پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

انتخابات ریاست‌جمهوری در ونزوئلا؛ شانس گونزالس برای شکست دادن مادورو بیشتر از سایر کاندیدا ها است

مردم ونزوئلا روز يکشنبه برای شرکت در پراهمیت‌ترین انتخابات ریاست جمهوری این کشور طی یک دهه گذشته به پای صندوق‌های رای رفتند. این امکان هست که رای‌دهندگان رهبر جدیدی را انتخاب کنند که بتواند به نظام دیرپای «چاویستا» پایان دهد. از میان ۱۰ نامزد ریاست جمهوری، شانس گونزالس از همه برای شکست دادن مادورو بیشتر است...

مردم ونزوئلا برای شرکت در آنچه پراهمیت‌ترین انتخابات ریاست جمهوری که این کشور آمریکای لاتین طی یک دهه گذشته به خود دیده است، پای صندوق‌های رای رفتند. این امکان هست که رای‌دهندگان رهبر جدیدی را انتخاب کنند که بتواند به نظام دیرپای «چاویستا» پایان دهد.

به گزارش رسانه ها، مردم ونزوئلا روز یکشنبه برای انتخاب رئیس‌جمهور جدید تحت نظارت دقیق مخالفان، جامعه مدنی و بازیگران بین‌المللی به پای صندوق‌های رای رفتند. «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور کنونی ونزوئلا که به دنبال سومین دوره ریاست جمهوری است، و رقیب اصلی او و نامزد اپوزیسیون، «ادموندو گونزالس اوروتیا» به طور گسترده به عنوان گزینه‌های مورد علاقه در نظر گرفته می‌شوند.

مادورو ۶۱ ساله که از سال ۲۰۱۳ بر ونزوئلا حکومت می‌کند، متعهد است که «صلح و ثبات» را در این کشور حفظ کند. در حالی که دیپلمات سابق، ادموندو گونزالس اوروتیا، که توسط گروه اصلی مخالفان این کشور موسوم به «پلتفرم متحد دموکراتیک» و به دنبال رد صلاحیت «ماریا ماچادو» نامزد قبلی انتخاب شد، متعهد است که صنعت نفت ونزوئلا را خصوصی کند و برای بازسازی بدهی ملی این کشور تلاش کند.

بیش از ۶۳۵ ناظر بین‌المللی، از جمله تیم‌هایی از کارشناسان و همچنین ۶۵ متخصص از کمیسیون‌های انتخاباتی در سراسر جهان، بر انتخابات ونزوئلا نظارت خواهند کرد.

نظام حاکم چاویستا، یک جنبش سیاسی با الهام از سوسیالیست‌هاست که تقریبا سه دهه پیش با انتخاب «هوگو چاوز» آغاز شد و تحت رهبری و حمایت نیکلاس مادورو ادامه یافت. اکنون مادورو در کنار ۱۰ نامزد ریاست جمهوری رقابت می‌کند و از میان آنها، شانس گونزالس از همه برای شکست دادن مادورو بیشتر است.

گونزالس، یک دیپلمات سابق ونزوئلایی، تا ماه مه که رسما جایگزین ماریا کورینا ماچادو در رقابت‌های انتخاباتی شد، برای ونزوئلایی‌ها چهره‌ای ناشناخته بود. خانم ماچادو به دلیل تقلب و اتهامات فساد که بسیاری آن را تلاشی برای ممانعت از برگزاری انتخابات قانونی می‌دانستند، از نامزدی برای ریاست جمهوری منع شد.

ماچادو محافظه‌کار که سابقا قانون‌گذار بود، پس از پیروزی در انتخابات مقدماتی خود در ماه اکتبر، محبوبیت زیادی کسب کرده بود و حمایت او از گونزالس، او را به یک رقیب قوی در برابر مادورو تبدیل کرد.

عوامل بحران ونزوئلا چیست؟

بحران طولانی‌مدت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی ونزوئلا میلیون‌ها نفر را به سمت فقر سوق داده و در نتیجه بزرگترین بحران آوارگی در جهان را ایجاد کرده است. تخمین زده می‌شود که ۸ میلیون ونزوئلایی به سایر نقاط آمریکای لاتین، ایالات متحده و سایر کشورها مهاجرت کرده‌اند.

کشوری که زمانی از نظر اقتصادی مرفه بود، بزرگ‌ترین ذخایر نفت جهان را در خود جای داده است.

سوء مدیریت مالی این بخش در دوره مادورو، همراه با تحریم‌های سختگیرانه اعمال شده توسط ایالات متحده در سال ۲۰۱۹، باعث ایجاد یک اثر دومینویی شده که منجر به فروپاشی اقتصاد ونزوئلا و شروع یک بحران انسانی مداوم شده است که مردم را بدون دسترسی به غذا، مراقبت‌های بهداشتی و سایر نیازهای اولیه رها کرده است. بیش از ۸۰ درصد از مردم ونزوئلا در فقر زندگی می‌کنند.

در این وضعیت، نظرسنجی‌ها شروع به نشان دادن کاهش حمایت از مادورو و نظام چاویستا کرده‌اند. بر اساس نظرسنجی‌ها، این تغییر، امید را در میان ونزوئلایی‌ها برانگیخته است که انتخابات امروز را «فرصت نهایی برای تغییر در کشور» می‌دانند.  احزاب و رهبران اپوزیسیون از این احساسات برای گردهمایی حامیانشان بهره برده‌اند و فراخوان‌های خود را برای «احیای دموکراسی» تشدید کرده‌اند.

همانطور که بسیاری از ونزوئلایی‌ها آرزوی یک انتخابات قانونی و فرصتی برای خارج کردن مادورو از عرصه قدرت را دارند، نگران هستند که او بتواند راه‌های دیگری برای حفظ قدرت پیدا کند. نیویورک‌تایمز گزارش داد، در صورتی که مادورو در نهایت قدرت را ترک کند، ممکن است به دنبال مذاکره با مخالفان برای خروج از این کشور باشد تا از پیگرد قانونی در دادگاه بین‌المللی اجتناب کند. در عین حال، تعداد کمی از ونزوئلایی‌ها انتظار دارند که انتخابات منجر به برکناری مادورو شود.

مادورو: در صورت پیروزی، وحدت ونزوئلا اولویت من است


مادورو در پاسخ به سوالی درباره اولویت‌هایش در صورت پیروزی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: «برای اتحاد بیشتر کشور، تعمیق گفت‌وگوهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی، ایجاد اجماع برای کشور برای داشتن یک برنامه محکم برای آینده، یک پروژه محکم برای آینده تلاش خواهم کرد.»

مادورو همچنین گفت که فرمانی را برای گفت‌وگوی سراسری، بلافاصله پس از انتخابات ریاست جمهوری در روز دوشنبه امضا خواهد کرد. مادورو به خبرنگاران گفت: «ارتباط و گفت‌وگو باید مستمر باشد. من تقریبا هزار بار در کشور خواستار گفت‌وگو شده‌ام. این اولین حکمی است که فردا امضا می‌کنم. من به گفت‌وگو اعتقاد دارم. اولویت اقتصاد و گفت‌وگوی اجتماعی است.»

به گزارش اسپوتنیک، او افزود که نتایج انتخابات را به رسمیت خواهد شناخت و بر اهمیت احترام به روند انتخابات و قانون اساسی این کشور تاکید کرد.

این سیاستمدار ونزوئلایی پس از رای دادن در یک مرکز رای‌گیری در کاراکاس گفت: «احترام به روند انتخابات، احترام به قانون اساسی است. ونزوئلا کشوری با قانون اساسی، نهادها و قانون است و همه ما باید از آن حمایت کنیم. ما باید به حق رای احترام بگذاریم… من اذعان دارم و تاکید می‌کنم که حکم انتخابات را به رسمیت خواهم شناخت و خواهم پذیرفت و دیگران را هم وادار خواهم کرد که به این موضوع توجه کنند.»

انتظار می‌رود که شعبه‌های اخذ رای از ساعت ۶ صبح امروز به وقت محلی (۱۳:۳۰ به وقت تهران) باز و در ساعت ۶ بعد از ظهر هم بسته شوند. کسانی که تا زمان بسته شدن حوزه‌ها در صف مانده‌ باشند، اجازه رای دادن خواهند داشت. نتایج احتمالا  تا دوشنبه مشخص می‌شود.

سه روز پیش دولت ونزوئلا همزمان با درخواست از معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور نیمکره غربی مبنی بر پرهیز از دخالت در روند انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو در این کشور آمریکای جنوبی هشدار داد که طرح واشنگتن برای به رسمیت نشناختن نتایج این انتخابات «شکست خواهد خورد». ایوان خیل وزیر امور خارجه ونزوئلا در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: همه طرح‌های فاشیستی برای به رسمیت نشناختن پیروزی مردمی بار دیگر با شکست مواجه خواهند شد. وزیر خارجه ونزوئلا اما به این سوال که اگر گونزالس پیروز انتخابات شود آیا مادورو به این نتیجه احترام می‌گذارد و از قدرت کنار می‌رود؟ نپرداخت.

رئیس‌جمهور منتخب در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۵ کار خود را آغاز می‌کند و برای یک دوره شش ساله خدمت خواهد کرد.

https://akhbar-rooz.com/?p=246726 لينک کوتاه

3.4 5 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
الف باران
الف باران
1 ماه قبل

گفتند؛ ایران ، اسم بدی است ! همه ریختند که ایران را بخورند!
“کمونیستها “گفتند؛چراغ سبز،بفرمایید”اسلام سیاسی”است!
گفتند؛ افغانستان اسم بدی است!همه ریختند، افقانستان را خوردند!
” کمونیستها “گفتند؛چراغ سبز ،”سلام سیاسی” !
گفتند ؛عراق، عراق اسم بدی است!همه ریختند عراق را تکه پاره کردن و خوردند !
“کمونیستها” گفتند؛چراغ سبز است،”قطبی  ارتجاعی است”!
گفتند؛سوریه اسم بدی است! همه ریختند سوریه را تکه پاره کردند !
“کمونیستها “گفتند ؛چراغ ما سبز یکی” از دو قطب ارتجاعی” است !
گفتند ؛ لیبی، اسم بدی است ! همه ریختند و کشور لیبی را خوردند !
” کمونیستها ” گفتد ؛ چراغ سبز ،” قطبی ارتجاع ” ما آنرا نیز انقلاب گفتیم !
گفتند ؛ غزه ، اسم بدی است!همه ریختند غزه را ویران و مردم انرا قتل عام کردند !
* کمونیستها ” گفتند ؛ صد البته چراغ سبز ،” اسلام سیاسی” ، ” تروریست ” ، ” فاشیست “، ” قطبی ارتجاعی”.
گفتند ، ونزوئلا اسم بدی است ! خواستند آنرا هم بخورند ، ولی این‌بار نشد ..
” کمونیستهای” ( حکا ) .

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


1
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x