جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

زاهدان به استقبال نخستین سالگرد خیزش ژینا در ایران رفت

حکومت در آرامستان آيچی در سقز، تانک مستقر کرد؛ وکیل آرش صادقی، فعال حقوق بشر، از تایید حکم صادره علیه او در دادگاه تجدیدنظر خبر داد، علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی زندانی تا «سالگرد کشته شدن ژینا امینی» دست به اعتصاب غذای تر زدند

زاهدان به استقبال نخستین سالگرد خیزش ژینا در ایران رفت

امروز جمعه ۲۴ شهریورماه ۱۴۰۲، یک روز قبل از سالگرد قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی دختر کٌرد شهروندان زاهدان پس از اقامه نماز جمعه با حضور در خیابانها شعارهای اعتراضی سردادند. «مرگ بر حکومت اعدامی»، «زندانی سیاسی آزاد باید گردد»، «می کشم، می کشم، آن که برادرم کشت» و «مرگ بر خامنه ای» از جمله شعارهای تظاهرات امروز بود.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبه‌های نماز جمعه ۲۴ شهریور «بیداری ملت ایران» را «سرآغاز پیروزی» دانست و با اشاره به کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد گفت وقتی مهسا به خاطر نوع پوشش بازداشت و جنازه او به خانواده تحویل شد برای همه مردم دردآور بود. امام جمعه اهل سنت زاهدان با بیان اینکه مردم خواهان آزادی و عدالت هستند گفت: مردم از سیاست‌های داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ناراضی‌اند، چرا که این سیاست‌ها شکست خورده است. او گفت: مردم ناراضی‌اند که متخصصان از کشور فرار می‌کنند و یا خانه‌نشین شده‌اند؛ مردم ناراضی‌اند که افراد و مدیران ناتوان کشور را در دست گرفته‌اند. وی افزود: ملت ایران دنبال عدالت و تشنه عدالت است. صدایی که امروز در میان ایرانیان داخل و خارج از کشور بلند است، عدالت‌خواهی است. مردم آزادی می‌خواهند و از تبعیض و نابرابری خسته‌اند.
در آستانه سالگرد کشته شدن مهسا (ژینا) امینی و در ادامه تلاشهای مقامات جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری از تجمع مردم، از سیستان و بلوچستان گزارش شده که پیامک‌هایی به موبایل مشترکان ارسال شده است.بر اساس گزارش حال‌وش و متن پیامک‌ها که لحنی «تهدیدآمیز» دارد از کاربران خواسته شده که از شرکت در اعتراضات خودداری کنند.

بازداشت ۲۴ فعال فضای مجازی در گیلان به اتهام «تحریک به برهم‌زدن نظم عمومی»

فرمانده انتظامی گیلان از بازداشت ۲۴ تن از فعالان فضای مجازی در ۹ شهر این استان به وسیله پلیس امنیت عمومی خبر داد. عزیزالله ملکی، فرمانده انتظامی گیلان، اتهام این افراد را «قصد تشویش اذهان عمومی و تحریک به برهم‌زدن نظم و امنیت عمومی» عنوان کرده و گفته است که آنها در شهرهای رشت، رضوانشهر، املش، فومن، لاهیجان، صومعه سرا، رودسر، لنگرود و آستانه اشرفیه بازداشت شده‌اند. مقامات جمهوری اسلامی در اکثر موارد برای چنین اتهاماتی مصادیق مشخصی ارائه نمی‌کنند. هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر اعلام کرده که حکومت ایران در ۵۰ روز گذشته، از اول مرداد تا ۲۳ شهریور امسال سال، دستکم ۲۹۲ معترض و فعال مدنی را بازداشت کرده است. فرمانده انتظامی گیلان روز جمعه ۲۴ شهریور بدون اشاره به هویت بازداشت‌شدگان مدعی شده که «تعداد زیادی آلات و ادوات ارتکاب جرم» هم از محل اقامت متهمان کشف شده است. او درباره ماهیت این ابزار توضیحی نداده است. او از بازداشت‌شدگان به عنوان گردانندگان صفحات فضای مجازی نام برده که به گفته او «در حال برنامه‌ریزی برای تجمع، اغتشاش‌آفرینی و تحریک افکار عمومی برای ایجاد ناامنی بودند.» اداره اطلاعات گیلان روز ۲۵ مرداد هم شماری از فعالان حقوق زنان و کنشگران سیاسی این استان را بازداشت کرده و بدون ارائه هیچ سندی ادعا کرده بود که این افراد قصد «اقدامات خرابکارانه» داشته‌اند. کمیته حقیقت‌یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد به‌تازگی در بیانیه‌ای به مناسبت اولین سالگرد کشته‌شدن مهسا (ژینا) امینی، نسبت به اوج‌گرفتن سرکوب دختران و زنان و «انتقام‌جویی» علیه معترضان و خانواده‌های قربانیان ابراز «نگرانی عمیق» کرد.

آرامستان آیچی در سقز، حکومت تانک آورد!

به گزارش هه‌نگاو، روز پنج‌شنبه ٢٣ شهریور ماه ١۴٠٢، یک تانک نظامی نیروهای سپاه پاسداران به داخل محوطه آرامستان آیچی سقز، محل مزار ژینا امینی وارد شده است و بر تپەهای اطراف آرامستان مستقر شده است. سپاه پاسداران اعزام نیرو و تجهیزات جنگی به کردستان را تائید کرده است. در فضای مجازی تصاویر و فیلم‌هایی منتشر شده است که استقرار نیروهای نظامی در کرمانشان، تهران، کرج ، زاهدان و دیگر شهرهای کشور را نیز نشان می‌دهد. 

وکیل آرش صادقی، فعال حقوق بشر، از تایید حکم صادره علیه او در دادگاه تجدیدنظر خبر داد

آقای رامین صفرنیا، در توییتر نوشت: «بعد از واخواهی و برگزاری جلسه رسیدگی، حکم موکلم آرش صادقی که توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران صادر شده بود،عینا در شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر تایید شد.
بر اساس این حکم، آرش صادقی از بابت اتهام به اجتماع و تبانی به سه سال و هشت ماه حبس و در خصوص اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام به هشت ماه حبس، توقیف اموال، دو سال تبعید، دو سال ممنوعیت خروج از کشور، دو سال ممنوعیت از عضویت در دستجات و گروه‌های سیاسی، دو سال ممنوعیت حضور در فضای مجازی محکوم شده است. حکم وی در حال حاضر به شعبه یک اجرای احکام ارسال و با پیگیری اینجانب نامه‌ای برای پزشکی قانونی ارسال شده تا در صورت تایید، اقای صادقی بتواند برای طی مراحل درمان مهلتی را از اجرای احکام دریافت کند. آرش صادقی، سال ۱۴۰۰ پس از تحمل پنج سال و شش ماه حبس و ابتلا به بیماری کندروسارکوما (نوعی از سرطان استخوان) از زندان آزاد شده بود. اما در مهر ماه ۱۴۰۱ دوباره بازداشت شد و پس از چندین ماه حبس آزاد شد. او در حال طی مراحل درمانی خود است‌.

علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی زندانی تا «سالگرد کشته شدن ژینا امینی» دست به اعتصاب غذای تر زدند

علی یونسی و امیرحسین مرادی، دو دانشجوی محبوس در زندان اوین تا شنبه، سالگرد کشته شدن ژینا امینی در بازداشت گشت ارشاد دست به اعتصاب غذای تر زده‌اند. پنج‌شنبه ۲۳ شهریور، آیدا یونسی، خواهر علی یونسی در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «برادرم علی یونسی و دوست و همبندش امیرحسین مرادی در زندان اوین از امروز تا شنبه سالگرد کشته شدن ژینا (مهسا) در اعتصاب غذای تر هستند. هم‌چنین صفحه «آزادی علی و امیرحسین» در شبکه اجتماعی ایکس، «همراهی با قیام ژینا از سالگرد دستگیری تا کشته شدن مهسا»، را دلیل اعتصاب غذای این دو دانشجوی زندانی اعلام کرد. علی یونسی و امیرحسین مرادی،‌ دو دانشجوی دانشگاه شریف در فروردین‌ماه ۹۹ به دست نیروهای امنیتی همراه با ضرب و شتم بازداشت شدند. این دو دانشجوی زندانی بیش از دو سال در سلول‌های انفرادی و سلول‌های در بسته تحت شدیدترین شکنجه‌های روحی و جسمی نگهداری شدند. در نهایت دادگاه انقلاب این دو دانشجو را به اتهام «افساد فی‌الارض، اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» محاکمه و به ده سال زندان محکوم کرد.

حضور «گسترده» مردم در مراسم خاکسپاری جوان کُردی که در گلشهر کرج کشته شد

وب‌سایت‌های حقوق بشری مرتبط با کردستان ایران، تصویری از حضور گسترده مردمی در مراسم خاکسپاری حامد باقری، جوان اهل اسلام‌آباد غرب که در روزهای اخیر در گلشهر کرج کشته شد، منتشر کرده‌اند. حساب هه‌نگاو در اینستاگرام و توئیتر نوشته علی‌رغم تمامی فشارهای نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی، شمار زیادی از مردم در اسلام‌آباد غرب به روستای تجر اکبر کلهر رفته و در مراسم خاکسپاری حامد باقری شرکت کردەاند. هه‌نگاو عصر روز چهارشنبه، ۲۲ شهریور در خبری نوشته بود که «حامد باقری، جوان کُرد اهل اسلام‌آباد غرب، پس از دعوت مردم برای برپایی تجمع اعتراضی در یکی از خیابان‌های گلشهر کرج، با نیروهای حکومتی درگیر شده و در نهایت با شلیک مستقیم گلوله جنگی این نیروها به قتل رسید.» این وب‌سایت به نقل از منابع نزدیک به خانواده حامد باقری، نوشته این جوان پیش از «حمله» نیروهای حکومتی، «به تنهایی شعارهای اعتراضی علیه دیکتاتوری جمهوری اسلامی ایران سَر داده بود». این در حالی است که حمید هداوند، فرمانده انتظامی البرز در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دولت جمهوری اسلامی، ایرنا، این جوان را اوباش قمه به‌دستی» معرفی کرده که به گفته او «در اقدامی وحشیانه به سمت مردم و عوامل انتظامی درکرج حمله‌ور شد» و «با شلیک مأموران حاضر در صحنه زمین گیر شد».

یاشار تبریزی در تبریز بازداشت شد

خبرگزاری هرانا نوشته یاشار تبریزی، فعال مدنی و زندانی سیاسی سابق، روز پنج‌شنبه، ۲۳ شهریورماه، توسط نیروهای امنیتی در تبریز بازداشت و به «مکان نامعلومی» منتقل شد. این خبرگزرای به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده یاشار تبریزی نوشته: «در ساعت پنج عصر، آقای تبریزی توسط چند تن از نیروهای امنیتی در میدان امیرالمومنین شهر تبریز بازداشت شد. مأموران ضمن تفتیش ماشین وی، برخی لوازم دیجیتال او و خانواده اش از جمله دو دستگاه تلفن همراه را ضبط کردند.» در اوایل شهریور ماه سال جاری یاشار تبریزی توسط دادگاه انقلاب شهریار به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. او بیستم خردادماه نیز توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شده بود و سوم تیرماه، با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

شکایت از حسین سلامی، اسماعیل قاآنی و محمود خطیب در فرانسه ثبت شد

خبرگزاری فرانسه از ثبت شکایت علیه حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران، اسماعیل خطیب، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی و اسماعیل قاآنی، فرمانده سپاه قدس خبر داده است. در این شکایتنامه که به دادستان پاریس تحویل شده است این سه مقام نظامی و امنیتی به «تهدید به مرگ» و «توجیه تروریسم» به دلیل اظهارات تهدیدآمیز علیه معترضانی که در خیزش زن، زندگی، آزادی به خیابان آمدند، متهم شده‌اند. مستند شاکیان اظهارنظر این سه مقام علیه معترضان در ایران و همچنین مدیران نشریه شارلی ابدو در فرانسه است. شش تن از ایرانیان تبعیدی در فرانسه شاکیان این پرونده ثبت‌شده در فرانسه علیه فرمانده سپاه پاسداران، فرمانده سپاه قدس ــ شاخه برون مرزی سپاه پاسداران و وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران هستند. شیرین اردکانی وکیل شاکیان که یک فیلم‌ساز، یک روزنامه‌نگار، یک فعال حقوق بشر و یک فعال حقوق همجنسگرایان را هم شامل می‌شود گفته تهدیدهای این مقام‌ها در واقع «یک فتوای پنهان» علیه فعالان اپوزیسیون در خارج از مرزهای ایران است. به گفته رسانه‌ها این شکایتنامه ۲۲ صفحه‌ای «تهدید مخالفان به مرگ»، «شکار» و «قتل مخالفان در خاک فرانسه» را «سنت دیرینه جمهوری اسلامی در خاک فرانسه» خوانده که حکومت همچنان آن را ادامه می‌دهد.

https://akhbar-rooz.com/?p=216410 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x