جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

ماشاالله کرمی، پدر محمدمهدی کرمی و وکیل او بازداشت شدند

در موج بازداشت دادخواهان، ماشاءاله کرمی پدر زنده ياد مهدی کرمی و وکيل او و نیز شرمين حبيبی همسر فريدون محمودی از جابباختگان شهر سقز بازداشت شدند. دادگاه تجديدنظر احکام حبس حميد قره حسنلو و تعداد ديگری از متهمان پرونده روح اله عجميان را تاييد کرد، ميکائيل صديقی فعال کارگری هنگام خروج از ترکيه بازداشت شد

ماشاالله کرمی، پدر محمدمهدی کرمی معترض اعدام شده و وکیل او بازداشت شد

روز سه‌شنبه ۳۱ مرداد نیروهای امنیتی به منزل ماشاالله کرمی، پدر محمد مهدی کرمی، معترض اعدام شده، یورش برده و او را بازداشت کرده‌اند. گفته‌ می‌شود که امیرحسین کوهکن، وکیل محمد مهدی کرمی نیز بازداشت شده است. این تازه‌ترین خبر از موج محدودیت‌ها، بازداشت‌ها و فشارها بر اعضای خانواده‌های جان‌باختگان جنبش ژینا در آستانه سالگرد قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی است. ماشاالله کرمی به یکی از چهره‌های برجسته دادخواهی بدل شده است. او به یاد فرزندش مرتب غذای خیریه پخش می‌کرد و به‌تازگی پای پیاده مسیر ۹۰ کیلومتری خانه‌ تا مزار فرزندش را پیمود. بازداشت ماشاالله کرمی در حالی صورت می‌گیرد که ساعاتی قبل، شرمین حبیبی، همسر فریدون محمودی از کشته‌شدگان سقز بازداشت شد. در حال حاضر اطلاعات دقیقی از نهاد بازداشت‌کننده، علت بازداشت و محل نگهداری ماشاالله کرمی وجود ندارد.
گزارش شده است مهسا یزدانی، مادر محمدجواد زاهدی، از جانباختگان انقلاب “زن، زندگی، آزادی” نیز شب گذشته در پی یورش ماموران امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شده است. تاکنون از سرنوشت این مادر دادخواه اطلاعی در دست نیست.

احکام حبس حمید قره‌حسنلو و چند تن دیگر در پرونده عجمیان تأیید شد

حسین فاضلی هریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز از تأیید رأی متهمان بازداشت‌شده در پرونده روح‌الله عجمیان، بسیجی کشته‌شده در کرج در دیوان عالی کشور خبر داد. به این ترتیب حکم ۱۵ سال حبس نفی بلد حمید قره‌حسنلو، رادیولوژیست بازداشت‌شده در این پرونده نیز تأیید شده است. برای حمید قره‌حسنلو پیش از این حکم اعدام صادر شده بود، اما این حکم پس از آن به ۱۵ سال حبس در تبعید، در یزد تغییر پیدا کرد. احکام ۱۰ سال حبس نفی بلد رضا آریا، حسین محمدی و مهدی محمدی، از دیگر متهمان این پرونده نیز تأیید شده است. محمد امین اخلاقی ساوجبلاغی، امین مهدی شکراللهی و فرزانه قره‌حسنلو، هر کدام به پنج سال حبس نفی بلد و علی معظمی گودرزی نیز به سه سال حبس نفی بلد محکوم شدند. رئیس کل دادگستری استان البرز همچنین خبر داد که در این پرونده، حکم صادرشده برای یکی از متهمان به نام «آرین فرزام‌نیا» با توجه به اعلام ابتلای او به بیماری «افسردگی» از سوی بستگانش، از سوی دادگاه برای معرفی به پزشکی قانونی اعاده شده و بنابر این حکم او تأیید و قطعی نشده است. حمید قره‌حسنلو و همسرش فرزانه روز ۱۲ آبان سال گذشته پس از شرکت در مراسم چهلم حدیث نجفی، معترض نوجوان کشته شده در کرج، در هجوم نیروهای امنیتی به خانه خود بازداشت شدند. صدور حکم اعدام برای حمید قره‌حسنلو با واکنش گسترده بین‌المللی همراه بود تا جایی که ۱۳ دی ۱۴۰۱، امیر هاشمی، ‬ مدیر روابط عمومی دیوان عالی جمهوری اسلامی، در پیامی توئیتری از تصمیم‌گیری این دیوان در مورد فرجام‌خواهی ۱۶ متهم پرونده کشته شدن عجمیان در کمال‌شهر کرج خبر داد. در پی این فشارها، روز ۲۸ فروردین خبر صدور احکام تازه‌ای برای بازداشت‌شدگان پرونده کشته شدن روح‌الله عجمیان، از جمله زوج قره‌حسنلو، منتشر شد. بر اساس این خبر، حمید قره‌حسنلو به «۱۵ سال حبس در تبعید در یزد» و فرزانه قره‌حسنلو به «۵ سال حبس در تبعید در مشهد» محکوم شدند. حکومت جمهوری اسلامی محمدمهدی کرمی و محمد حسینی، دو جوان معترض را هم به اتهام نقش داشتن در کشته شدن عجمیان اعدام کرد. روح‌الله عجمیان یکی از نیروی‌های بسیج جمهوری اسلامی بود که در جریان سرکوب اعتراضات سراسری ایران حضور داشت. تصاویر او در حالی که اسلحه کلاشینکف در دست داشته و برای سرکوب معترضان آموزش می‌دید، بعدها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.

بازداشت میکائیل صدیقی، فعال کارگری ایرانی در ترکیه

سازمان حقوق بشری هانا از بازداشت میکائیل صدیقی، فعال کارگری هنگام خروج از ترکیە و انتقال او بە یکی از کمپ‌های پناهجویان در این کشور خبر داده است. این عضو هیئت مدیرە کانون انجمن‌های کارگران و استادکاران ساختمان، اهل شهر مریوان است. هنوز جزئیات بیشتری در این زمینه منتشر نشده است. میکائیل صدیقی یکی از فعالین کارگری شناختە شدە در استان کردستان و ایران است و بارها بە‌دلیل فعالیت‌های مدنی و صنفی خود در حمایت از کارگران، توسط دستگاە‌های امنیتی جمهوری اسلامی احضار و بازداشت شدە است.

توضیحات وکیل سپیده قلیان در مورد دادگاه روز گذشته

به گزارش شبکه شرق، آخرین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شکایت آمنه سادات ذبیح‌پور از سپیده قلیان امروز برگزار شد. برای رسیدگی به این پرونده در مجموع سه جلسه دادگاه تشکیل شد که جلسه اول آن که قرار بود به صورت علنی برگزار شده و به شکل آنلاین برای گروهی از مخاطبان پخش شود، به دلیل آنچه «امتناع سپیده قلیان از رعایت حجاب» اعلام شد، برگزار نشد. جلسه دوم دادگاه ۱۵ مرداد ماه و درواقع ۱۷ روز بعد از جلسه اول رسیدگی، به صورت غیرعلنی و پشت درهای بسته و باز هم بدون حضور شخص آمنه سادات ذبیح‌پور برگزار شد. قاضی اما در همان جلسه دستور داده بود که در جلسه بعدی دادگاه، حضور ذبیح‌پور الزامی است، بر همین اساس هم او با دریافت احضاریه، امروز در جلسه سوم دادگاه رسیدگی به پرونده شکایتش از سپیده قلیان حاضر شده و چنانچه امیر رئیسیان، وکیل سپیده قلیان به شبکه شرق توضیح داده، توضیحات خود را در دادگاه ارائه کرده است: «خانم ذبیح‌پور توضیحات خود را که مرتبط با شکایت بود و البته اتهاماتی که مرتبط با شکایت نبود را در جلسه دادگاه مطرح کرد. او مجدد درباره اینکه سپیده قلیان با اشخاصی خارج از ایران یا جاهایی مثل رسانه‌های خارجی در ارتباط و هماهنگی است، اتهاماتی وارد کرد که البته به شیوه سابق این ادعاها اتهام‌زنی‌هایی صرف بودند که هیچ مستندی برای آنها ارائه نکرد.»
به گفته رئیسیان، آمنه سادات ذبیح‌پور حتی درباره خود شکایت مطرح شده که در آن مدعی شده بود اظهارات سپیده قلیان با هماهنگی یک رسانه خارجی منتشر شده، مستنداتی ارائه نکرد و تنها به تکرار این موضوع اکتفا کرد و از قاضی خواست تا مستندات خود را بعدا ارائه کند. این وکیل دادگستری تاکید دارد که ایرادات پرونده همچنان به قوت خود باقی هستند: «در سه جلسه‌ای که برای رسیدگی به این پرونده برگزار شده، سه قاضی حضور داشته‌اند یعنی هر جلسه یک نفر از قضات مجتمع قضایی شهید کچویی به پرونده رسیدگی کرده‌اند. به همین دلیل هم متاسفانه با وجود اینکه در جلسه دوم دادگاه نواقصی که در رسیدگی به پرونده وجود داشت، احراز شد اما در این جلسه از آنجا که قاضی تغییر کرده بود ناگزیر بودیم که دوباره درباره اینکه نقص تحقیقات در چه زمینه‌هایی وجود دارد، برای ایشان هم توضیح دهیم و باز هم نواقص تحقیقات رفع نشد.»
امیر رئیسیان درباره این نواقص چنین توضیح می‌دهد: «مهم‌ترین نقص موجود این است که ما تقاضا کرده‌ایم که نسخه مادر فیلم اعترافات تلویزیونی که توسط خانم ذبیح‌پور در اصطلاحا مستند «طراحی سوخته» استفاده شده، بدون تقطیع و بدون حذف صدای مصاحبه کننده از صدا و سیما استعلام و مطالبه شود. دلیل درخواست ما این بود که در این نسخه مادر و بدون حذف صدای مصاحبه کننده، می‌توان فهمید چه کسی مصاحبه کرده و می‌شود فهمید که خانم ذبیح‌پور در آن مصاحبه نقش داشته یا نه.» او ادامه داد: «باید مشخص شود که این فیلم با چه مجوزی در اختیار خانم ذبیح‌پور قرار گرفته. خانم ذبیح‌پور تاکنون این مجوز را جایی ارائه نکرده‌اند و باید مشخص شود که با چه مجوزی قبل از اینکه حکم محکومیت افراد صادر شود، تصویر متهمان در یک برنامه تلویزیونی پخش می‌شود. من به دادگاه هم اعلام کردم که وقتی خانم ذبیح‌پور مجوز قضایی درباره استفاده از فیلم‌ها را ارائه نمی‌کند، یعنی برای استفاده از این تصاویر‌ در فیلمی که کارگردانی کرده، مجوزی نگرفته و در نتیجه به لحاظ عرفی و عقلی تنها می‌توان نتیجه گرفت که این فیلم‌ها را خودش تهیه کرده و به همین دلیل هم نیازی به تهیه مجوز ندیده است و بنابراین همین دلیل دیگری است که ادعای خانم قلیان صحیح محسوب می‌شود و اظهارات خانم ذبیح‌پور غلط است.»
این وکیل دادگستری همه این موارد را از جمله نواقص تحقیقات پرونده دانست و تاکید کرد: «علاوه‌بر این ما چنانچه در دادگاه هم توضیح دادیم، بر این باوریم که اظهارات سپیده قلیان به هرحال کذب محسوب نمی‌شود چرا که صدق و کذب یک گزاره، وابسته به این است که این گزاره در دنیای واقعی و بر اساس فکت‌ها و شواهد واقعی، اثبات پذیر باشد و بتوان راست و دروغ آن را احراز کرد اما آنچه موکل ما گفته این بوده که دریافت و استنباط ایشان این بوده که در اتاق بازجویی خانم ذبیح‌پور حضور داشته. این دریافت شخصی و باطنی نمی‌تواند وصف صدق و کذب داشته باشد و اصلا قابلیت این را ندارد که بتوانیم بگوییم دریافتی صادق است یا کاذب. دریافت ایشان این است و هیچ‌وقت باور ندارد که برداشت و تلقی‌اش غلط است. چرا که وقتی بعدا صدای خانم ذبیح‌پور را شنیده، در ذهن خود با کسی که در اتاق بازجویی بوده انطباق داده و به این نتیجه رسیده که این همان شخص است. اماره محکمی هم وجود دارد و آن این است که خانم ذبیح پور در فیلمی که کارگردانی کرده نامی از عوامل دیگر همچون مصاحبه‌کننده و فیلمبردار نبرده است و اصل بر این است که این کارها را خودشان انجام داده‌اند و خانم قلیان تشخیص داده که این شخص همان شخص است، در نتیجه با توجه به اینکه این تشخیص طبیعتاً در ذهن خانم قلیان بر اساس عرف و عادت صورت گرفته، اصلا نمی‌تواند کذب باشد.»
جلسه‌ای که روز گذشته باز هم به صورت غیرعلنی برگزار شد تا پایانی باشد بر روند رسیدگی به پرونده شکایت ذبیح‌پور از قلیان. آن چنانکه امیر رئیسیان، وکیل سپیده قلیان به شبکه شرق گفته، در پایان این جلسه دادگاه، قاضی دفاع آخر سپیده قلیان را اخذ کرده و ختم رسیدگی به این پرونده را اعلام کرده است. پرونده‌ای که به اعتقاد رئیسیان با توجه به نواقص موجود در آن، نمی‌تواند منجر به محکومیت سپیده قلیان شود: «در روند تحقیقات محرز است که نقص تحقیقات به حدی است که محکومیت موکل بدون پایه محسوب می‌شود.»

ویدا ربانی به زندان بازگشت

پرتو برهان‌پور وکیل دادگستری اعلام کرد: ویدا ربانی که ۷۲ روز پیش به دلیل سردردهای شدید به مرخصی آمده بود، متاسفانه امروز با اتمام مرخصی درمانی و علیرغم اینکه نظر پزشکی‌ قانونی، پرهیز از استرسهای روحی جهت جلوگیری از تکرار سردرد بود، به اوین بازگشت. ویدا ربانی (زاده ۱۳۶۸) روزنامه‌نگار و فعال سیاسی بابت اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور به تحمل شش سال حبس و پانزده ماه بابت اتهام تبلیغ علیه نظام محکوم شده است. این روزنامه‌نگار ۲ آبان ۱۴۰۱ از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و پس از ضرب و شتم به زندان اوین منتقل شد. وی سابقه کار در روزنامه شرق و هفته‌نامه صدا را دارد، دی ماه سال ۱۴۰۰ هم مدتی بازداشت شده بود. ویدا ربانی یکشنبه سی و یکم اردیبهشت ۱۴۰۲ از زندان اوین به بیمارستان طالقانی اعزام شد. سپس در پی انتشار خبر سابقه بیماری او از سوی خبرگزاری میزان، در نامه‌ای افشاگرانه در چهارم خرداد ۱۴۰۲ گفت که سابقه بیماری اعصاب و روان او «از اسفند ۱۳۹۸ بعد از آن آبان خونین و تهدیدهای اطلاعات سپاه، بعد از سقوط هواپیما و تجمع دانشگاه امیرکبیر و بازداشت وزارت اطلاعات شروع شده‌است.» او در ادامه ضمن انتقاد از زیر پا گذاشته شدن اصل «محرمانگی بین بیمار و پزشک» با انتشار خبر سابقه بیماری او از سوی خبرگزاری میزان افشا کرد که در زندان قرچک با چرخ دستی که «کالسکه شادی» نامیده می‌شود، مسکن و داروهای آرام‌بخش مثل «نقل نبات» توزیع می‌شود.

https://akhbar-rooz.com/?p=213640 لينک کوتاه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

خبر اول سايت

آخرين مطالب سايت

مطالب پربيننده روز


0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x