت داوطلبانه” فلسطینیان از نوار غزه به کشورهای دیگر سخن گفته است. بتسلئیل سموتریچ در شبکه ایکس نوشته است: «مهاجرت داوطلبانه و پذیرش ساکنان عرب نوار غزه از سوی سایر کشورهای دنیا یک راه‌حل انسانی برای آن است که رنج یهودیان و عرب‌ها هم‌زمان پایان بگیرد.» او در فیس‌بوک یک بخش دیگر هم به سخنانش اضافه کرده و نوشته پذیرش این پناهجویان می‌تواند با”کمک‌های مالی سخاوتمندانه بین‌المللی شامل اسرائیل (به کشورهای پذیرنده) همراه شود”. سموتریچ در گذشته موجودیت مردم فلسطین را زیر سوال برده بود.

اين مطلب را به شبکه های اجتماعی ارسال کنيد

https://akhbar-rooz.com/?p=223429 لينک کوتاه

قابل توجه نظردهندگان: از تاريخ 24 مهر 1403 هر کاربر می تواند تنها يک بار به اندازه 900 کاراکتر در زير هر مقاله ديدگاه بگذارد و يک بار نيز حق پاسخگویی به نظرات ديگری که در مورد اظهارنظر او منتشر شده باشد، خواهد داشت. چنانچه از حق پاسخگویی برای ادامه ی نظر قبلی و يا ارايه ی نظر مجدد استفاده شود، منتشر نخواهد شد. بخش ديدگاه به منظور اعلام نظرات در مورد مقالات منتشر شده می باشد و بحث و جدل های خارج از آن برای کاربران محدود شده است. چنانچه خوانندگان اخبار روز نظرات مشروح تری دارند می توانند آن را در قالب مقاله های مستقل برای انتشار ارايه دهند.

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x