شنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۴

پیشروی نیروهای روسیه در منطقه زاپوریژیا

روسیه امروز یکشنبه اعلام کرد نیروهایش در جنوب‌شرقی اوکراین پیشروی کرده و دو روستای مالا توکماچکا و ریوونوپیلیا را تصرف کرده‌اند؛ اقدامی که مسکو آن را بخشی از تلاش برای کنترل کامل منطقه زاپوریژیا توصیف می‌کند.

به‌گفته وزارت دفاع روسیه، این پیشروی می‌تواند شهرهای گولیاپوله و اوریخیف را در معرض عملیات محاصره قرار دهد. منابع اوکراینی تاکنون درباره این ادعا اظهار نظر نکرده‌اند.

بر اساس نقشه‌های طرفدار اوکراین، نیروهای روسی طی شش هفته گذشته در جبهه‌ای نسبتاً گسترده حدود ۳۰ کیلومتر پیشروی داشته‌اند. اوکراین می‌گوید کمبود نیرو، در کنار حملات سنگین توپخانه‌ای و پهپادی روسیه، دفاع از خطوط متعدد را دشوار کرده است.

روسیه اکنون حدود ۱۹ درصد خاک اوکراین را در کنترل دارد و می‌گوید هدفش تصرف کامل دونباس، خرسون و زاپوریژیا است. اوکراین همچنان ۷ هزار کیلومتر مربع از زاپوریژیا – از جمله شهر بزرگ زاپوریژیا – را در دست دارد.

برچسب ها

کرملین روز چهارشنبه اعلام کرد ولادیمیر پوتین بخشی از پیشنهادهای آمریکا برای پایان دادن به جنگ اوکراین را پذیرفته و بخش‌هایی را نیز رد کرده است، اما مسکو آماده است هر تعداد جلسه لازم باشد با مذاکره‌کنندگان آمریکایی دیدار کند تا به توافق برسد. این موضع پس از دیدار طولانی پوتین با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه دونالد ترامپ، و جرد کوشنر در مسکو اعلام شد؛ دیداری که از سه‌شنبه تا ساعات اولیه بامداد چهارشنبه ادامه داشت. بنا بر گفته مشاوران کرملین، «هنوز مصالحه‌ای پیدا نشده» اما روند گفت‌وگو «در جریان است».
بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی تاس، پوتین در تلاش برای پیشبرد راه‌حلی برای پایان جنگ اوکراین، چندین ساعت با ویتکاف و جرد کوشنر، داماد دونالد ترامپ، گفت‌وگو کرد. یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجی پوتین، اعلام کرد که نمایندگان آمریکایی قرار است نتایج مذاکرات را به رئیس‌جمهور آمریکا منتقل کنند و جزئیات گفتگو محرمانه باقی خواهد ماند. پوتین با تأکید گفت: «روسیه خواهان جنگ با اروپا نیست، اما برای هر سناریویی آماده است.»
در حالی که مسکو از پیروزی در پوکروفسک سخن می‌گوید، واشنگتن تلاش دارد طرحی اصلاح‌شده را به کی‌یف تحمیل کند—طرحی که هرچند نسبت به نسخه اولیه تعدیل شده، اما همچنان خطر امتیازدهی اجباری را به همراه دارد. دولت‌های اروپایی که تاکنون حدود ۱۸۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین ارائه کرده‌اند، نگرانند که در فرایند شکل‌گیری توافق کنار گذاشته شده‌اند: نه در مذاکرات آمریکا و اوکراین در فلوریدا حضور داشتند و نه در گفت‌وگوی هیئت آمریکایی با پوتین در مسکو شرکت خواهند داشت

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی