متن کامل نامه ایران، چین و روسیه درمورد خاتمه قطعنامه ۲۲۳۱ به سازمان ملل و شورای امنیت

ایران، چین و روسیه در نامه ای خطاب به دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد از روز ۱۸ اکتبر(۲۶ مهر ماه) ۲۰۲۵ را اعلام کردند.

به گزارش ایرنا، متن کامل ایران، چین و روسیه بدین شرح است:

جناب آقای آنتونیو گوترش
دبیر کل سازمان ملل متحد

جناب آقای واسیلی نبنزیا
رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد

مایلیم به نامه مشترک وزرای امور خارجه جمهوری خلق چین، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه مورخ ۲۸ اوت ۲۰۲۵ که در شورای امنیت (S/۲۰۲۵/۵۴۶) و مجمع عمومی (A/۷۹/۱۰۰۴) سازمان ملل متحد توزیع شده است، اشاره کنیم.

در آن نامه، موضع مشترک کشورهای ما در خصوص اقدامات اخیر انگلیس، فرانسه و آلمان که ظاهراً در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت صورت گرفته، تشریح شده است.

ما بار دیگر تأکید می‌کنیم که تلاش سه کشور اروپایی برای فعال‌سازی به‌اصطلاح سازوکار بازگشت خودکار تحریم‌ها از اساس، از نظر حقوقی و رویه‌ای، معیوب است. سه کشور اروپایی که خود اجرای تعهداتشان طبق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه ۲۲۳۱ را متوقف کرده و همچنین از طی کردن کامل سازوکار حل اختلاف خودداری کرده‌اند، از صلاحیت لازم برای استناد به مفاد این قطعنامه برخوردار نیستند.

در این چارچوب، ما تأکید می‌کنیم که بر اساس بند اجرایی ۸ قطعنامه ۲۲۳۱، تمامی مفاد این قطعنامه از ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ خاتمه می‌یابد. ما بار دیگر یادآور می‌شویم که پایان کامل و به‌موقع اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ نشانگر خاتمه رسیدگی شورای امنیت به موضوع هسته‌ای ایران بوده و به تقویت اقتدار شورا و اعتبار دیپلماسی چندجانبه کمک می‌کند.

ما تأکید می‌کنیم که ضروری است طرف‌های ذیربط بر یافتن یک راه‌حل سیاسی که نگرانی‌های همه طرف‌ها را از طریق تعامل و گفتگوی دیپلماتیک بر پایه اصول احترام متقابل مد نظر قرار دهد، پایبند باشند و از تحریم‌های یکجانبه، تهدید به زور یا هر اقدام دیگری که ممکن است موجب تشدید وضعیت شود، خودداری کنند. همه کشورها باید در جهت ایجاد فضای مناسب و شرایط مساعد برای تلاش‌های دیپلماتیک همکاری کنند.

لطفا دستور فرمایید این نامه به عنوان سند رسمی شورای امنیت منتشر شود.

با تجدید احترام

امیر سعید ایروانی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد

دیمیتری پولیانسکی سفیر و کاردار موقت فدراسیون روسیه نزد سازمان ملل متحد

فو کونگ سفیر و نماینده دائم جمهوری خلق چین نزد سازمان ملل متحد

برچسب ها

در چین چه می‌گذرد؟ چرا شماری از برجسته‌ترین فرماندهان ارتش آزادی‌بخش خلق، از جمله اعضای ارشد کمیسیون نظامی مرکزی، ظرف هفته‌های اخیر کنار گذاشته شده‌اند؟ آیا این تحولات نشانهٔ تغییر مسیر شی جین‌پینگ در کنترل ارتش است یا بازآرایی محدود در رأس قدرت نظامی؟
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، بناست برای گفت‌وگوهایی به آنکارا برود که هدف اصلی آن جلوگیری از حمله احتمالی آمریکا عنوان شده است؛ سفری که در میانه افزایش تهدیدهای واشنگتن و بالا گرفتن نگرانی‌ها از گسترش بحران به سراسر منطقه، به یکی از کانون‌های اصلی دیپلماسی اضطراری تبدیل شده است. ترکیه در این میان می‌کوشد نقش میانجی فعال را بر عهده بگیرد و به تهران بقبولاند بدون ارائه امتیازهایی در پرونده هسته‌ای، مهار خطر جنگ دشوار خواهد بود

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی