یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴

یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴

سرقت جسورانه؛ جواهراتی با ارزشی «غیرقابل برآورد» در کمتر از ده دقیقه به سرقت رفت

در یکی از مهم‌ترین سرقت‌های هنری سال‌های اخیر، بامداد یک‌شنبه ۱۹ اکتبر، موزه لوور پاریس — پربازدیدترین موزه جهان — هدف حمله گروهی سازمان‌یافته قرار گرفت. مهاجمان موفق شدند در فاصله‌ای کوتاه پس از باز شدن درهای موزه، وارد ساختمان شده و هشت قطعه از جواهرات تاریخی بی‌نظیر را به سرقت ببرند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، سارقان که تعدادشان بین سه تا چهار نفر تخمین زده شده، با استفاده از یک بالابر نصب‌شده روی کامیون و شکستن پنجره‌ای در طبقه بالای ساختمان، وارد موزه شده‌اند. برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که آنان با اسکوتر به محل آمده و با ابزارهایی نظیر دیسک‌بر (فرز برقی) ویترین‌ها را شکافته‌اند. سرقت تنها بین ساعت ۹:۳۰ تا ۹:۴۰ صبح رخ داده و بدون هیچگونه درگیری یا برر جای گذاشتن مجروح به پایان رسیده است.

اشیای تاریخی گم‌شده

وزارت فرهنگ فرانسه در اطلاعیه‌ای فهرستی از اشیای مسروقه منتشر کرده که شامل قطعاتی از جواهرات سلطنتی فرانسه است:

تاج ملکه ماری-آملی و ملکه هورتانس

گردنبند یاقوت کبود و گوشواره‌های ست این دو ملکه

مجموعه زمرد متعلق به ماری-لوئیز

یک بروش موسوم به «بروش یادبود»

تاج و گره بزرگ لباس امپراتریس اوژنی

به گفته مقامات، ارزش این آثار «غیرقابل‌برآورد» است.

وزیر کشور فرانسه، لوران نونیز، اعلام کرد یکی از اشیای مسروقه — به‌احتمال زیاد تاج امپراتریس اوژنی — در نزدیکی محوطه‌ی موزه پیدا شده است. با این حال، سایر قطعات هنوز مفقودند و تحقیقات پلیس ویژه مبارزه با سرقت مسلحانه (BRB) در جریان است.

راشیدا داتی، وزیر فرهنگ فرانسه، با حضور در محل سرقت هشدار داد که «موزه‌ها اکنون به اهداف اصلی گروه‌های جنایتکار سازمان‌یافته بدل شده‌اند». او در گفتگو با رسانه‌ها گفت این حمله زنگ خطری برای امنیت میراث فرهنگی کشور است.

افزایش سرقت‌ها از موزه‌های فرانسه

سرقت از موزه لوور تنها یکی از موارد اخیر است که توجه عمومی را به ضعف‌های امنیتی موزه‌ها جلب کرده است. در ماه سپتامبر، طلاهای طبیعی از موزه تاریخ طبیعی پاریس ربوده شد؛ مجموعه‌ای علمی با ارزشی حدود ۶۰۰ هزار یورو. در همان ماه، موزه‌ای در لیموژ — مهد صنعت چینی‌سازی فرانسه — نیز با سرقتی ۶.۵ میلیون یورویی مواجه شد.

در پی این حادثه، موزه لوور اعلام کرد که روز یک‌شنبه به‌دلیل «شرایط استثنایی» تعطیل خواهد بود. با توجه به اینکه این موزه در سال گذشته نزدیک به ۹ میلیون بازدیدکننده داشته و حدود ۸۰ درصد آنان خارجی بوده‌اند، تعطیلی آن بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی داشته است.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *