سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

سه شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴

اسرائیل در تماس پرتنش با دولت آمریکا خواستار حمله فوری به سایت هسته‌ای فردو شد

در بحبوحه تنش‌های فزاینده در خاورمیانه، مقامات اسرائیلی در تماسی پرتنش با مسئولان دولت آمریکا، به‌صراحت اعلام کردند که حاضر نیستند دو هفته برای تصمیم‌گیری واشنگتن درباره دخالت در جنگ با ایران صبر کنند و ممکن است پیش از پایان این مهلت به‌تنهایی به تأسیسات هسته‌ای فردو حمله کنند.

به‌گزارش خبرگزاری‌ها، این تماس تلفنی روز پنج‌شنبه انجام شد و در آن بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، ایال زمیر رئیس ستاد ارتش و اسرائیل کاتز وزیر دفاع حضور داشتند. اسرائیلی‌ها به‌طور مشخص خواستار اقدام سریع علیه سایت فردو، که در دل کوه‌های ایران ساخته شده و به‌عنوان قلب برنامه هسته‌ای تهران شناخته می‌شود، شده‌اند.

در مقابل، جِی دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، با دخالت مستقیم واشنگتن مخالفت کرده و هشدار داده که اسرائیل در تلاش است ایالات متحده را به جنگی دیگر در خاورمیانه بکشاند. پیت هگزت، وزیر دفاع، نیز در این تماس حضور داشت.

منابع مطلع به رویترز گفته‌اند که اسرائیل معتقد است فرصت محدودی برای اقدام مؤثر علیه فردو وجود دارد و تأکید کرده است که در صورت لزوم، به‌تنهایی وارد عمل خواهد شد. این در حالی است که آمریکا تنها کشوری است که بمب‌های سنگرشکن GBU-57 را در اختیار دارد که قادر به نفوذ به تأسیسات عمیق زیرزمینی مانند فردو هستند.

بر اساس اطلاعات منتشرشده، بمب‌افکن‌های B-2 آمریکا در حال انتقال به جزیره گوام در اقیانوس آرام هستند؛ اقدامی که احتمال مشارکت نظامی مستقیم ایالات متحده را افزایش داده است.

مخالفت‌ها با دخالت آمریکا تنها به ونس محدود نمی‌شود. برخی از حامیان اصلی ترامپ نیز هشدار داده‌اند که درگیر شدن در جنگ جدیدی در خاورمیانه می‌تواند هزینه‌های سنگینی برای آمریکا داشته باشد. با این حال، برخی دیگر از جمهوری‌خواهان، از جمله سناتور لیندسی گراهام، خواهان اقدام مشترک با اسرائیل برای از بین بردن کامل برنامه هسته‌ای ایران هستند.

نتانیاهو تاکنون به‌طور علنی احتمال اقدام یک‌جانبه علیه فردو را رد نکرده است. چهار منبع نزدیک به دولت اسرائیل اعلام کرده‌اند که احتمال چنین حمله‌ای به‌سرعت در حال افزایش است. دو منبع نیز گفته‌اند که هدف حمله ممکن است نه تخریب کامل سایت، بلکه وارد آوردن آسیب جدی به تجهیزات داخلی آن باشد.

سناریوهای مختلفی در محافل امنیتی مورد بحث قرار گرفته‌اند؛ ازجمله استفاده از نیروهای ویژه برای نفوذ به فردو و انفجار از داخل، یا پرتاب پیاپی بمب‌های سنگین برای شکستن لایه‌های محافظتی سایت.

با این حال، تحلیل‌گران نظامی هشدار داده‌اند که حتی با مشارکت آمریکا و به‌کارگیری قدرت آتش گسترده، هرگونه حمله به برنامه هسته‌ای ایران تنها ممکن است آن را به‌طور موقت به تأخیر بیندازد. ایران همواره تأکید کرده که فعالیت‌های هسته‌ای‌اش صرفاً جنبه صلح‌آمیز دارد.


ترامپ: فقط زمان مشخص می‌کند که آیا آمریکا به ایران حمله خواهد کرد یا خیر

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، ویدیویی از شبکه فاکس نیوز را به اشتراک گذاشت که در آن درباره حمله نظامی به ایران صحبت می‌کرد و در توضیح آن نوشت: «فقط زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد!»

ترامپ پس از بازگشت از نیوجرسی قرار است با تیم امنیت ملی دیدار کند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *