سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳
سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳

وزیر اقتصاد آلمان: اتحادیه ی اروپا «شروع به فروپاشی» کرده است

 آلمان: اختلاف در تحریم روسیه می تواند منجر به فروپاشی اتحادیه اروپا شود

وزیر اقتصاد آلمان هشدار داد اختلاف های موجود بین اعضای اتحادیه اروپا، نه تنها باعث اجرای تحریم های علیه روسیه می شود، بلکه ممکن است منجر به فروپاشی این اتحادیه شود.

به گزارش رویترز، رابرت هابک، روز یکشنبه ابراز نگرانی کرد که اتحادیه اروپا در آستانه نشست سران آن برای بحث در مورد تحریم نفتی علیه روسیه و برنامه های کاهش وابستگی به انرژی روسیه “شروع به فروپاشی” کرده است.

رهبران اتحادیه اروپا در روزهای دوشنبه و سه‌شنبه برای بررسی بسته تحریم‌های جدید علیه روسیه که می‌تواند شامل تحریم نفتی و برنامه‌ای با هدف تسریع پایان دادن به وابستگی به سوخت‌های فسیلی از جمله گاز روسیه باشد، دیدار خواهند کرد.

هابک در یک کنفرانس خبری گفت: “پس از حمله روسیه به اوکراین، ما دیدیم که وقتی اروپا متحد باشد چه اتفاقی می‌افتد. با توجه به نشست فردا، امیدواریم همین منوال ادامه یابد. اما اکنون نشانه های فروپاشی اتحادیه اروپا بیش از هر زمان دیگری بروز کرده است.”

روز جمعه، کشورهای اروپایی تلاش کردند در مورد تحریم تحویل نفت روسیه از طریق دریا و نفتکش ها به توافق برسند، اما اجازه تحویل و فروش از طریق خط لوله را مانند سابق بدهند. اما این پیشنهاد با مخالفت شدید مجارستان مواجه شد.

بنا به گزارش رویترز، هابک از دولت خود خواست که اختلاف نظرهای داخلی را کنار بگذارد و به جای رفتار منفعل با قاطعیت بقیه اعضا را مجاب کند. او خواستار اتحاد همه کشورهای اتحادیه اروپا شد.

اعضای اتحادیه اروپا چندی است در حال بحث در خصوص ممنوعیت واردات نفت روسیه  و کاهش دادن آن هستند. ویکتور اوربان، رئیس جمهور مجارستان، در حال حاضر مانع اصلی این اقدام شناخته می شود.

دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا در نشست ویژه‌ روز یکشنبه خود، بر سر طرح مصالحه‌ای که اتحادیه اروپا ورود نفت روسیه از طریق نفتکش‌ها را ممنوع می‌کند اما اجازه واردات از طریق خط لوله را می‌دهد، هم به بن‌بست رسیدند. پیشنهاد اخیر گزینه ای بود برای مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک که اجازه می‌دهد تا از طریق خط لوله دروژبا که در دوران حکومت شوروی کشیده شده و از اوکراین می گذرد، به خرید نفت روسیه ادامه دهند.

شکاف در اردوگاه غرب؛ اتحادیه اروپا در بن‌بست تحریم‌ روسیه

خبرگزاری رویترز همچنین د ر گزارشی به نقل از پیش نویس بیانیه پایانی اجلاس دو روزه سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا در بروکسل نوشت که این کشورها ضمن اعلام پشتیبانی لفظی از اوکراین در برابر تهاجم روسیه، قادر به توافق بر سر بسته جدید تحریم ها علیه مسکو نیستند.

پس از شکست رایزنی های دیروز (۸ خرداد) نمایندگان کشورهای عضو بر سر تدوین تحریم های نفتی علیه روسیه در کنار اعمال برخی معافیت ها برای جلب رضایت کشورهایی از قبیل مجارستان، بلغارستان، چک و اسلواکی، رویترز نوشت که سران ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا امروز و فردا (۹ و ۱۰ خرداد) در بروکسل گردهم می آیند تا در مورد بهترین نحوه کمک رسانی به اوکراین رایزنی کرده و به مشکلات ناشی از بحران اخیر از قبیل کمبود مواد غذایی، ملزومات دفاعی اتحادیه و افزایش بهای انرژی رسیدگی کنند.

پیش نویس بیانیه پایانی این رویداد که به دست رویترز رسیده نشان می دهد که گرچه اتحادیه اروپا در حمایت لفظی از اوکراین سخاوت به خرج داده ولی تصمیم خاصی در مورد موضوع های اساسی گرفته نشده است.

ملموس ترین تصمیم این اجلاس، حمایت سیاسی از وام ۹ میلیارد دلاری به اوکراین برای تامین هزینه های جاری آن کشور خواهد بود که همین مورد نیز زمانی به مرحله اجرا در می آید که کمیسیون اروپا پیشنهاد خود در مورد نحوه تامین این وام را ارائه دهد.

به نوشته رویترز، با وجود تلاش های یک ماه گذشته، دیروز نمایندگان دولت های اتحادیه اروپا به دلیل مخالفت مجارستان نتوانستند بر سر ششمین بسته تحریم های روسیه و ممنوعیت خرید نفت این کشور به توافق برسند.

اجرای بخش های دیگر تحریم های اروپا از قبیل قطع ارتباط اسبربانک (Sberbank) – بزرگترین بانک روسیه – با سوییفت، ممنوعیت رسانه های روس از فعالیت در اتحادیه اروپا، افزودن افرادی دیگر به فهرست توقیف دارایی ها و ممنوعیت آنان از ورود به خاک اتحادیه اروپا به تصمیم گیری در مورد تحریم نفتی موکول شده است.

به نوشته رویترز، پیش نویس بیانیه نهایی بدون اشاره به جزئیات نشان می دهد که سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا از تاسیس یک صندوق جهانی برای بازسازی اوکراین حمایت خواهند کرد و مصادره اموال توقیف شده روسیه را برای این هدف مد نظر قرار خواهند داد.

اتحادیه اروپا همچنین وعده داده که کمک به صادرات زمینی غلات اوکراین را افزایش داده و گامهایی را برای استقلال سریعتر از انرژی روسیه بردارد.

اين مطلب را به شبکه های اجتماعی ارسال کنيد

https://akhbar-rooz.com/?p=155934 لينک کوتاه

قابل توجه نظردهندگان: از تاريخ 24 مهر 1403 هر کاربر می تواند تنها يک بار به اندازه 900 کاراکتر در زير هر مقاله ديدگاه بگذارد و يک بار نيز حق پاسخگویی به نظرات ديگری که در مورد اظهارنظر او منتشر شده باشد، خواهد داشت. چنانچه از حق پاسخگویی برای ادامه ی نظر قبلی و يا ارايه ی نظر مجدد استفاده شود، منتشر نخواهد شد. بخش ديدگاه به منظور اعلام نظرات در مورد مقالات منتشر شده می باشد و بحث و جدل های خارج از آن برای کاربران محدود شده است. چنانچه خوانندگان اخبار روز نظرات مشروح تری دارند می توانند آن را در قالب مقاله های مستقل برای انتشار ارايه دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x