سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳
سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳

حزب چپ ایران (فدائیان خلق): درگذشت اندوهبار هدایت سلطانزاده

هدایت سلطانزاده مبارز اندیشمند و سرشناس، روز چهارشنبه ۲۵ اسفند ماه از واپسین روزهای سال ۱۴۰۱ بعد تحمل دوره‌ای از رنج بیماری، چشم بر جهان فروبست و انبوهی از دوستداران خود را در اندوه نشاند. هدایت زاده‌ی تبریز بود و از نوجوانی گام در مبارزه برای آزادی و عدالت اجتماعی گذاشت. از فعالان دانشجوئی دانشگاه تهران و در زمره‌ی برگزارکنندگان پرشور مراسم بزرگداشت درگذشت جهان پهلوان تختی در سال ۴۷ بود. او سال ۴۸ به‌خاطر فعالیت انقلابی در گروه مشهور به “گروه فلسطین” بازداشت شد و با ایستادگی زیر شکنجه‌های ساواک و بیدادگاه نظامی، به ده سال زندان محکوم شد و تبعید به زندان‌های بد آب و هوا را به جان خرید و با سرفرازی تا آستانه‌ی انقلاب ۹ سال زندان کشید.

هدایت سلطانزاده از بنیانگذاران سازمان کارگران انقلابی ایران (راه کارگر) بود که تابستان سال ۵۸ اعلام موجودیت کرد. سلطانزاده پیکارجویی پرشور، انسانی با دانش، بسیار فروتن و اندیشمندی ثابت قدم در راه آرمان‌های سوسیالیستی بود. تبعیض‌ستیزی، رکن پایداری از شخصیت انقلابی او به شمار می‌آمد و در همین راستا هم بود که سال ۱۳۸۵ با حفظ مواضع سوسیالیستی خود، به‌همراه گروهی از هم‌فکرانش اقدام به تاسیس “جنبش فدرال دموکراتیک آذربایجان” نمود تا مبارزه‌ی تبعیض ستیزانه‌ی ملی در آذربایجان بر متن سنت عدالت خواهی پیش برود.

هدایت سلطانزاده در سپهر سیاسی چپ ایران شهره به اندیشه‌ورزی، داشتن قلمی توانا و ریزبین و ظریف در تفکر بود. او جدا از مقالات متعدد بی امضاء که در اوان تاسیس سازمان متبوع خود نوشت، در سال‌های اخیر چه در شکل فردی و چه به‌گونه‌ی همراه، آثار غنی و پر محتوایی را در زمینه‌ی مسائل مربوط به مبارزات دمو‌کراتیک کشور و نیز مرتبط با زادگاهش آذربایجان و تبعیض ملی در این سامان و سراسر ایران از خود به یادگار گذاشت.

هدایت با آن روحیه‌ی بسیار حساس و درون آتشینی که داشت و به سختی نیز بروز می‌یافت، هرگز هم نتوانست داغ اعدام برادرش – عنایت، و رفیق و دوست دوران کودکی تا واپسین دم – یوسف آلیاری را از دل بیرون کند. این دو برای او که اولی را “کاکل زری” می نامید و دومی را “ژوزف امیر خیز”،  نماد همه‌ی جنایاتی بود که به نام جمهوری اسلامی ثبت هستند.

حزب چپ ایران (فدائیان خلق) درگذشت این مبارز نستوه و این فرزند شایسته‌ی مردم ایران و آذربایجان را که نگاه انترناسیونالیستی مشخصه‌ی پایدار شخصیت‌اش بود، ضایعه‌ی سیاسی و فرهنگی می‌داند و افسوس و تاثر عمیق خود از این بابت را ابراز می‌دارد. ما درگذشت این انسان والا را به همسر و یار مبارزاتی‌اش خانم ناهید ناظمی و فرزندشان یاشار گرامی و نیز همه‌ی بازماندگان و دوستداران هدایت سلطانزاده تسلیت می‌گوییم.

دبیرخانه شورای مرکزی حزب چپ ایران (فدائیان خلق)

 ۲۵ اسفند ۱۴۰۱ – ۱۶ مارس ۲۰۲۳   

اين مطلب را به شبکه های اجتماعی ارسال کنيد

https://akhbar-rooz.com/?p=196995 لينک کوتاه

قابل توجه نظردهندگان: از تاريخ 24 مهر 1403 هر کاربر می تواند تنها يک بار به اندازه 900 کاراکتر در زير هر مقاله ديدگاه بگذارد و يک بار نيز حق پاسخگویی به نظرات ديگری که در مورد اظهارنظر او منتشر شده باشد، خواهد داشت. چنانچه از حق پاسخگویی برای ادامه ی نظر قبلی و يا ارايه ی نظر مجدد استفاده شود، منتشر نخواهد شد. بخش ديدگاه به منظور اعلام نظرات در مورد مقالات منتشر شده می باشد و بحث و جدل های خارج از آن برای کاربران محدود شده است. چنانچه خوانندگان اخبار روز نظرات مشروح تری دارند می توانند آن را در قالب مقاله های مستقل برای انتشار ارايه دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x