جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴

جمعه ۱۶ آبان ۱۴۰۴

لاوروف: روسیه تسلیحات نظامی تهران را تامین می‌کند

لاوروف: روسیه همواره از برنامه هسته‌ای ایران حمایت می‌کند؛ تامین تسلیحات نظامی تهران

وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد مسکو همواره از برنامه هسته‌ای تهران حمایت می‌کند و تحریم‌های سازمان ملل متحد، میان روسیه و ایران در زمینه همکاری‌های نظامی-فنی محدودیتی ایجاد نخواهد کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از رسانه‌های روسیه، «سرگئی لاوروف» در جمع خبرنگاران کشورهای عربی تاکید کرد: با رعایت کامل قوانین بین‌المللی، ما تجهیزات مورد نیاز جمهوری اسلامی ایران را تأمین می‌کنیم.

وزیر امور خارجه روسیه در ادامه با اشاره به تلاش‌های سه کشور اروپایی در موضوع اسنپ‌بک گفت:‌ غرب یک نمایش غیرقانونی و شرم‌آور در شورای امنیت اجرا و اعلام کرد که پس از این نمایش، تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران دوباره برقرار شده است، حال آنکه ایران برجام را نقض نکرده بود؛ بلکه این آمریکا بود که از این توافق خارج شد و اروپا به تعهدات خود عمل نکرد و به دنبال مطالبه امتیازهای جدید از ایران بود. 

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره بر این که در طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا برای توقف حملات اسرائیل، تنها در ارتباط با وضعیت نوار غزه صحبت شده است، تاکید کرد باید در این طرح وضعیت دقیق کرانه باختری رود اردن نیز مشخص شود.

وی همچنین نسبت به نشست روز دوشنبه شرم‌الشیخ ابراز خرسندی کرد و گفت مسکو امیدوار است این نشست با موفقیت پیش رود و تمام توافقات آن اجرایی شوند.

لاوروف تصریح کرد: «اگرچه هنوز از هر دو طرف (حماس و تل آویو) بیانیه هایی صادر می‌شوند که نشان می‌دهند ممکن است صلح و آتش بس کامل حاصل نشود، اما مسکو امیدوار است که نشست امروز با موفقت انجام شود.»

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه افزود که آغازکنندگان این طرح به ویژه رئیس جمهوری آمریکا و همتای مصری او نباید اجازه دهند بحران بیشتری در این منطقه به وجود آید و باید بر ضرورت برقراری آتش بس فوری، عقب نشینی نیروهای اسرائیل از نوار غزه، بازسازی این منطقه آسیب دیده و از سرگیری ارسال کمک‌های بشر‌دوستانه به مردم نوار غزه تاکید کنند.

این دیپلمات ارشد روس در ادامه این نشست خبری با تاکید بر این که روسیه آماده است تا در هر قالبی برای حل و فصل درگیری‌ها در نوار غزه مشارکت کند، اظهار داشت: در صورتی که شرکت‌کنندگان نشست صلح، مشارکت روسیه را نیز در این نشست ضروری بدانند، مسکو از این امر خودداری نخواهد کرد.

لاوروف در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: سوریه علاقمند به حفظ پایگاه‌های نظامی روسیه در طرطوس و حمیمیم است؛ این پایگاه‌ها می‌توانند به عنوان مراکز بشردوستانه مورد استفاده قرار گیرند.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین شایعات مربوط به تلاش برای سوءقصد به بشار اسد رئیس‌جمهور سابق سوریه که پس از سقوط حکومتش در روسیه حضور دارد، را تکذیب کرد.
پیش‌تر شایعاتی درباره سوءقصد ناکام به بشار اسد در قالب تلاش برای مسموم کردن وی منتشر شده بود.

برچسب ها

روسیه اعلام کرد موشک کروز بوریوستنیک (Burevestnik)، سلاحی با پیشران هسته‌ای و قابلیت حمل کلاهک اتمی، با موفقیت آزمایش شده است. به گفته کرملین، این موشک قادر است از تمامی سامانه‌های دفاع موشکی عبور کند و مرحله بعدی استقرار آن در حال آماده‌سازی است. کارشناسان معتقدند آزمایش موفق این موشک، نه‌تنها موقعیت روسیه را در میدان نبرد اوکراین تقویت می‌کند، بلکه توازن راهبردی جهانی را نیز به چالش می‌کشد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

2 پاسخ

  1. اوکراین بازوی نیابتی اروپا علیه روسیه است.
    روسیه پیشتر می توانست با دست پُر به جنگ اوکراین خاتمه دهد.‌ اما تداوم جنگ به نفع روسیه است. بنگبرید به تلاش اروپا برای پایان دادن به این جنگ، آیا در قاموس امپریالیست ها، تلاش های بشر دوستانه برای اتمام جنگ معنایی دارد؟ اگر داشت از تقاضای اوکراین برای پیوستن به ناتو حمایت نمی کردند‌. با جنگ در اوکراین، اروپا مجبور شده است به‌جای خرید گاز ارزان از روسیه، همان گاز را از امریکا با سه برابر قیمت خریداری کند آنهم با تاخیر ناشی از ارسال با کشتی و نه از طریق لوله کشی. جز این، هزینه ی سنگین تامین تسلیحات اوکراین بر گرده ی اروپا فشاری بیش از پیش می آورد. تداوم جنگ در اوکراین، امنیت نظامی و اقتصادی را از اروپا سلب کرده است. وجود این استرس سیاسی به نفع روسیه است. روسیه با تداوم جنگ موفق شده است فشار نظامی اقتصادی سنگینی را بر اروپا اعمال نماید. این فشار، در هنگام مذاکرات صلح، دست روسیه را بازتر خواهد گرد. روسیه در تداوم جنگ با اوکراین، مشکل حادی ندارد.

  2. روسیه همچنان از ایران برای مقاصد خود استفاده می کند ، این کشور قرار بود در عرض یک هفته اوکراین را اشغال کند ولی ۲ سال است که در باتلاق اوکراین فرو رفته و هر روز بیشتر فرو میرود ، روسیه برای تأمین مخارج جنگ به شدت به افزایش قیمت نفت نیاز دارد این سخنان به امید به راه انداختن یک جنگ بزرگ در خاورمیانه و انحراف منابع غربی از اوکراین به خاورمیانه و افزایش قیمت نفت صورت می گیرد ، روسیه اگر می خواست به ایران کمک کند در جریان جنگ ۱۲ روزه این کار را میکرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *