پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

پنجشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳

مذاکره نمایندگان اسرائیل و حماس در رم؛ در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

مذاکرات رم که نتانياهو در ديدار با ترامپ به آن اشاره کرد آخرین مورد از یک رشته ابتکارات برای پایان دادن به جنگ است که از روز یکشنبه آغاز می‌شود. بیل برنز، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، برای شرکت در این مذاکرات و دیدار با نمایندگان قطر، مصر و اسرائیل به منطقه می‌رود

«بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل شامگاه جمعه در ابتدای دیدار با «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، گفت او به‌زودی تیمی را برای مذاکره در مورد معامله اسیران اسرائیلی به رم می‌فرستد و «امیدوار» است که توافقی حاصل شود.

 نتانیاهو با اشاره به حماس گفت: «امیدوارم که به توافق برسیم. زمان مشخص خواهد کرد. ما مطمئنا مشتاقیم که توافقی داشته باشیم و در حال کار روی آن هستیم. به دلیل فشار نظامی ما تحرکاتی صورت گرفته است. امیدوارم حرکت کافی برای تکمیل یک معامله وجود داشته باشد.»

به گزارش رسانه‌های عبری، ترامپ در ابتدای این دیدار وضعیت گروگان های اسرائیلی را «بسیار سخت» دانست و تاکید کرد که باید سریعا آن‌ها را بازگردانند.

ترامپ مدعی شد: «از آنجا که آن‌ها نمی‌توانند در وضعیت خوبی باشند زیرا با آن‌ها به درستی رفتار نمی‌شود… من مطمئن هستم که بسیاری از گروگان‌ها خوب نخواهند شد و این وضعیت قابل قبولی نیست.»

نخست‌وزیر اسرائیل تلاش داشت تا از این فرصت پیش‌آمده، برای بهبود مناسبات دوجانبه و ترمیم مناسبات خدشه‌دار شده خصوصی خودش با ترامپ بهره ببرد، آن هم در شرایطی که جنگ غزه همچنان پس از ۱۰ ماه ادامه دارد و ایالات متحده تا مدتی دیگر با انتخابات ریاست جمهوری تازه روبروست و احتمال پیروزی دوباره ترامپ در آن رد نمی‌شود.

نتانیاهو و این نامزد جمهوری‌خواهان در دوران ریاست جمهوری ترامپ متحدان نزدیکی بودند، اما زمانی که نتانیاهو با «جو بایدن» تماس گرفت و پیروزی او در انتخابات ۲۰۲۰ را تبریک گفت، ترامپ خشمگین شد و از آن زمان، رئیس‌جمهور سابق آمریکا علنا از مدیریت نتانیاهو در جنگ غزه انتقاد کرده است.

در جلسه روز جمعه در باشگاه مارآلاگو ترامپ در پام بیچ فلوریدا، آن‌ها اختلافات و تضادهای گذشته را کم‌اهمیت جلوه دادند. ترامپ در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد وجود این اختلافات، گفت: «هرگز چیز بدی در کار نبود. ما همیشه رابطه بسیار خوبی داشته‌ایم.»

او افزود: «من با اسرائیل بسیار خوب بودم، بهتر از هر رئیس‌جمهور دیگری.»

پس از آن، نتانیاهو چندین عکس از خودشان در شبکه اجتماعی «ایکس» (توییتر سابق) منتشر کرد.

بر اساس مطلبی که کمپین ترامپ ارائه کرده است، در این دیدار، نتانیاهو از ترامپ برای کار بر روی موضوعات مهم برای اسرائیل در دوره ریاست جمهوری‌اش تشکر کرد و ترامپ قول داد که «همه تلاش خود را برای برقراری صلح در خاورمیانه و مبارزه با یهودستیزی در دانشگاه‌های آمریکا به کار گیرد.»

ترامپ همچنین از فرصت پیش‌آمده برای حمله به «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا که احتمالا رقیب او در انتخابات نوامبر خواهد بود، استفاده کرد و این معاون بایدن را «چپ رادیکال» خوانده و بدون ارائه مستنداتی، مدعی شد که «او سانفرانسیسکو را نابود کرده است.» به گفته ترامپ، معاون رئیس‌جمهور آمریکا به اندازه کافی از تل‌آویو حمایت نمی‌کند.

او همچنین اظهاراتی را که هریس راجع به اسرائیل مطرح کرده بود، «بی‌احترامی» خواند، اما مشخص نکرد که روی صحبتش با کدامیک از اظهارات معاون رئیس‌جمهور فعلی آمریکاست. ترامپ گفت نمی‌داند چرا رای‌دهندگان یهودی از هریس حمایت می‌کنند. او افزود: «اما این به آن‌ها بستگی دارد.»

حضور نتانیاهو در فلوریدا، آخرین توقفگاه نخست‌وزیر اسرائیل در سفر طوفانی او به آمریکا بود. او چهارشنبه در نشست مشترک کنگره با صندلی‌های خالی بی‌شمار و غیبت بیش از نیمی از دموکرات‌های سرشناس سخنرانی کرد و روز پنجشنبه ملاقاتی با بایدن و هریس داشت. هریس در دیدار با نتانیاهو از او خواست تا توافق آتش‌بسی را بپذیرد که جنگ در غزه را متوقف و اسرا را آزاد کند. رهبران ایالات متحده می‌گویند که آن‌ها بیش از هر زمان دیگری به توافق نزدیک شده‌اند، اما نهایی کردن آن هنوز مبهم باقی مانده است.

ترامپ هم به نظر می‌رسد مشتاق پایان جنگ است و انتقادات علنی خود را بر مدیریت روابط عمومی رهبر رژیم صهیونیستی در رابطه با این جنگ متمرکز کرده است.

ترامپ پنجشنبه در برنامه «فاکس‌اند فرندز» گفت دولت اسرائیل با تبلیغات بد در مورد جنگش با غزه در حال نابودی است و اینکه او از نتانیاهو می‌خواهد که «کار را به پایان برساند و به سرعت این کار را انجام دهد.»

به گزارش روزنامه واشنگتن‌پست، در این سفر، نتانیاهو با توجه به تحولات داخلی ایالات متحده، مجبور شد تا «یک عمل متعادل سیاسی ظریف» را انجام دهد. مقامات اسرائیل خاطرنشان کردند که او به روابط قوی با دولت بایدن نیاز دارد و مهم نیست در شش ماه آینده او سر کارش باشد یا خیر. اما او همچنین می‌خواهد اوضاع را با ترامپ هموار کند، هم برای سیاست خودش در داخل اراضی اشغالی و هم در صورت بازگشت ترامپ به کاخ سفید.

کامالا هریس در جریان دیدار با نتانیاهو از آنچه «حق» اسرائیل در «دفاع از خود» در برابر حملات خواند، سخن گفت اما همچنین گفت در مورد کشتار «بیش از حد غیرنظامیان بی‌گناه» در غزه در نتیجه عملیات نظامی اسرائیل سکوت نخواهد کرد. هریس گفت: : «زمان آن فرا رسیده است که این جنگ به گونه‌ای به پایان برسد که اسرائیل در امنیت باشد، همه گروگان‌ها آزاد شوند، رنج فلسطینیان در غزه پایان یابد و مردم فلسطین بتوانند از آزادی، کرامت و حق تعیین سرنوشت خود بهره‌مند باشند.»

به گزارش روزنامه نیویورک‌تایمز، پس از آن نتانیاهو مستقیما از اظهارات کامالا هریس انتقاد نکرد، اما گفت آتش‌بس تنها در صورتی امکان‌پذیر خواهد بود که حماس بفهمد که «میان اسرائیل و ایالات متحده تفاوتی وجود ندارد و این توافق را تسریع می‌کند» و او امیدوار است که «نظرات هریس آن را تغییر ندهد.»

 هریس معاون رئیس جمهور آمریکا پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو در جمع خبرنگاران گفت: «من نگرانی جدی خود را در مورد وضعیت وخیم انسانی در آنجا به صراحت اعلام کردم. من ساکت نخواهم بود.»

رویترز پس از دیدار هریس و نتانیاهو نوشت: اظهارات هریس تند و جدی بود و به این پرسش دامن زده که آیا می‌توان انتظار داشت در صورت انتخاب او به عنوان رییس‌جمهور در ۵نوامبر سال جاری، برخورد سخت‌تری با نتانیاهو داشته باشد؟

با وجود روابط تیره و تار ترامپ و نتانیاهو، این سیاستمدار جمهوری‌خواه آمریکایی می‌خواهد یهودیان آمریکایی را از وفاداری دیرینه‌شان به دموکرات‌ها دور کند، در ماه‌های اخیر حمایت تزلزل‌ناپذیری از تل‌آویو نشان داده است و اغلب خود را قوی‌ترین متحدی می‌داند که اسرائیلی ها تاکنون در کاخ سفید داشته‌اند.

ترامپ روز جمعه با تغییر خط حمله‌ای که ماه‌ها علیه بایدن از آن استفاده کرده بود، بار دیگر تاکید کرد یهودیانی که به دموکرات‌ها رای می‌دهند به هویت خود خیانت می‌کنند. او درباره هریس گفت: «در واقع نمی‌دانم فردی که یهودی است چگونه می‌تواند به او رأی دهد، اما این به آن‌ها بستگی دارد.»

ترامپ تاکید کرده است که «صلح را از طریق قدرت» باز می‌گرداند، حتی در شرایطی که روشن نکرده است که چگونه می‌تواند به طور خاص به جنگ‌های جاری در اوکراین و غزه بپردازد. و او ماه‌ها گفته است که اگر او در انتخابات ۲۰۲۰ پیروز می‌شد، حملات حماس به اراضی اشغالی در ماه اکتبر و جنگ متعاقب آن در غزه رخ نمی‌داد.

دونالد ترامپ، همانطور که اغلب در مبارزات انتخاباتی به زبان آورده است، روز جمعه بار دیگر تاکید کرد که درگیری‌های جهانی قدرت‌های خارجی را به یک جنگ جهانی بالقوه نزدیک می‌کند و فقط او می‌تواند از آن جلوگیری کند!

او گفت: «شما در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری از زمان جنگ جهانی دوم، به جنگ جهانی سوم نزدیک هستید. شما هیچگاه آنقدر به جنگ نزدیک نبوده‌اید.»

دونالد ترامپ و نتانیاهو، آخرین بار در سال ۲۰۲۰ ملاقات کردند. ملاقات آن‌ها در روز جمعه یک روز پس از آن انجام شد که ترامپ در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفت اسرائیل باید «هر چه سریع‌تر به این وضعیت پایان دهد.»

مذاکرات رم که نتانیاهو در دیدار با ترامپ به آن اشاره کرد آخرین مورد از یک رشته ابتکارات برای پایان دادن به جنگ است که از روز یکشنبه آغاز می‌شود. بیل برنز، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، برای شرکت در این مذاکرات و دیدار با نمایندگان قطر، مصر و اسرائیل به منطقه می‌رود.

آنها قرار است درباره توافقی برای پایان دادن به خصومت‌ها و بازگرداندن گروگان‌هایی که هنوز در غزه هستند گفتگو کنند.

https://akhbar-rooz.com/?p=246628 لينک کوتاه

1 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x