جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳

جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳

 ناهید باقری- گلدشمید شاعر ایرانی‌ی باشنده‌ی وین، درگذشت

ناهید باقری-گلدشمید شاعر مهربان ایرانی بر اثر ایست قلبی و به مرگی ناگهانی درگذشت و دوستان و دوستدارانش را در سوک خود نشاند.

ناهید باقری- گلدشمید، شاعر، نویسنده، مترجم ادبی و روزنامه نگار، زاده‌ی تهران بود. او دارای تحصیلات در رشته‌ی زبان و ادبیات فارسی بود و به زبان‌های فارسی و آلمانی می نوشت. وی از سال ۱۹۸۰ میلادی در شهر وین (تریش) زندگی می کرد.

ناهید باقری؛ از اعضای پرکار و مبتکر انجمن قلم اتریش (پن)، کانون نویسندگان اتریش، اتحادیه نویسندگان اتریش، عضو جامعه تئودور کرامر و از حامیان فعال و مهربان ادبیات و اهل ادب بود.

ناهید باقری – گلدشمید همچنین، بنیان گذار و مدیر انجمن هنری – فرهنگی “مرزپیما در تبعید” بود. وی در سال های بسیاری که در اتریش فعالیت های مداوم فرهنگی داشت، برای شاعران و نویسندگان تبعیدی‌ی ایرانی، شب‌های شعر بسیار و برنامه‌های ادبی‌ی متعدّد ترتیب داد و آثار آن‌ها را در مجموعه‌هایی منتشر کرد.

از ناهید باقری، چندین مجموعه شعر و رمان منتشر شده است. وی شاعری دو زبانه بود و بسیاری از آثار شاعران ایرانی‌ی معاصر را به آلمانی ترجمه و منتشر کرد. وی همچنین از بسیاری شاعران آلمانی زبان نیز، آثاری به زبان فارسی ترجمه و منتشر کرده است. تازه‌ترین کتابِ شعرِ ناهید باقری – گلدشمید، “با من از هراس سخن مگو”، نام دارد که به دو زبان فارسی و انگلیسی در انتشارات آفتاب – نروژ منتشر شده است. برای خرید این کتاب می توان با انتشارات آفتاب تماس گرفت.

ناهید باقری، در سال ۲۰۰۱ جایزه‌ی انجمن اتریشی‌ی “تبعید” و جایزه‌ی‌ ادبی “لایریک پرس” را دریافت کرده است. دریافت چند جایزه‌ی ادبی دیگر از جمله جایزه‌ی ادبی “نگارش میان فرهنگ‌ها” (۲۰۰۱)، جایزه‌ی کتاب برای رمان “خاور” به زبان آلمانی (۲۰۰۹)، و جایزه ادبیات “تئودور کرامر”(۲۰۱۷) برای همه‌ی آثار، از دیگر جایزه‌هایی است که برای خدمات‌اش به ادبیات و به خصوص شعر، به وی تعلق گرفته است. کانون های ادبی‌ی اتریشی، از ناهید باقری، تجلیل بسیار کرده‌اند. از این میان می توان به فیلم “زنان مرز پیما” (Grenzgängerinnen)  اشاره کرد. این اثر، فیلمی از زندگی‌ی هفت زن است که ناهید باقری نیز از جمله‌ی آنان است. این فیلم، از بیست و پنجم  آوریل ۲۰۰۸ در سینما “وتیو”ی شهر وین  اکران شد و مورد استقبال قرار گرفت.

ناهید باقری از جمله شاعران و نویسندگان زحمتکش و خدمتگزار بود که آرام و بی سر و صدا و بی هیچ غوغا و جنجالی، در کمال فروتنی کارش را می کرد. او ساعات بسیاری در شبانه روز، بی هیچ توقعی به سرودن و نوشتن و فعالیت های ادبی می پرداخت و در شناساندن شاعران و نویسندگان ایرانی، به خصوص زنان شاعر و نویسنده می کوشید.

یاد ناهید باقری – گلدشمید گرامی باد.

خسرو باقرپور

https://akhbar-rooz.com/?p=248526 لينک کوتاه

3.8 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x