جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴

تظاهرات چندهزار نفره در حاشیۀ جشنوارۀ ونیز: نسل‌کشی در غزه را متوقف کنید!

تظاهرات برای اعتراض به «نسل‌کشی در غزه»، در حاشیه جشنواره سینمایی ونیز
تظاهرات برای اعتراض به «نسل‌کشی در غزه»، در حاشیه جشنواره سینمایی ونیز Alessandra Tarantino/Invision/AP – Alessandra Tarantino

روز شنبه ۸ شهریور، در حالی که جشنوارۀ سینمایی ونیز جریان دارد، چندهزار نفر علیه عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه دست به تظاهرات زدند. آنها علیه «نسل‌کشی در غزه» شعار می‌دادند.

تظاهراتی که در شهر ونیز برگزار شد به دعوت چندین سازمان چپ که در منطقه یا ناحیۀ «ونتو» (Venetia) فعالند، شکل گرفت. تظاهرکنندگان برای پایان دادن به «نسل‌کشی در غزه» و همچنین برای تحریم اسرائیل شعار می‌دادند.

فستیوال ونیز که امسال هشتاد و‌دومین دورۀ خود را برگزار می‌کند از سه روز پیش – ۵ شهریور – آغاز شد. امسال، از همان آغاز جشنواره، موضوع حملات اسرائیل به نوار غزه مطرح بود.

مریم توزانی و  نبیل عیوش - سینماگران مراکشی - در فستیوال ونیز خواستار «توقف نسل‌کشی در غزه» شدند
مریم توزانی و نبیل عیوش – سینماگران مراکشی – در فستیوال ونیز خواستار «توقف نسل‌کشی در غزه» شدند © AP

شروع فستیوال با بیانیۀ ده سینماگر مستقل ایتالیایی همراه شد که جنگ غزه را محکوم می‌کرد. حتی شب گذشته، هنگامی که هنرمندان وارد سالن نمایش می‌شدند، مریم توزانی کارگردان مراکشی و همسرش نبیل عیوش که او نیز سینماگر است، نوشته‌ای را دست گرفتند که شعار «نسل‌کشی در غزه باید متوقف شود» بر آن دیده می‌شد. یورگوس لانتیموس، سینماگر یونانی نیز هنگام نشست مطبوعاتی‌اش نشان پرچم فلسطین را به سینه زد.

ده سینماگر ایتالیایی که گروه خود را V4P (Venice for Palestine)  نامیده‌اند، در نامه‌ای سرگشاده از مسئولان جشنواره خواسته‌اند که در قبال جنگ غزه «موضعی روشن و بدون ابهام» اتخاذ کنند و اجازه ندهند این فستیوال به یک «تریبون خالی و غمگین» تبدیل شود.

گروه سینماگران ایتالیایی تاکنون دوهزار امضاء جمع کرده که برخی از آنها به فیلمسازان شناخته‌شده‌ای چون گیِرمو دل تورو، کن لوچ یا مایکل مور تعلق دارد. یکی از مسئولان گروه به خبرگزاری فرانسه گفت که هدف از نامۀ سرگشاده اینست که در ونیز، «غزه و فلسطین را در کانون توجه عموم قرار دهیم.»

اما آلبرتو باربرا، مدیر جشنوارۀ ونیز در همان روز گشایش تأکید کرد که فستیوال «موضع‌ مستقیم سیاسی» ندارد، هرچند «نسبت به وضعیت اسف‌بار در غزه بسیار حساس است.»

برچسب ها

طبق این گزارش، بیش از ۶۹هزار و ۷۵۶ فلسطینی طی دو سال اخیر کشته شده‌اند و ارتش اسرائیل با عملیات نظامی خود «تمام ستون‌های بقا» در غزه را هدف قرار داده است. منابع غذایی، مسکن، زیرساخت‌های درمانی و سیستم اداری منطقه عملاً فروپاشیده و این بار، مسئله فقط تخریب نیست؛ مسئله احتمال پایان حیات سازمان‌یافته در غزه است. آنکتاد در این سند تأکید می‌کند: اسرائیل با روشمندترین شکل ممکن، همه ساختارهای زیستی غزه را نابود کرده است

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آگهی