شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳

شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳

ژنرال فرانکو؛ دیکتاتوری که اجازه بازی اسپانیا با شوروی را نداد؛ از قهرمانی شوروی در اولین دوره؛ تا قهرمانی ایتالیا در سال ۲۰۲۰

نازک بین-روز جمعه ۲۵ خرداد ۲۰۲۴ برابر با ۱۴ ژوئن ۲۰۲۴،بزرگترین  تورنمنت ورزشی در قاره اروپا،-یورو ۲۰۲۴- در آلمان آغاز می شود. در دیدار افتتاحیه، و در استادیوم آلیانتس  مونیخ، آلمان به مصاف اسکاتلند می‌رود، تا اولین بازی از ۵۱ بازی این دوره از تورنمنت را برگزار کند. آلمان در سپتامبر ٢٠١٨، در رقابت با ترکیه موفق شد ، میزبانی یورو ۲۰۲۴ را کسب کند.  ۹ شهر از ۱۰ شهر میزبان بازی‌های یورو ۲۰۲۴، پیش‌از این در جام جهانی ۲۰۰۶ نیز میزبان رقابت‌ها بودند: برلین، لایپزیش، کلن، گلزن‌کرشن، دورتموند، هامبورگ، مونیخ، فرانکفورت و اشتوتگارت. شهر دیگر دوسلدورف است.

مسابقات فوتبال جام ملتهای اروپا که به -یورو- معروف است، به دومین رقابت مهم فوتبال بین‌المللی پس از جام جهانی تبدیل شده است.در سال ۱۹۶۰، با فروکش کردن جنگ و ایجاد تنش و رقابت ، نظامی – سیاسی بنام-جنگ سرد-  که با بحران موشکی کوبا و برپایی دیوار برلین به اوج خود رسید. تعدادی از سیاستمداران که طرفدار ایجاد وحدت در سراسر اروپا  و تلاش برای ایجاد فضای صلح و دوستی ملتها بودند. دست به کار شدند تا درعرصه های فرهنگی، ورزشی و اجتماعی ، فعالیت خود را بر روی وحدت و همگرائی فرهنگها متمرکز کنند.

فرانسوی‌ها، سرچشمه و بانی بسیاری از ایده‌های وحدت‌بخش بودند. ژول ریمه محرک و بانی برگزاری جام جهانی فوتبال شد. سایر مدیران و روزنامه نگاران فرانسوی نیز رقابت های باشگاهی پان اروپائی را به راه انداختند. هنری دلانی، دبیر کل فدراسیون فوتبال فرانسه، برای اولین بار ایده رقابت‌های درون قاره‌ای را مطرح کرد، اما پس از تأسیس یوفا در سال ۱۹۵۴ بود که ایده او به طور جدی مورد حمایت قرار گرفت. در اولین دوره مسابقات، بسیاری از قدرت‌های اروپایی مانند آلمان غربی که قهرمان جام جهانی ۱۹۵۴بود، ایتالیا و انگلیس تمایلی به حضور در این مسابقات نشان ندادند و بیم آن می‌رفت تیم‌های حاضر در ‌مسابقات مقدماتی از شانزده کشور مورد نیاز، کمتر شود.اما، با پیوستن چند تیم در روزهای نزدیک به شروع بازیها، مسابقات طبق برنامه پیش رفت. در ادامه، به دلیل مناقشات سیاسی، اسپانیا از حضور در مرحله یک‌چهارم نهایی کنار کشید و فرانسه در اوایل ژوئیه ۱۹۶۰ میزبان تیم‌های یوگسلاوی، چکسلواکی و شوروی شد تا مرحله نهایی اولین دوره این مسابقات را برگزار کند.

فرانسه میزبان بازی ها ،بعد از شکست در مرحله نیمه نهایی و ناکامی ۲ بر صفر برابر چکسلواکی در دیدار بر سر مقام سوم، انتظارات تماشاگران خود را برآورده نساخت. قهرمانی اولین دوره مسابقات جام ملت‌های اروپا نصیب شوروی شد که چهار سال بعد (۱۹۶۴) هم در فینال بازی ها حضور داشت، اما مغلوب اسپانیا شد.

اتحاد جماهیر شوروی مایل بود نشان دهد که نظام کمونیستی و تعهد به سلامتی، ورزش و پایبندی به اخلاق برتر از غرب است. در آن سال فقط ۱۷ کشور در یورو ۱۹۶۰ شرکت کردند: ایرلند، چکسلواکی، اتحاد جماهیر شوروی، مجارستان، فرانسه، یونان، رومانی، ترکیه، نروژ، اتریش، یوگسلاوی، بلغارستان، آلمان شرقی، پرتغال، لهستان، اسپانیا و دانمارک. این مسابقات به صورت حذفی برگزار شد.

آنها در مرحله یک چهارم نهایی به مصاف اسپانیا رفتند.  اما ژنرال فرانکو، به تیم فوتبال اسپانیا دستور داد از مسابقه با تیم شوروی خودداری کند. لذا تیم اسپانیا مجبور شد به مادرید برگردد. ژنرال فرانکو گفته بود، در طول جنگ داخلی تلخ اسپانیا، نیروهای و پارتیزانهای شوروی علیه ارتش تحت فرمان فرانکو جنگیده بودند. رئیس فوتبال اسپانیا، آلفونسو دلا فوئنته چاوس، سعی کرد تا مداخله کند، حتی یک زمین بی طرف را برای مسابقه  پیشنهاد کرد، اما فرانکو معتقد بود که تیم ملی نباید با اتحاد جماهیر شوروی روبرو شود. اسپانیا تیمی متشکل از بازیکنان با استعدادی مانند آلفردو دی استفانو، پاکو جنتو، لوئیس سوارز و لازلو کوبالا، داشت،

در سال ١٩٨٠، یوفا از کشورهای بیشتری برای حضور در این تورنمنت دعوت کرد. تعداد تیم‌ها به ۸ تیم رسید و دور گروهی نیز وارد فرمت برگزاری بازی‌ها شد. تیم‌های اول و دوم هر گروه به نیمه‌نهایی می‌رسیدند. سپس در سال ۱۹۹۶ شهرهای انگلستان میزبان نخستین تورنمنت یورو با تعداد ۱۶ تیم بودند. ۴ گروه ۴ تیمی، ورود تیم‌های کم نام و نشان تر، بازی‌های یک‌چهارم نهایی و یک ماه میهمانی اروپایی که برای اولین‌بار انگلستان و ومبلی میزبانی از آن را بر عهده داشت. ۲۰ سال بعد، رشد روزافزون مسابقات، جنبه‌های انکارناپذیر تجاری و افزایش و رشد تعداد کشورهای اروپایی حائز صلاحیت برای شرکت در رقابت‌ها باعث شد تا در سال ٢٠١۶ و در فرانسه تعداد شرکت‌کنندگان به ٢۴ تیم افزایش یابد.در تورنمنت بعدی، سیستم انتخابی تغییرات وسیعی داشت و مسابقات تازه راه‌اندازی شده‌ی لیگ ملت‌های اروپا نیز بستری برای رسیدن تیم‌های کوچک‌تر به تورنمنت نهایی شد؛ مسیر «بازنده‌های خوش‌شانس» دور انتخابی که امسال کشورهای لهستان، اوکراین و گرجستان از آن بهره خواهند جست. در این میان گرجستان تنها تیم تازه‌وارد مسابقات امسال در خاک آلمان است.

این مسابقات هر چهار سال یک بار با حضور تیمهای صعود کننده به مرحله نهائی برگزار می شود. دوره قبلی  و در سال ۲۰۲۰بازی‌ها تحت‌الشعاع پاندمی کرونا قرار گرفت. یورو ۲۰۲۰، یک سال دیرتر در تابستان ۲۰۲۱ در انگلیس برگزار و به نمادی از تداوم فوتبال ملی و جشن بازگشت تماشاگران به ورزشگاه‌ها پس از سالهای دشوار قرنطینه تبدیل شد. در این دوره ایتالیا در ضربات پنالتی موفق شد تیم انگلیس میزبان مسابقات را مغلوب کند و پس از ۵۳ فاتح این جام شود.

در هفدهمین دوره از جام ملت های اروپا ،۲۴ تیم در ۶ گروه ۴ تیمی به مصاف یکدیگر می روند. از هر گروه، دو تیم به دور یک هشتم نهایی می روند و از بین ۶ تیم سوم گروه ها، ۴ تیم برتر مجوز حضور در یک هشتم نهایی را به دست می آورند. یورو ۲۰۲۴ از روز جمعه ۱۴ ژوئن ۲۰۲۴ (۲۵ خرداد ۱۴۰۳) آغاز می شود و در روز یکشنبه ۱۴ جولای ۲۰۲۴ (۲۴ تیر ۱۴۰۳) به پایان می رسد. بازی ها در ۱۰ ورزشگاه مختلف آلمان برگزار می شود.

قهرمانان دوره های قبل جام ملتهای اروپا(یورو):

تیم ملی فوتبال اسپانیا با کسب عنوان قهرمانی در چهاردهمین دوره رقابت‌های جام ملت‌های اروپا، توانست برای سومین مرتبه فاتح مهمترین تورنمنت فوتبال در اروپا شده و نخستین تیم قاره سبز باشد که به صورت متوالی عنوان قهرمانی این مسابقات را کسب کرده است.اسپانیا که پیش از این در سال‌های (۱۹۶۴ و ۲۰۰۸) دو عنوان قهرمانی و (۱۹۸۴) یکبار نایب قهرمان یورو شده بود، با این قهرمانی به آلمان نزدیک‌تر شد و دومین تیم اروپایی نام گرفت که سه مرتبه قهرمان جام ملت‌های اروپا شده است.

بر پایه این گزارش، آلمان که تا پیش از یورو ۱۹۹۲ با نام آلمان غربی در مسابقات شرکت می‌کرد، با سه قهرمانی (۱۹۷۲، ۱۹۸۰ و ۱۹۹۶) و سه عنوان نایب قهرمانی (۱۹۷۶، ۱۹۹۲ و ۲۰۰۸) بهترین تیم این جام اروپایی محسوب می‌شود. اسپانیا با سه قهرمانی (۱۹۶۴، ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲) و یک نایب قهرمانی ۱۹۸۴) در رده دوم و فرانسه با دو قهرمانی (۱۹۸۴ و ۲۰۰) )در جایگاه سوم ایستاده‌اند.

اتحاد جماهیر شوروی ( در سال ۱۹۹۱ منحل و به چندین کشور تقسیم شد) نخستین جام ملت‌های اروپا را فتح کرد، سه عنوان نایب قهرمانی (۱۹۶۴، ۱۹۷۲ و ۱۹۸۸) در کارنامه‌اش ثبت کرد.تا چهارمین تیم در رده بندی تیم‌های برتر قاره سبز باشد. ایتالیا با دو قهرمانی (۱۹۶۸) ( ۲۰۲۱)و دو نایب قهرمانی (۲۰۰۰ و ۲۰۱۲) و جمهوری چک با یک قهرمانی (۱۹۷۶ – با نام چکسلواکی) و یک نایب قهرمانی (۱۹۶۶) رده‌های پنجم و ششم این رده بندی را به خود اختصاص داده‌‍‌اند. هلند (۱۹۸۸)، دانمارک (۱۹۹۲) و یونان (۲۰۰۴) پرتغال (۲۰۱۶)دیگر کشورهایی هستند که یک مرتبه این جام معتبر را بالای سر برده‌اند.

انگلستان  فقط یک عنوان سومی در سال ۱۹۶۸ و مقام دومی در یورو ۲۰۲۱ که در انگلیس برگزار شد، کسب کرده است.  

جوایز نقدی یورو ۲۰۲۴ :

براساس اعلام یوفا، همه تیم‌های شرکت‌کننده ۲۵/۹ میلیون یورو دریافت می‌کنند، تیم‌ها به ازای هر برد یک میلیون و هر تساوی ۵۰۰ هزار یورو می‌گیرند. صعود به یک هشتم نهایی ۵/۱ میلیون یورو و صعود به یک چهارم نهایی ۵/۲ میلیون یورو پاداش دارد. حضور در نیمه نهایی ۴ میلیون یورو پاداش به همراه دارد و نایب قهرمان ۵ میلیون یورو دیگر می‌گیرد و به قهرمان ۸ میلیون یورو می‌رسد. تیم قهرمان اگر هر سه بازی مرحله گروهی خود را ببرد، ۲۵/۲۸ میلیون یورو پاداش مالی دریافت می‌کند. باشگاه‌های فوتبال هم بر اساس حضور بازیکنان خود در تیم‌های ملی در مقدماتی، یورو ۲۰۲۴ و دو دوره لیگ ملت‌های اروپا روی هم ۲۴۰ میلیون یورو دریافت می‌کنند. در دوره قبلی جام ملت‌های اروپا ۲۰۰ میلیون یورو بین ۷۰۰ باشگاه توزیع شد که سهم چلسی با ۵/۱ میلیون یورو بیشتر از بقیه بود.

وضعیت تیم                                            مبلغ پاداش

صعود به یورو ۲۰۲۴                                   ۹/۲۵ میلیون یورو

پیروزی در هر بازی مرحله گروهی                  1 میلیون یورو

تساوی در هر بازی مرحله گروهی                 500 هزار یورو

صعود به مرحله یک هشتم نهایی                  1/5 میلیون یورو

صعود به مرحله یک چهارم نهایی                   2/5 میلیون یورو

صعود به مرحله نیمه نهایی                           4 میلیون یورو

صعود به فینال                                             نایب قهرمان ۵ میلیون یورو – قهرمان ۸ میلیون یورو

بنابراین، اگر تیم قهرمان تمامی بازی های خود در دور گروهی را ببرد، بیش ترین پاداش ممکن را از یوفا (۲۸/۲۵ میلیون یورو) دریافت خواهد کرد. تمام تیم های راه یافته به این رقابت ها نیز در کم ترین حالت ممکن (۳ باخت در مرحله گروهی و حذف)، ۹/۲۵ میلیون یورو به حساب خود واریز می کنند.

گروه بندی تیمهای حاضر در یورو ۲۰۲۴:

گروه A | آلمان – مجارستان – اسکاتلند – سوئیس

گروه B | اسپانیا – آلبانی – کرواسی – ایتالیا

گروه C | انگلیس – دانمارک – اسلوونی – صربستان

گروه D | فرانسه – اتریش – هلند – لهستان

گروه E | بلژیک – رومانی – اسلواکی – اوکراین

گروه F | پرتغال – ترکیه – چک – گرجستان

برنامه کامل بازی‌های مرحله نهایی یورو ۲۰۲۴ به شرح زیر است:

مرحله گروهی


جمعه ۲۵ خرداد
آلمان – اسکاتلند (مونیخ؛ ۲۲:۳۰ به وقت تهران).

شنبه ۲۶ خرداد
اسپانیا – کرواسی (برلین؛۲۰:۳۰)
ایتالیا – آلبانی (دورتموند؛ ۲۲:۳۰)
مجارستان – سوئیس (کلن؛ ۱۶:۳۰)

یکشنبه ۲۷ خرداد
صربستان – انگلیس (گلزن‌کرشن؛ ۲۳:۳۰)
لهستان – هلند (هامبورگ؛ ۱۶:۳۰)
اسلوونی – دانمارک (اشتوتگارت؛ ۱۹:۳۰)

دوشنبه ۲۸ خرداد
اتریش – فرانسه (دوسلدورف؛ ۲۳:۳۰)
بلژیک – اسلواکی (فرانکفورت؛ ۱۹:۳۰)
رومانی – اوکراین (مونیخ؛ ۱۶:۳۰)

سه‌شنبه ۲۹ خرداد
پرتغال – کرواسی (لایپزیگ؛ ۲۳:۳۰)
ترکیه – گرجستان (دورتموند؛ ۱۹:۳۰)

چهارشنبه ۳۰ خرداد
کرواسی – آلبانی (هامبورگ؛ ۱۶:۳۰)
اسکاتلند – سوئیس (کلن؛ ۲۲:۳۰)
آلمان – مجارستان (اشتوتگارت؛ ۱۹:۳۰)

پنجشنبه ۳۱ خرداد
اسپانیا – ایتالیا (گلزن‌کرشن؛ ۲۲:۳۰)
دانمارک – انگلیس (فرانکفورت؛ ۱۹:۳۰)
اسلوونی – صربستان (مونیخ؛ ۱۶:۳۰)

جمعه اول تیر
لهستان – اتریش (برلین؛ ۱۹:۳۰)
هلند – فرانسه (لایپزیگ؛ ۲۲:۳۰)
اسلواکی – اوکراین (دوسلدورف؛ ۱۶:۳۰)

شنبه ۲ تیر
گرجستان – جمهوری چک (هامبورگ؛ ۱۶:۳۰)
ترکیه – پرتغال (دورتموند؛ ۱۹:۳۰)
بلژیک – رومانی (کلن؛ ۲۲:۳۰)

یکشنبه ۳ تیر
سوئیس – آلمان (فرانکفورت؛ ۲۲:۳۰)
اسکاتلند – مجارستان (اشتوتگارت ۲۲:۳۰)

دوشنبه ۴ تیر
کرواسی – ایتالیا (لایپزیگ؛ ۲۲:۳۰)
آلبانی – اسپانیا (دوسلدورف؛ ۲۲:۳۰)

سه‌شنبه ۵ تیر
هلند – اتریش (برلین؛ ۱۹:۳۰)
فرانسه – لهستان (دورتموند؛ ۱۹:۳۰)
انگلیس – اسلوونی (کلن؛ ۲۲:۳۰)
دانمارک – صربستان (مونیخ؛ ۲۲:۳۰)

چهارشنبه ۶ تیر
جمهوری چک – ترکیه (هامبورگ؛ ۲۲:۳۰)
گرجستان – پرتغال (گلزن‌کرشن؛ ۲۲:۳۰)
اسلوواکی – رومانی  (فرانکفورت؛ ۱۹:۳۰)
اوکراین – بلژیک (اشتوتگارت؛ ۱۹:۳۰)

مرحله یک هشتم نهایی


شنبه ۹ تیر
بازی ۳۷: تیم اول گروه A – تیم سوم گروه C (دورتموند؛ ۲۲:۳۰)
بازی ۳۸: تیم دوم گروه A – تیم دوم گروه B (برلین؛ ۱۹:۳۰)

یکشنبه ۱۰ تیر
بازی ۳۹: تیم اول گروه B – تیم سوم یکی از گروه‌های A،D،E یا F (کلن؛ ۲۲:۳۰)
بازی ۴۰: تیم اول گروه C – تیم سوم یکی از گروه‌های D، E یا F (گلزن‌کرشن؛ ۱۹:۳۰)

دوشنبه ۱۱ تیر
بازی ۴۱: تیم اول گروه F – تیم سوم یکی از سه گروه A، B یا C (فرانکفورت؛ ۲۲:۳۰)
بازی ۴۲: تیم دوم گروه D – تیم دوم گروه E (دوسلدورف؛ ۱۹:۳۰)

سه‌شنبه ۱۲ تیر
بازی ۴۳: تیم اول گروه E – تیم سوم یکی از گروه‌های A، B، C یا D (مونیخ؛ ۱۹:۳۰)
بازی ۴۴: تیم اول گروه D – تیم دوم گروه F (لایپزیگ؛ ۲۲:۳۰)

مرحله یک چهارم نهایی


جمعه ۱۵ تیر

بازی ۴۵: برنده بازی ۳۹ – برنده بازی ۳۷ (اشتوتگارت؛ ۱۹:۳۰)
بازی ۴۶: برنده بازی ۴۱ – برنده بازی ۴۲ (هامبورگ؛ ۲۲:۳۰)

شنبه ۱۶ تیر
بازی ۴۷: برنده بازی ۴۳ – برنده بازی ۴۴ (برلین؛ ۲۲:۳۰)
بازی ۴۸: برنده بازی ۴۰ – برنده بازی ۳۸ (دوسلدورف؛ ۱۹:۳۰)

مرحله نیمه نهایی


سه‌شنبه ۱۹ تیر

بازی ۴۹: برنده بازی ۴۵ – برنده بازی ۴۶ (مونیخ؛۲۲:۳۰)
چهارشنبه ۲۰ تیر
بازی ۵۰: برنده بازی ۴۷ – برنده بازی ۴۸ (دورتموند؛ ۲۲:۳۰)

فینال


یکشنبه ۲۴ تیر

برنده بازی ۴۹ – برنده بازی ۵۰ (برلین؛ ۲۲:۳۰)

رکوردها :

بیشترین حضور متوالی در یورو                        آلمان با ۱۴ حضور متوالی از سال ۱۹۷۲

بیشترین صعود متوالی به یورو                        اسپانیا با ۱۳ صعود متوالی از ۱۹۷۶ تا ۲۰۲۴

بیشترین دوره غیبت متوالی                           نروژ با ۶ دوره غیبت متوالی از سال ۲۰۰۰

بیشترین دوره غیبت                                       مجارستان با ۱۰ دوره غیبت از ۱۹۷۲ تا ۲۰۱۶

رکوردهای تیمی 

بیشترین قهرمانی                                آلمان غربی/آلمان و اسپانیا: ۳ دوره

بیشترین فینال                                     آلمان غربی/آلمان: ۶ دوره

بیشترین نیمه‌نهایی                              آلمان غربی/آلمان: ۹ دوره

بیشترین یک‌چهارم                                آلمان غربی/آلمان: ۱۰ دوره

آمار فاصله‌های موفقیت 

بیشترین فاصله دو قهرمانی                               ایتالیا با ۵۳ سال بین ۱۹۶۸ تا ۲۰۲۱

بیشترین فاصله دو فینال                                    ایتالیا با ۳۲ سال بین ۱۹۶۸ تا ۲۰۰۰

بیشترین فاصله دو نیمه نهایی                            دانمارک با ۲۹ سال بین ۱۹۹۲ تا ۲۰۲۱

بیشترین فاصله دو یک‌چهارم                               بلژیک با ۳۲ سال بین ۱۹۸۴ و ۲۰۱۶

آمار

بیشترین بازی برگزار شده   7 مرتبه ایتالیا و اسپانیا (۱۹۸۰، ۱۹۸۸، ۲۰۰۸، دو مرتبه ۲۰۱۲، ۲۰۱۶، ۲۰۲۰ و حداقل یک مرتبه ۲۰۲۴)

بیشترین تعداد بازی            آلمان با ۵۳ بازی

بیشترین برد                      آلمان با ۲۷ بازی

بیشترین مساوی              ایتالیا با ۱۸ مساوی

بیشترین باخت                   دانمارک با ۱۷ باخت

بیشترین بازی بدون برد       اسلوونی، لتونی و مقدونیه شمالی با ۳ بازی

بیشترین گل زده                آلمان با ۷۸ گل زده

بیشترین گل خورده            آلمان با ۵۵ گل خورده

کمترین گل زده                   آلبانی، لتونی، نروژ و فنلاند همگی با ۱ گل

کمترین گل خورده               نروژ با ۱ گل

بیشترین شکست‌ناپذیری  اسپانیا در ۵ تورنمنت (۲۰۲۰، ۲۰۱۲، ۲۰۰۸، ۱۹۹۶، ۱۹۶۴)

بیشترین حذف بدون باخت  انگلیس در ۳ تورنمنت (۲۰۲۰، ۲۰۱۲، ۱۹۹۶)

آمار و رکوردها

بیشترین فینال متوالی              راینر بونهوف از آلمان با ۳ فینال (۱۹۷۲-۱۹۸۰)

بیشترین حضور در تورنمنت        کریستیانو رونالدو از پرتغال با ۶ حضور (۲۰۲۴-۲۰۰۴)

بیشترین کاپیتانی                    کریستیانو رونالدو از پرتغال با ۱۶ کاپیتانی (۲۰۲۰-۲۰۰۴)

بیشترین قهرمانی                    راینر بونهوف از آلمان (۱۹۷۲ و ۱۹۸۰) | ایکر کاسیاس، ژابی آلونسو، سسک فابرگاس، آندرس اینیستا، سرخیو                     راموس، داوید سیلوا، فرناندو تورس، ژاوی، رائول آلبیول، آلوارو آربلوا، سانتی کازورلا، پپه رینا از اسپانیا (۲۰۰۸ و ۲۰۱۲)

بیشترین بازی                           کریستیانو رونالدو از پرتغال با ۲۵ بازی 

بیشترین پیروزی                       کریستیانو رونالدو از پرتغال با ۱۲ بازی

جوان‌ترین بازیکن                        کاسپر کوزووفسکی از لهستان با ۱۷ سال و ۲۴۶ روز در یورو ۲۰۲۰

جوان‌ترین بازیکن فینال               رناتو سانچش از پرتغال با ۱۸ سال و ۳۲۷ روز در یورو ۲۰۱۶

جوان‌ترین بازیکن مقدماتی         مارتین اودگارد از نروژ با ۱۵ سال و ۳۰۰ روز در سال ۲۰۱۶

مسن‌ترین بازیکن                      گابور کیرالی از مجارستان با ۴۰ سال و ۸۶ روز در یورو ۲۰۱۶

مسن‌ترین بازیکن غیر دروازه‌بان    لوتار ماتئوس از آلمان با ۳۹ سال و ۹۱ روز در یورو ۲۰۰۰

مسن‌ترین بازیکن قهرمان            ریکاردو کاروالیو از پرتغال با ۳۸ سال و ۵۳ روز

بیشترین بازی برابر یک تیم        جورجو کیه لینی ۵ بار برابر اسپانیا (۲۰۲۰، ۲۰۱۶، دو بار ۲۰۱۲، ۲۰۰۸)

گلزنها

بیشترین گل زده                        کریستیانو رونالدو با ۱۴ گل

بیشترین گل زده مقدماتی          کریستیانو رونالدو با ۴۱ گل

بیشترین گل زده در یک دوره       میشل پلاتینی با ۹ گل

بیشترین هت‌تریک                     میشل پلاتینی با ۲ هت‌تریک

سریع‌ترین هت‌تریک                    میشل پلاتینی در ۱۸ دقیقه برابر یوگوسلاوی

جوان‌ترین گلزن                           یوهان فولانتن از سوئیس با ۱۸ سال و ۱۴۱ روز به فرانسه در یورو ۲۰۰۴

جوان‌ترین هت‌تریک‌کننده             دیتر مولر از آلمان غربی با ۲۲ سال و ۷۷ روز به یوگوسلاوی در یورو ۱۹۷۶

جوان‌ترین گلزن فینال                  پیترو آناستازی از ایتالیا با ۲۰ سال و ۶۴ روز به یوگوسلاوی در یورو ۱۹۶۸

مسن‌ترین گلزن                         ایویتسا واستیچ از اتریش با ۳۸ سال و ۲۵۷ روز به لهستان در یورو ۲۰۰۸

مسن‌ترین هت‌تریک‌کننده           میشل پلاتینی از فرانسه با ۲۸ سال و ۳۶۴ روز به یوگوسلاوی در یورو ۱۹۸۴

مسن‌ترین گلزن فینال                 لئوناردو بونوچی از ایتالیا با ۳۴ سال و ۷۱ روز به انگلیس در یورو ۲۰۲۰

سرمربیان

بیشترین سرمربیگری                    یواخیم لو از آلمان با ۲۱ بازی (یورو ۲۰۲۰-۲۰۰۸)

بیشترین دوره حضور                       لارس لاگربک با سوئد (۲۰۰۸-۲۰۰۰) و ایسلند (۲۰۱۶)، یواخیم لو با آلمان (۲۰۲۰-۲۰۰۸)

سرمربی قهرمان غیربومی             اتو رهاگل از آلمان (یونان ۲۰۰۴)

بیشترین برد                                  یواخیم لو از آلمان با ۱۲ برد (یورو ۲۰۲۰-۲۰۰۸)

بیشترین برد متوالی                       میشل هیدالگو با فرانسه ۱۹۸۴، رینوس میشل با هلند ۱۹۸۸-۱۹۹۲، روبرتو مانچینی با ایتالیا یورو ۲۰۲۰

جوان‌ترین سرمربی                        سرچکو کاتانتس (اسلوونی)، سرمربی اسلوونی در بازی با یوگوسلاوی در یورو ۲۰۰۰، ۳۶ سال و ۳۳۳ روز

مسن‌ترین سرمربی                       جووانی تراپاتونی (ایتالیا)، سرمربی جمهوری ایرلند در بازی با ایتالیا در یورو ۲۰۱۲، ۷۳ سال و ۹۳ روز

بیشترین بازی به‌عنوان بازیکن و سرمربی   دیدیه دشان با ۲۴ بازی (۲۰۰۰، ۱۹۹۶ و ۱۹۹۲ بازیکن، ۲۰۲۰ و ۲۰۱۶ سرمربی)

ورزشگاه هایی که قرار است این بازی ها در آنجا برگزار شود.

ورزشگاه المپیک برلین در شهر برلین با ظرفیت ۷۴۴۶۱ نفر

ورزشگاه آلیانتس آرنا در شهر مونیخ با ظرفیت ۷۰۰۷۶ نفر

ورزشگاه ام اچ پی آرنا در شهر اشتوتگارت با ظرفیت ۵۴۶۹۷ نفر

ورزشگاه سیگنال ایدونا پارک در شهر دورتموند با ظرفیت ۶۵۸۴۹ نفر

ورزشگاه راین انرژی در شهر کلن با ظرفیت ۴۹۸۲۷ نفر 

ورزشگاه فولسپارک در شهر هامبورگ با ظرفیت ۵۲۲۴۵ نفر 

ورزشگاه فلتینس آرنا در شهر گلزنکیرشن با ظرفیت ۵۴۷۴۰ نفر

ورزشگاه رد بول آرنا در شهر لایپزیگ با ظرفیت ۴۹۵۳۹ نفر 

ورزشگاه کومرتسبانک آرنا در شهر فرانکفورت با ظرفیت ۴۸۳۸۷ نفر 

ورزشگاه اسپریت آرنا در شهر دوسلدورف با ظرفیت ۵۱۰۳۱ نفر

فهرست داوران در یورو ۲۰۲۴ :

کمیته داوران یوفا ۱۸ داور، کمک داوران آنها و مسئولان بازی های ویدئویی و مسئولان پشتیبانی بازی ها را معرفی کرد که قضاوت ۵۱ بازی در مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا را بر عهده خواهند داشت. لیست داوران یورو ۲۰۲۴ لیست داوران یورو ۲۰۲۴ به ترتیب حروف الفبا به شرح زیر است: آرتور سوارس دیاس (پرتغال) خسوس گیل مانزانو (اسپانیا) مارکو گویدا (ایتالیا) ایستوان کواچ (رومانی) ایوان کروزلیاک (اسلواکی) فرانسوا لتکسیر (فرانسه) دنی مکلی (هلند) شیمون مارسینیاک (لهستان) هلیل اموت ملر (ترکیه) گلن نایبرگ (سوئد) مایکل اولیور (انگلیس) دانیله اورساتو (ایتالیا) ساندرو شرر (سوئیس) دانیل سیبرت (آلمان) آنتونی تیلور (انگلیس) کلمان تورپن (فرانسه) اسلاوکو وینچیچ (اسلوونی) فلیکس زوایر (آلمان) .

اسامی بازیکنان ۲۴ تیم یورو ۲۰۲۴

اسامی نفرات ۲۴ تیم حاضر در مسابقات یورو ۲۰۲۴ از سوی سرمربیان حاضر در این مسابقات اعلام شده است تا شمارش معکوس برای جنگ ستارگان در یک ماه جذاب و مهیج آغاز شود.

در این دوره از رقابت های یورو ۲۴ تیم اروپایی به رقابت با هم خواهند پرداخت. سرمربیان این تیم‌ها، لیست نفرات خود را برای حضور در مسابقات اعلام کرده اند که برخی از آنها لیست نهایی را و برخی هم لیست اولیه را اعلام کرده اند. لیست نهایی تیم ها باید شامل ۲۶ بازیکن باشد.

گروه A: آلمان، اسکاتلند، مجارستان و سوئیس.
گروه B: اسپانیا، کرواسی، ایتالیا و آلبانی.
گروه C: اسلوونی، دانمارک، صربستان و انگلیس.
گروه D: لهستان، هلند، اتریش و فرانسه.
گروه E: بلژیک، اسلواکی، رومانی و اوکراین
گروه F: ترکیه، گرجستان، پرتغال و جمهوری چک

تیم ملی آلمان با هدایت جولیان ناگلسمن

دروازه‌بانان: مانوئل نویر (بایرن مونیخ)، مارک آندره تراشتگن (بارسلونا)، الیور باومن (هوفنهایم)، الکساندر نوبل (اشتوتگارت)
مدافعان: والدمار آنتون (اشتوتگارت)، بنجامین هنریکس (لایپزیش)، جاشوا کیمیش (بایرن مونیخ)، رابین کخ (اینتراخت فرانکفورت)، ماکسیمیلیان میتلشتات (اشتوتگارت)، دیوید راوم (لایزپیش)، آنتونیو رودیگر (رئال مادرید)، نیکو شلوتربک (بروسیا دورتموند)، جاناتان تاه (بایر لورکوزن)
هافبک‌ها: روبرت آندریخ (بایرلورکوزن)، کریس فوریش (اشتوتگارت)، پاسکال گروس (برایتون)، ایلکای گوندوگان (بارسا) تونی کروس (رئال مادرید)، جمال موسیالا (بایرن مونیخ)، الکساندر پاولوویچ (بایرن مونیخ)، فلوریان ویرتز (بایر لورکوزن)
مهاجمان: ماکسیمیلیان بیر (هوفنهایم)، نیکلاس فولکروگ (بوروسیا دورتموند)، کای هاورتز (آرسنال)، توماس مولر (بایرن مونیخ)، لروی سانه (بایرن)، دنیس اونداف (اشتوتگارت)

تیم ملی اسکاتلند با هدایت با هدایت استیو کرارک

دروازه‌بان‌ها: زندر کلارک (هارت آف میترول اسکاتلند)، کریگ گوردون (هارت آف میترول اسکاتلند)، آنگوس گان (نورویچ سیتی)، لیام کلی (مادرول)
مدافعان: لیام کوپر (لیدز یونایتد)، گرانت هنلی (نورویچ سیتی)، جک هندری (الاتفاق عربستان)، اسکات مک‌کنا (کپنهاگن دانمارک)، راس ‏مک‌کوری (بریستول سیتی)، رایان پورتئوس (واتفورد)، آنتونی رالستون (سلتیک اسکاتلند)، اندرو رابرتسون (لیورپول)، جان ‏سوتارگ (گلاسکو رنجرز)، گرگ تیلور (سلتیک اسکاتلند)، کیه‌ران تیرنی (رئال سوسیداد)
هافبک‌ها: استوارت آرمسترانگ (ساوتهمپتون)، رایان کریستی (بورنموث)، بیلی گیلمور (برایتون)، رایان ‏جک (گلاسکو رنجرز)، جان مک‌جین (استون ویلا)، کالوم مک‌گرگور (سلتیک اسکاتلند)، کنی مک‌لین (نورویچ سیتی)، اسکات ‏مک‌تامینی (منچستریونایتد)
مهاجمان: چه آدامز (ساوتهمپتون)، بن دواک (لیورپول)، لیندون دایکس (کوئینز پارک رنجرز)، جیمز فارست (سلتیک اسکاتلند)، لارنس ‏شنک‌لند (هارت آف میدلوتیان اسکاتلند)
سرمربی: استیو کلارک

تیم ملی سوییس با هدایت مورات یاکین

دروازه‌بان‌ها: یان سومر (اینتر)، یوون اموگو (لوریان)، گرگور کوبل (دورتموند)، ماروین کلهر (وینترتور) و پاسکال لورتز (لوژن)
مدافعان: ریکاردو رودریگز (تورینو)، فابین شار (نیوکاسل)، مانوئل آکانجی (منچسترسیتی)، نیکو الودی (بوروسیا مونشن گلادباخ)، سیلون ویدمر (ماینتس)، کوین امبابو (آگسبورگ)، اولیسس گارسیا (مارسی)، بسیر عمرگیج (مون پلیه)، سدریک زسیگر (وولسفبورگ)، لئونیداس استرگیو (اشتوتگارت)، اورله آمندا (یانگ بویز)، آلبین هایداری (لوگانو سوئیس) و برایان اوکوه (سالزبورگ)
هافبک‌ها: گرانیت ژاکا (بایر لورکوزن)، ژردان شقیری (شیکاگو فایر)، رمو فرولر (بولونیا)، دنیس زکریا (موناکو)، میشل آئبیشر (بولونیا)، فابین ریدر (رن)، اوران بیسلیمی (لوگانو)، آردون جاشاری (لوژن)، فیلیپ اوگرینیچ (یانگ بویز) و وینسنت سیرو (تولوز)
مهاجمان: بریل امبولو (موناکو)، استیون زوبر (آاک آتن)، روبن وارگاس (آگسبورگ)، رناتو استفن (لوگانو)، نواح اوکافور (میلان)، زکی آمدونی (برنلی)، اندی زقیری (خنک)، دن اندویه (بولونیا)، کوادو دواح (لودوگورتس) جوئل مونتیرو (یانگ بویز)

تیم ملی مجارستان با هدایت مارکو روسی

دروازه‌بانان: پتر گولاچی (لایپزیش)، دنس دیبوش (فرانس واروش) و پتر سزاپانوس (پاکاس)
مدافعان: آدام لانگ (اومونیا نیکوزیا قبرس)، آتیلا فیولا (فرورار)، آتیلا سالای (فرایبورگ)، ویلی اوربان (لایپزیش)، لویس نگو (لوهاوره)، اندره بوتکا (فرانس واروش)، سولت نگای (پوشکاش آکادمی)، میلوس کرکز (بورنموث)، بوتوند بالوغ (پالرمو) و مارتون داردای (هرتابرلین)
هافبک‌ها: آدام نگای (اسپتزیا)، لاسزول کلینهسلر (هایدوک اسپلیت)، دومنیک سوبوسلای (لیورپول)، دنیل گازداگ (فیلادلفیلا)، آندریاس شافر (یونیون برلین)، کالوم استیل (ساندرلند)، بندگوز بولا (سروته سوئیس)، میهالی کاتا (مجار بوداپست) و کریستوفر هروات (کچکمت مجارستان)
مهاجمان: رولاند سالای (فرایبورگ)، مارتین ادام (اولسان هیوندای)، بارناباس وارگا (فرانس واروش) و کوین سوبوت (آجپست مجارستان)
این تیم در گروه آلمان، اسکاتلند و سوئیس حضور دارد که نخستین جدال خودش را هم برابر سوئیسی‌ها برگزار خواهد کرد.

تیم ملی اسپانیا با هدایت لوییس دلا فونته

دروازه‌بان‌ها: اونای سیمون (اینترمیلان)، الکس رمیرو (رئال سوسیداد)، داوید رایا (آرسنال)
مدافعان: خسوس ناواس (سویا)، کارواخال (رئال مادرید)، روبین لو نورماند (رئال سوسیداد)، آیمریک لاپورت (النصر عربستان)، ناچو (رئال سوسیداد)، دانیل ویویان (اتلتیک بیلبائو)، پو کوبارسی (بارسلونا)، الکس گریمالدو (بایرلورکوزن)، مارک کوکوریا (چلسی)
هافبک‌ها: مارتین زوبیمندی (رئال سوسیداد)، رودری (منچسترسیتی)، میکل مرینو (رئال سوسیداد)، فابیان روئیز (پاری سن ژرمن)، پدری (بارسلونا)، مارکوس یورنته (اتلتیکو مادرید)، فرمین لوپز (بارسلونا)، آلیکس گارسیا (خیرونا)، الکس بائنا (ویارئال)
مهاجمان: لامین یامال (بارسلونا)، فران تورس (بارسلونا)، دنی اولمو (لایپزیش)، نیکو ویلیامز (اتلتیک بیلبائو)، آیوزه پرز (رئال بتیس)، آلوارو موراتا (اتلتیکو مادرید)، خوسلو (رئال مادرید)، میکل اویارزابال (رئال سوسیداد)

تیم ملی کرواسی با هدایت زلاتکو دالیچ

دروازه‌بان‌ها: لیواکوویچ (فنرباغچه)، ایووشیچ (پافوس قبرس)، لابروویچ (ریژکا کرواسی)
مدافعان: استانیشیچ (بایرلورکوزن)، یورانوویچ (یونیون برلین)، ویدا (آاک آتن)، ارلیچ، شوتالو (آژاکس)، گواردیول (منچسترسیتی)، سوسا (آژاکس)، پونگراچیچ (لچه)
هافبک‌ها: بروزوویچ (النصر عربستان)، لوکا مودریچ (رئال مادرید)، کواچیچ (منچسترسیتی)، پاشالیچ (آتلانتا)، ایوانوشک (فاینورد)، ماجر (ولفسبورگ)، سوچیچ (ردبول سالزبورگ)، باتورینا (دیناموزاگرب)، ولاشیچ (تورینو)
مهاجمان: کراماریچ (هوفنهایم)، بودیمیر (اوساسونا)، پتکوویچ (دینامو زاگرب)، پریشیچ (هاجدوک اپلیت)، پیکا (ریژکا)، پاشالی (ریژکا)

تیم ملی ایتالیا با هدایت لوسیانو اسپالتی

دروازه‌بانان: دوناروما (پاری سن ژرمن)، الکس مِرِت (ناپولی)، ایوان پرووِدل (لاتزیو)، ویکاریو (تاتنهام)
مدافعان: فرانسیسکو آچربی (اینتر)، الساندرو باستونی (اینتر)، رائول بلانووا (تورینو)، الساندرو بونجیورنو (تورینو)، ریکاردو کالافیوری (بولونیا)، آندره‌آ کامبیاسو (یوونتوس)، فردریکو دارمیان (اینتر)، جیووانی دی‌لورنتزو (ناپولی)، فردریکو دی‌مارکو (اینتر)، جیانلوکا مانچینی (رم)، جیورجیو اسکالوینی (آتالانتا)
هافبک‌ها: نیکولو بارلا (اینتر)، بریان کریستانته (رم)، فاجولی (یوونتوس)، فولورونشو (هلاس ورونا)، داویده فراتسی (اینتر)، جورجینیو (آرسنال)، لورنزو پلگرینی (رم)، ساموئله ریچی (تورینو)
مهاجمان: فردریکو کیه‌زا (یوونتوس)، الشعراوی (رم)، اورسولینی (بولونیا)، راسپادوری (ناپولی)، رتگی (جنووا)، جیانلوکا اسکاماکا (آتالانتا)، ماتیا زاکانی (لاتزیو).

تیم ملی آلبانی با هدایت سیلوینیو

دروازه‌بان‌ها: اتریت بریشا (امپولی)، سیمون سیمونی (آینتراخت فرانکفورت)، توماس استارکوشا (برنتفورد)، الهان کاستراتی (چیتادلا)
مدافعان: برات جیمشیتی (آتالانتا)، ماراش کومبولا (ساسولو)، آردیان اسماعیلی (امپولی)، آرلیند آیتی (کلوژ رومانی)، انیا میهای (فامالیکائو پرتغال)، ماریو میتای (لوکوموتیو مسکو)، ناصر علیجی (وولونتاری رومانی)، السید هوسای (لاتزیو)، ایوان بالیو (رایو وایکانو)
هافبک ها: کریستین اصلانی (اینتر)، ایلبر رمضانی (لچه)، کلاوس گیاسولا (دارمشتات)، امیر آبراشی (گراس‌هاپرز سوئیس)، کاظم لاجی (اسپارتا پراگ چک)، مدون بریشا (لچه)، ارنست موسی (بشیکتاش)، ندیم بایرامی (ساسولو)
مهاجمان: آربر هوژا (دینامو زاگرب)، یاسر آسانی (گوانگجو چین)، آرماندو برویا (فولام)، تائولانت صفری (بن یاس امارات)، ری مانای (سیواس‌سپور ترکیه)، میریلند داکو (روبین کازان)

تیم ملی صربستان با هدایت دراگان استویکوویچ

دروازه‌بان‌ها: پردراگ رایکوویچ (مایورکا)، وانیا میلینکوویچ ساویچ (تورینو)، دورده پتروویچ (چلسی) و الکساندر یوانوویچ (پارتیزان)
مدافعان: نمانیا گودلی (سویا)، نیکولا میلنکوویچ (فیورنتینا)، استرانیا پاولوویچ (سالزبورگ)، فیلپ ملادنوویچ (پاناتینایکوس)، میلوش ولیکوویچ (وردربرمن)، اوروش اسپاجیچ (ستاره سرخ بلگراد)، سردان بابیچ (اسپارتاک مسکو)، استرانیا اراکوویچ (زنیت)، نمانیا استوجیچ (تی‌اس‌سی صربستان) و ژان کارلو سیمیچ (میلان)
هافبک‌ها: دوشان تادیچ (فنرباغچه)، فیلیپ کوستیچ (یوونتوس)، سرگی میلینکوویچ ساویچ (الهلال)، نمانیا ماکسیموویچ (ختافه)، نمانیا رادونویچ (مایورکا)، شاسا لوکیچ (فولام)، آندریا زیوکوویچ (پائوک یونان)، میجات گاچینوویچ (آاک آتن)، ایوان ایلیچ (تورینو)، سردان میجایلوویچ (ستاره سرخ بلگراد)، لازار سامارزیچ (اودینزه)، ولیکو بیرمانچویچ (اسپارتا پراگ)، ساشا زدیلار (زسکا مسکو)، الکساندر سیرکوویچ (تی‌اس‌سی صربستان) و ماتیا گلوسویچ (رادنیکی صربستان)
مهاجمان: الکساندر میتروویچ (الهلال)، لوکا یوویچ (میلان)، دوشان ولاهوویچ (یوونتوس)، پتار راتکوف (سالزبورگ)، سمد بازدار (پارتیزان) و میهایلو ایوانوویچ (وویوودینا)

تیم ملی انگلیس با هدایت گرت ساوتگیت

دروازه‌بان‌ها: دین هندرسون (کریستال پالاس)، جردن پیکفورد ‏ (اورتون)، آرون رمزدیل (آرسنال)، جیمز ترافورد (برنلی) ‏
مدافعان: جرد برنت‌ویت (اورتون)، لوئیس دانک (برایتون)، جو گومز ‏ (لیورپول)، مارک گوئهی (کریستال پالاس)، ازری کونسا (استون ویلا)، ‏هری مگوایر (منچستریونایتد)، جرل کوانسا (لیورپول)، لوک شاو ‏ (منچستریونایتد)، جان استونز (منچسترسیتی)، کیه‌ران تریپیر ‌‏ (نیوکسل)، کایل واکر (منچسترسیتی) ‏
هافبک‌ها: ترنت الکساندر آرنولد (لیورپول)، جود بلینگام (رئال ‏مادرید)، کانر گالاگر (چلسی)، کرتیس جونز (لیورپول)، کوبی ماینو ‏ (منچستریونایتد)، دکلان رایس (آرسنال)، آدام وارتون (کریستال ‏پالاس) ‏
مهاجمان: جرد بوون (وستهم)، ابرچی ازه (کریستال پالاس)، فیل ‏فودن (منچسترسیتی)، آنتونی گوردون (نیوکسل)، جک گریلیش ‏ (منچسترسیتی)، هری کین (بایرن مونیخ)، جیمز مدیسون (تاتنهام)، ‏کول پالمر (چلسی)، بوکایو ساکا (آرسنال)، ایوان تونی (برنتفورد)، اولی ‏واتکینز (استون ویلا) ‏

تیم ملی دانمارک با هدایت کاسپر هولماند

دروازه بان ها: پردراگ رایکوویچ (مایورکا)، میلینکوویچ ساویچ (تورینو)، پتروویچ (چلسی)
مدافعان: نمانیا گودلی (سویا)، نیکولا میلنکوویچ (فیورنتینا)، استراهینجا پاولوویچ (ردبول سالزبورگ)، میلوش ولیکوویچ (وردربرمن)، اوروش اسپاژیک (ستاره سرخ بلگراد)، ساردان بابیچ (اسپارتاک مسکو)، نمانیا استوژیک (فودبالسکی صربستان)
هافبک ها: دوشان تادیچ (فنرباغچه)، فیلیپ کوستیچ (یوونتوس)، سرژی میلنکوویچ ساویچ (الهلال عربستان)، نمانیا ماکسیموویچ (ختافه)، ساشا لوکیچ (فولام)، آندریا ژیوکوویچ (پائوک یونان)، میات گاچینوویچ (آاک آتن)، ایوان ایلیچ (تورینو)، ساردان میهایلوویچ (ستاره سرخ بلگراد)، لازار ساماردزیچ (اودینزه)، ولیکو بیرمانچویچ (اسپارتا پراگ)
مهاجمان: الکساندر میتروویچ (الهلال)، لوکا ژوویچ (میلان)، دوشان ولاهلوویچ (یوونتوس)، پتار راتکوف (ستاره سرخ بلگراد)

تیم ملی اسلوونی با هدایت ماتیاژ کک

دروازه بان ها: جان اوبلاک (اتلتیکومادرید)، وید بلچ (آپوئل)، ایگور وکیچ (وایله دانمارک)، ویدووشک (المپیا اسلوونی)
مدافعان: پتار استوژانکوویچ (سمپدوریا)، جاکا بیژول (اودینزه)، ژوره بالکووچ (آلانیا اسپور)، میها بلاژیچ (لخ پوزنان)، ژان کارنیچنیک (تسلیه اسلوونی)، داوید برکالو (اورلاندو سیتی آمریکا)، اریک جانژا (گورنیک زابرزه)، وانیا درکوشیچ (سوچی روسیه)، ژان زالتل (ویبورگ دانمارک)
هافبک ها: جاسمین کورتیچ (سودتیرول)، بنیامین وربیچ (پاناتینایکوس یونان)، میها زاژک (فنرباغچه)، سندی لووریچ (اودینزه)، آدام گنزدا چرین (پاناتینایکوس)، جان گورنچ استانکوویچ (اشتورم گراتس)، تیمی ماکس الشنیک (المپیا اسلوونی)، تومی هوروات (اشتورم گراتس)، آدریان زلیکوویچ (اسپارتاک ترناوا)، نینو ژوگلژ (بوده گلمیت)
مهاجمان: جوسپ لیچیچ (ماریبور)، آندراز اسپورار (پاناتینایکوس یونان)، بنیامین سیسکو (لایپزیش)، ژان ملاکار (پیسا)، لوکا زاهوویچ (پوگون شچچین لهستان)، زان سلار (لوگانو)، زان ویپوتنیک (بوردو فرانسه)

تیم ملی هلند با هدایت رونالد کومن

دروازه‌بان‌ها: بارت فربروگن (برایتون)، مارک فلکن (برنتفورد)، جاستین ‏بیلو (فاینورد)، نیک اولیج (اسپارتا) ‏
مدافعان: ویرژیل فن‌دایک (لیورپول)، ناتان آکه (منچسترسیتی)، دنزل ‏دومفریس (اینتر)، لوتشارل گیترویدا (فاینورد)، ماتیس دلیخت ‏ (بایرن)، دالی بلیند (خیرونا)، یان ماتسن (دورتموند)، جرمی فریمپونگ ‏ (لورکوزن)، میکی فن دن‌فن (تاتنهام)، استفان دی‌ورای (اینتر) ‏
هافبک‌ها: فرانکی دی‌یونگ (بارسا)، تیجانی ریندرز (میلان)، ژاوی ‏سیمونز (لایپزیش)، جویی فیرمن (آیندهوون)، یردی شوتن ‏ (آیندهوون)، تئون کوپ‌ماینرز (آتالانتا)، جرجینیو واینالدوم (الاتفاق)، ‏مارتن دی‌رون (آتالانتا)، کوئنتین تیمبر (فاینورد)، رایان گراونبرخ ‏ (لیورپول) ‏
مهاجمان: ممفیس دیپای (اتلتیکو مادرید)، کودی خاکپو (لیورپول)، ‏دونیل مالن (دورتموند)، برایان برابی (آژاکس)، ووت وخهورست ‏ (هوفنهایم)، استیون برخواین (آژاکس) ‏

تیم ملی اتریش با هدایت رالف رانگنیک

دروازه بان ها: نیکلاس هدل (راپید وین)، توبیاس لاوال (لاسک)، هاینتس لیندنر (یونیون سن ژیل)، پاتریک پنتز (بروندبی دانمارک)
مدافعان: فلاویوس دنیلیوک (سالزبورگ)، کوین دانسو (لانس فرانسه)، اشتفان لاینر (مونشن گلادباخ)، فیلیپ لاینهارت (فرایبورگ)، فیلیپ امونه (ماینتس)، اشتفان پوش (بولونیا)، لئوپولد کورفلد (راپید وین)، گرنوت ترائونر (فاینورد)، مکسیمیان ووبر (مونشن گلادباخ)،
هافبک ها: تیرنو بالو (ولفسبرگر)، کریستوف بامگارتنر (لایپزیش)، فلوریان گریلیچ (هوفنهایم)، مارکو گرول (راپید وین)، فلوریان کاینز (کلن)، کنراد لایمر (بایرن مونیخ)، الکساندر پراس (اشتروم گراتز)، مارسل زابیستر (دورتموند)، رومانو اشمید (وردربرمن)، ماتیاس زایدل (راپید وین)، نیکولاس زیوالد (لایپزیش)، پاتریک ویمر (وولفسبورگ)
مهاجمان: مارکو آرناتوویچ (اینتر)، مکسیمیان انتروپ (هارتبرگ)، میشائیل گرگوریش (فرایبورگ)، آندریاس ویمن (وست برومویچ)

تیم ملی فرانسه با هدایت دیدیه دشان


دروازه بان ها: آلفونس آرئولا (وستهم یونایتد)، مایک مانیان (میلان)، بریس سامبا (لانس)
مدافعان: جاناتان کلاوس (مارسی)، تئو هرناندز (میلان)، ابراهیم کوناته (لیورپول)، ژول کونده (بارسلونا)، فرلان مندی (رئال مادرید)، بنجامین پاوار (اینتر)، ویلیام سالیبا (آرسنال)، دایو اوپامکانو (بایرن مونیخ)
هافبک‌ها: ادواردو کاماویگا (رئال مادرید)، یوسف فوفانا (موناکو)، آنتوان گریزمان (اتلتیکو مادرید)، انگولو کانته (الاتحاد عربستان)، آدرین رابیو (یوونتوس)، اورلین شوامنی (رئال مادرید)، وارن زئیر امری (پاری سن ژرمن)
مهاجمان: بردلی بارکولا (پاری سن ژرمن)، کینگزلی کومان (بایرن مونیخ)، عثمان دمبله (پاری سن ژرمن)، اولیویه ژیرو (میلان)، راندال کولو موانی (پاری سن ژرمن)، کیلیان امباپه (پاری سن ژرمن) و مارکوس تورام (اینتر).

تیم ملی لهستان با هدایت میشل پروبیرز

دروازه بان ها: وویچ شزنی (یوونتوس) لوکاس اسکوروپسکی (بولونیا) مارسین بولکا (نیس)
مدافعان: یان بدنارک (ساوتهمپتون) بارتوش برزینسکی (امپولی) یاکوب کیویور (آرسنال) متی کش (استون ویلا) تیموتئوس پوچاچ (کایزرسلاترن) بارتوش سالامون (لخ پوزنان) پاول داویدویچ (ورونا) پاول بوچنویچ (هیرنوین) سباستین والوکیویچ (امپولی)
هافبک ها: کامیل گروسیسکی (پوگون شچین) پیوتر زیلنسکی (ناپولی) پرزمیسلاو فرانکوفسکی (لنز) سباستین شیمانسکی (فنرباغچه) جاکوب مدر (برایتون) دامیان شیمانسکی (آئک آتن) نیکولا زالوکسی (رم) بارتوش اسلیز (آتلانتا یونایتد) یاکوب پیوتروکسی (لودوگورتس رازگراد) تاراس رومانچوک (یاگیلونیا بیالیستوک) دومینیک مارکزوک (یاگیلونیا بیالیستوک)
مهاجمان: روبرت لواندوفسکی (بارسلونا) کارول سویدرکسی (ورونا) کریستوف (استانبول باشاک شهیر) آدام بوکسا (آنتالیا اسپور)

تیم ملی بلژیک با هدایت دومنیکو تدسکو

دروازه بان ها: کوئن کاستیلز (وولفسبورگ)، متس سلس (ناتینگهام فارست) توماس کامینسکی (لوتون تاون)
مدافعان: ووت فیس (لسترسیتی)، آرتور تیاته (رن)، اکسل ویتسل (اتلتیکو مادرید)، زنو دیباست (اندرلخت)، یان فرتونخن (اندرلخت)، ماکسیم دی کوییپر (بروخه)، تیموتی کاستانیه (فولام)، توماس مونیه (ترابزون‌سپور)، آمادو اونانا (اورتون)
هافبک ها: آرتور فرمیرن (اتلتیکو مادرید)، یوری تیلمانس (استون ویلا)، اورل مانگالا (لیون)، آستر فرانکس (وولفسبورگ)،کوین دی بروین (منچسترسیتی)، شارل دکتلار (آتالانتا)،
مهاجمان: جرمی دوکو (منچسترسیتی)، لئاندرو تروسار (آرسنال)، یانیک کاراسکو (الشباب عربستان)، یوهان باکایوکو (آیندهوون)، دودی لوکباکیو (سویا)، وییس اوپندا (لایپزیش)، روملو لوکاکو (رم)

تیم ملی اوکراین با هدایت سرهی ربروف

دروازه بان ها: آناتولی تروبین (بنفیکا)، آندری لونین (رئال مادرید)، گئورگی بوشکان (دینامو کیف
مدافعان: ایلیا زابارنی (بورنموث) میکولا ماتوینکو (شاختار دونتسک)، والری بوندار (شاختار دونتسک)، ماکسیم تالفروف (لاسک اتریش)، اولکساندر اسواتوک (دنیپرو اوکراین)، ویتالی میکولنکو (اورتون)، بوگدان میخایلچنکو (پلیسا ژیتومیر اوکراین) یوخیم کونوپلیا (شاختار دونتسک)، اولکساندر تیمچیک (دینامو کیف)
هافبک ها: تاراس استپاننکو (شاختار دونتسک)، ولودومیر براژکو (دینامو کیف)، سرگی سیدورچوک (وسترلو بلژیک) میکولا شاپارنکو (دینامو کیف)، اولکساندر زینچنکو (آرسنال) گئورگی سوداکوف (شاختار دونتسک) روسلان مالینوفسکی (جنوا) میخایلو مودریک (چلسی) ویکتور سیگانکوف (خیرونا) اولکساندر زوبکوف (شاختار دونتسک) آندری یارمولنکو (دینامو کیف)
مهاجمان: آرتم دووبیک (خیرونا) ولادیسلاو وانات (دینامو کیف) رومن یارمچوک (والنسیا)

تیم ملی اسلواکی با هدایت فرانسیسکو کالزونا

دروازه بان ها: مارتین دوبراوکا (نیوکاسل)، مارک روداک (فولام)، هنریک راواس (نیو انگلند رولوشن)، دومنیک تاکاچ (اسپارتاک ترناوا)
مدافعان: پیتر پکاریک (هرتابرلین)، میلان اشکرینیار (پاری سن ژرمن)، نوربرت گیومبر (سالرنتینا)، داوید هانکو (فاینورد)، دنیس واورو (کپنهاگن)، ورنون دمارکا (حتا امارات)، میشان تومیچ (اسلاویا پراگ)، آدام اوبرت (کالیاری)، ماتوش کمت (آ اس ترنچین اسلواکی)، سباستین کوزا (اسپارتاک تراناوا)
هافبک ها: ژوراژ کوکا (اسلووان براتیسلاوا)، اوندرژ دودا (هلاس ورونا)، پاتریک هروشووسکی (خنک بلژیک)، استانیسلاو لوبوتکا (ناپولی)، ماتوش برو (بوخوم)، لاسزلو بنس (هامبورگ)، جاکوب کاداک (لوزرن)، دومینیک هولی (آ اس ترنچین)، توماس ریگو (بانیک اوستراوا)
مهاجمان: روبرت بوزنیک (بواویشتا)، اوکاس هاراسلین (اسپارتا پراگ)، توماس سوسلوف (هلاس ورونا)، ایوان کرانز (اسلاویا پراگ)، داوید استرلیچ (اسلووان براتیسلاوا)، داوید دوریس (آسکولی)، روبرت پولیفکا (دوکلا بانسکا بیستریکا)، لوبومیر توپتا (اسلووان لیبرک)، لئو سوئر (فاینورد)

تیم ملی رومانی با هدایت ادوارد یوردانسکو

دروازه بان ها: فلورین نیتا (گازیانتپ ترکیه)، هوراتیو مولدووان (اتلتیکو مادرید)، استفان تارنووانو (استوا بوکورشتی رومانی)، رازوان ساوا (اف سی آر کلوژ رومانی)
مدافعان: نیکوسور بانکو (یونیورسیتاتا کرایووا رومانی)، آندره بورکا (الخدود)، یونوت ندلسئارو (پالرمو)، آدرین راس (پافوس قبرس)، آندری راتیو (رایو وایکانو)، رادو دراگوسین (تاتنهام)، واسیل موگوس (سی ال آر کلوژ)، بوگدان راکوویتان (راکو چنتستوخووا)
هافبک ها: نیکولائه استانسیو (ضمک عربستان)، رضوان مارین (امپولی)، الکساندرو سیسالدو (قونیه اسپور)، یانیس هاگی (آلاوز)، دنیس مان (پارما)، والنتین میهایلا (پارما)، ماریوس مارین (پیزا)، داریوش اولارو (استوا بخارست)، آدرین سوت (استوا بخارست)، کنستانتین گرامنی (فارول کونستانتا)
مهاجمان: جورج پوشکاش (باری ایتالیا)، دنیس آلیبک (معیزر قطر)، دنیس دراگوش (گازیانتپ ترکیه)، دانیل بیرلیگا (سی اف آر کلوژ)

تیم ملی ترکیه با هدایت وینچنزو مونتلا

دروازه بان ها: آلتای بایندر (منچستریونایتد)، دوعان آلمدار (تروا)، مرت گونوک (بشیکتاش)، (اوعورجان چاکر)
مدافعان: مرت مولدور (فنرباغچه)، مهمت زکی چلیک (آاس رم)، عبدالکریم بارداکچی (گالاتاسارای)، آحمت جان کاپلان (آژاکس)، چاعلار سویونجو (فنرباغچه)، مریح دمیرال (الاهلی عربستان)، اوزان کاباک (هوفنهایم)، صامت آک آیدین (پاناتینایکوس)، جنک اوزکاچار (والنسیا)، فردی کادی اوعلو (فنرباغچه)
هافبک ها: برات اوزدمیر (ترابزون سپور)، جان اوزون (نورنبرگ)، هاکان چالهان اوعلو (اینتر میلان)، اسماعیل یوکسک (فنرباغچه)، کاآن آیهان (گالاتاسارای)، اوکای یوکوشلو (وست برومویچ)، اورکون کوکچو (بنفیکا)، صالح اوزجان (دورتموند)، عبدالکادیر عمور (هال سیتی)، عرفان جان کاهوه جی (فنرباحچه)
مهاجمان: یونس آکگون (گالاتاسارای)، کنان یلدز (یوونتوس)، کرم آکتورک اوعلو (گالاتاسارای)، اوعوز آیدین (آلانیا سپور)، آردا گولر (رئال مادرید)، باریش آلپر یلماز (گالاتاسارای)، برتوع یلدرم (رن فرانسه)، جنک توسون (بشیکتاش)، انس اونال (بورنموث)، سمیح کلچ سوی (بشیکتاش)، یوسف یازیجی (لیل فرانسه).

تیم ملی پرتغال با هدایت روبرتو مارتینز

دروازه بان ها: دیه‌گو کاستا (پورتو)، خوزه سا (ولورهمپتون) و روی پاتریسیو (آ اس رم)
مدافعان: دانیلو پریرا (پاری سن ژرمن)، روبن دیاز (منچستر سیتی)، آنتونیو سیلوا (بنفیکا)، گونسالو ایناسیو (اسپورتینگ)، په په (اف سی پورتو)، نونو مندز (پاری سن ژرمن)، دیه‌گو دالوت (منچستریونایتد)، ژائو کانسلو (اف سی بارسلونا) و نلسون سمدو (ولورهمپتون)
هافبک: ژائو پالهینیا (فولهام)، ژائو نئوس (بنفیکا)، روبن نوش (الهلال)، ویتینیا (پاری سن ژرمن)، برناردو سیلوا (منچستر سیتی)، برونو فرناندز (منچستریونایتد) و اوتاویو (النصر)
مهاجمان: رافائل لئو (آث میلان)، ژائو فلیکس (بارسلونا)، پدرو نتو (ولورهمپتون)، دیوگو جوتا (لیورپول)، فرانسیسکو کونسیسائو (پورتو)، گونسالو راموس (پاری سن ژرمن) و کریستیانو رونالدو (النصر)

تیم ملی گرجستان با هدایت ویلی سانیول

دروازه بان ها: گیورگی مامارداشویلی (والنسیا) لوکا گوگه‌شاشویلی (قره باغ) گیورگی لوریا (دینامو تفلیس گرجستان)
مدافعان: لوکا لوکوشویلی (کرمونزه) لاشا دوالی (آپوئل قبرس) سولومون کویرکولیا (الاخدود عربستان) جمال تابیدزه (پانتلیکوس یونان) گیورگی گولسیانی (پرسپولیس) گورام کاشی (اسلوان براتیسلاوا اسلواکی) گیورگی گوکولیشویلی (شاختار دونتسک) آنزور میکوابیشویلی (دانشگاه کرایووا رومانی)
هافبک ها: نیکا کفکفسکیری (لخ پوزنان لهستان) جابا کانکاوا (اسلوان براتیسلاوا اسلواکی) گیورگی کوکاراشویلی (لوانته) ساندرو آلتوناشویلی (وولفسبرگر اتریش) اوتار کاکابادزه (کراکوفیا لهستان) اوتار کیتیشویلی (اشتورم گراتس اتریش) گیورگی چاکوتادزه (واتفورد) خویچا کواراتسخلیا (ناپولی) سابا لوبیانیدزه (آتلانتا یونایتد) گیورگی سیتایشویلی (دینامو باتومی گرجستان) زوریکو داویتاشویلی (بوردو) لوان شنگلیا (پانتلیکوس یونان)
مهاجمان: ژرژ میکائوتادزه (متس) گیورگی کویلیتالیا (آپوئل قبرس) بادو زیوزیوادزه (کارلسروهه)

تیم ملی جمهوری چک با هدایت ایوان هاسک

دروازه بان ها: جیندریچ استانک (اسلاویا پراگ)، متی کوار (بایر لورکوزن)، ویتسسلاو یاروش (استورم گراتس)
مدافعان: ولادیمیر کوفال (وستهام یونایتد)، توماش هولش (اسلاویا پراگ)، دیوید وینتر (اسلاویا پراگ)، لادیسلاو کریچی (اسپارتا پراگ)، دیوید دودرا (اسلاویا پراگ)، دیوید ژوراسک (هوفنهایم)، مارتین ویتیک (اسپارتا پراگ)، رابین هراناک (ویکت وریا پیلسن)، توماش ولچک (اسلاویا پراگ)
هافبک ها: توماس سوچک (وستهام یونایتد)، آنتونین باراک (فیورنتینا)، میکال سادیلک (توئنته) لوکاس پروود (اسلاویا پراگ)، واسلاو سرنی (ولفسبورگ)، اوندری لینگر (فاینورد)، پاول شولک (ویکتوریا پیلسن)، ماتی ژوراسک (اسلاویا پراگ)، لوک کرم (ویکتوریا پیلسن)
مهاجمان: پاتریک شیک (بایر لورکوزن)، آدام هلوزک (بایر لورکوزن)، یان کوچتا (اسپارتا پراگ)، مجمیر چیتیل (اسلاویا پراگ)، توماس چوری (ویکتوریا پیلسن)

https://akhbar-rooz.com/?p=243491 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x