سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳
سه‌شنبه ۱ آبان ۱۴۰۳

آمریکا برخی تحریم های هسته ای علیه ایران را لغو کرد

● همزمان با «مرحله پایانی» مذکرات احیای توفق هسته‌ای موسوم به «برجام» در وین، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری «رویترز» گفت، دولت جو بایدن روز جمعه، برخی از تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران را لغو کرد ● معافیت ایران از تحریم‌ها، شامل تبدیل آب سنگین رآکتور اراک، تامین اورانیوم غنی‌شده برای راکتور تحقیقاتی تهران و انتقال پسماند سوخت به خارج از این کشور است

همزمان با «مرحله پایانی» مذکرات احیای توفق هسته‌ای موسوم به «برجام» در وین، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری «رویترز» گفت، دولت جو بایدن روز جمعه، برخی از تحریم‌ها علیه برنامه هسته‌ای ایران را لغو کرد.

دولت دونالد ترامپ در می ۲۰۲۰، معافیت ایران از برخی تحریم‌های تصویب‌شده علیه این کشور را لغو کرده بود. این معافیت به شرکت‌های روسی، چینی و اروپایی اجازه می‌هد تا در مراکز هسته‌ای ایران، فعالیت‌های غیر نظامی داشته باشند.

به گزارش العربیه، یک مقام وزارت خارجه آمریکا در این زمینه به رویترز گفته است: «لغو این تحریم‌ها برای انجام گفتگوهای فنی در وین اقدامی ضروری محسوب می‌شد.»

به گفته این مقام آمریکایی، «این رایزنی‌های فنی، گامی ضروری برای احیای برجام است.»

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در ادامه تاکید کرد، معافیت مجدد ایران از این تحریم‌ها، به‌معنای دستیابی به توافقی جهت احیای برجام نیست.

او در این زمینه تصریح کرد: «بدون معافیت ایران از این تحریم‌ها نمی‌توان درباره سرنوشت ذخایر [هسته‌ای ایران] و دیگر فعالیت‌های مرتبط به [تعهدات] عدم اشاعه، مذاکرات فنی مفصلی را با اشخاص ثالث انجام داد.»

جو ویلسون، عضو جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به تعلیق برخی تحریم‌های جمهوری اسلامی گفت: «ایران توانایی مذاکره با حسن نیت را ندارد. سازش‌های بی‌پایان، پیامدهای ویرانگر به دنبال خواهد داشت.»

او تاکید کرد که اقدام بایدن در تعلیق این تحریم‌ها، به چین و روسیه امکان می‌دهد با مصونیت به دادوستد با ایران ادامه دهند و به جمهوری اسلامی کمک کنند به سلاح‌های هسته‌ای دست یابد تا آمریکا و متحدانش را مورد تهدید قرار دهد.

جزئیات معافیت ایران از تحریم‌ها

معافیت ایران از تحریم‌ها، شامل تبدیل آب سنگین رآکتور اراک، تامین اورانیوم غنی‌شده برای راکتور تحقیقاتی تهران و انتقال پسماند سوخت به خارج از این کشور است.

به‌دنبال خروج دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌های شدید واشینگتن علیه تهران، مقامات ایران تصمیم گرفتند محدودیت‌های برجامی علیه برنامه هسته‌ای خود را به صورت تدریجی نقض کنند.

جمهوری اسلامی خواهان بازگرداندن تمامی معافیت‌های تحریمی است که در توافق سال ۲۰۱۵ به آن وعده داده شده بود تا به پایبندی خود به برجام بازگردد.

اين مطلب را به شبکه های اجتماعی ارسال کنيد

https://akhbar-rooz.com/?p=140651 لينک کوتاه

قابل توجه نظردهندگان: از تاريخ 24 مهر 1403 هر کاربر می تواند تنها يک بار به اندازه 900 کاراکتر در زير هر مقاله ديدگاه بگذارد و يک بار نيز حق پاسخگویی به نظرات ديگری که در مورد اظهارنظر او منتشر شده باشد، خواهد داشت. چنانچه از حق پاسخگویی برای ادامه ی نظر قبلی و يا ارايه ی نظر مجدد استفاده شود، منتشر نخواهد شد. بخش ديدگاه به منظور اعلام نظرات در مورد مقالات منتشر شده می باشد و بحث و جدل های خارج از آن برای کاربران محدود شده است. چنانچه خوانندگان اخبار روز نظرات مشروح تری دارند می توانند آن را در قالب مقاله های مستقل برای انتشار ارايه دهند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x