چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴

چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴

شلیک نیروهای اسرائیلی به غیرنظامیان در نزدیکی مرکز کمک‌رسانی در رفح؛ ۳۶ فلسطینی کشته شدند

در ادامه‌ی حملات نظامی اسرائیل به نوار غزه، روز شنبه دست‌کم ۳۶ فلسطینی به دست نیروهای ارتش اسرائیل کشته شدند. بنا بر اعلام سازمان دفاع مدنی غزه، شش نفر از این قربانیان، در جریان تیراندازی مستقیم در نزدیکی مرکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در شهر رفح کشته شدند؛ مرکزی که با پشتیبانی ایالات متحده آمریکا فعالیت می‌کند.

به گزارش فرانس ۲۴، بر اساس این گزارش، هزاران نفر از آوارگان فلسطینی از اواخر ماه مه، هر روزه در میدان «العلام» در رفح جمع می‌شوند تا از مرکز کمک‌رسانی «صندوق بشردوستانه غزه» (GHF) که در یک کیلومتری این محل قرار دارد، بسته‌های غذایی و کمک‌های اضطراری دریافت کنند.

به گفته‌ی محمود بَسّال، سخنگوی دفاع مدنی غزه، حوالی ساعت ۷ صبح روز شنبه به وقت محلی، نیروهای اسرائیلی از داخل خودروهای زرهی ابتدا تیر هوایی شلیک کرده و سپس مستقیماً به سمت غیرنظامیان آتش گشودند. در نتیجه‌ی این اقدام، شش تن کشته و چندین نفر دیگر زخمی شدند.

با وجود ادعای ارتش اسرائیل مبنی بر شلیک «اخطار» به افرادی که «حرکاتی خطرناک» برای نیروهای نظامی انجام داده‌اند، شاهدان عینی از جمله سمیر ابو حدید تأکید کرده‌اند که جمعیت تنها به سمت محل توزیع غذا حرکت می‌کرده و هدف گلوله قرار گرفته است.

کشتی فعالان بین‌المللی در راه غزه

در همان روز، کشتی امدادی «مادلین» با ۱۲ فعال حقوق بشر از جمله گرتا تونبرگ، فعال مشهور محیط‌زیست، در تلاش برای رساندن کمک به غزه از سواحل مصر به‌سوی منطقه حرکت کرد.

ائتلاف بین‌المللی برگزارکننده‌ی این اقدام اعلام کرده است که هدف آن‌ها جلب توجه افکار عمومی به بحران انسانی در غزه و شکستن محاصره‌ی دریایی تحمیلی اسرائیل است. این گروه همچنین هشدار داده که هرگونه ممانعت از ورود کشتی به آب‌های غزه، نقض آشکار قوانین بین‌المللی خواهد بود.

ارتش اسرائیل پیش‌تر تأکید کرده بود که مانع ورود کشتی خواهد شد. سخنگوی ارتش، ژنرال اِفی دفرین، در پاسخ به سوالی در این باره گفته است: «ما برای چنین سناریویی آماده‌ایم.»

شایان ذکر است که در سال ۲۰۱۰، حمله‌ی کماندوهای اسرائیلی به کشتی ترکیه‌ای «ماوی مرمره» که در قالب کاروان آزادی عازم غزه بود، به کشته شدن ۱۰ غیرنظامی منجر شد و بازتاب بین‌المللی گسترده‌ای یافت.

انتقادات جهانی و ادامه‌ی محاصره‌ی انسانی

در حالی‌که سازمان ملل در ماه مه نسبت به خطر قطعی قحطی برای کل جمعیت غزه هشدار داده بود، ادامه‌ی محاصره و محدودیت ورود کمک‌های غذایی و پزشکی، خشم فزاینده‌ای را در میان نهادهای حقوق بشری و افکار عمومی بین‌المللی برانگیخته است.

با این‌حال، نهادهای امدادی سازمان ملل مانند برنامه جهانی غذا و صلیب سرخ بین‌الملل اعلام کرده‌اند که با مرکز GHF همکاری نمی‌کنند؛ چرا که آن را فاقد شفافیت مالی دانسته و احتمال می‌دهند تحت تأثیر اهداف نظامی اسرائیل قرار دارد.

عملیات نظامی و انتقال پیکر یک گروگان تایلندی

در بخش دیگری از تحولات، ارتش اسرائیل روز جمعه اعلام کرد که طی عملیاتی در رفح، جسد یک گروگان تایلندی به نام ناتاپونگ پینتا را از غزه خارج کرده است. وزارت دفاع اسرائیل اعلام کرد که وی کارگر کشاورزی بوده و در جریان حملات ۷ اکتبر توسط نیروهای وابسته به «گردان‌های مجاهدین» کشته شده است. این گروه یکی از شاخه‌های نظامی وابسته به جهاد اسلامی و متحد حماس محسوب می‌شود.

وزارت خارجه تایلند با ابراز تأسف عمیق از این خبر، اعلام کرد که خانواده‌ی قربانی از عملیات بازگرداندن جسد مطلع شده‌اند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *