دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴

دوشنبه ۲ تیر ۱۴۰۴

هشدار صندوق نجات کودکان: ۵ میلیون کودک در افغانستان با «سطح بحرانی» گرسنگی روبه‌رو می‌شوند

آرشیف: نازیه، زنی است که ۴ کودک خود را به دلیل سوءتغذیه از دست داده و در این تصویر، یکی از کودکان خود را که سوءتغذیه دارد، در آغوش گرفته است.
نازیه، زنی است که ۴ کودک خود را به دلیل سوءتغذیه از دست داده و در این تصویر، یکی از کودکان خود را که سوءتغذیه دارد، در آغوش گرفته است. AP – Ebrahim Noroozi

سازمان بین‌المللی صندوق نجات کودکان هشدار می‌دهد که نزدیک به پنج میلیون کودک در افغانستان، یا دستکم یک‌پنجم کودکان این کشور، تا پیش از ماه اکتبر ممکن است با سطح بحرانی گرسنگی رو‌به‌رو شوند.

به بنیاد تازه‌ترین ارزیابی «دسته‌بندی مرحله‌ای امنیت غذایی یکپارچه» که مرجع جهانی برای سنجش شدت بحران‌های غذایی است، سطح ناامنی غذایی در افغانستان همچنان نگران‌کننده باقی مانده است.

با آن‌که ناامنی غذایی در افغانستان، نسبت به سال پسین، کاهش نسبی در شمار افرادی که با کمبود غذا روبه‌رو هستند، دیده شده، اما کاهش ۴۰ درصدی بودجه کمک‌های غذایی سبب شده که تنها ۱ درصد از جمعیت، هدف کمک‌های غذایی قرار گیرند. این رقم پیش از کاهش بودجه، ۱۴ درصد بود.

همچنان، بر اساس داده‌های صندوق نجات کودکان، در پی توقف یا پایان پروژه‌های کمک‌رسانی، حدود ۴۲۰ مرکز بهداشتی در افغانستان تعطیل شده‌اند.

این مساله، سه میلیون نفر را از دسترسی به خدمات بهداشتی ابتدایی محروم ساخته است. پیش از این نیز بیش از ۱۴ میلیون تن به خدمات درمانی کافی دسترسی نداشتند.

خانم سمیرا سید رحمان، رئیس بخش حمایت‌ سازمان نجات کودکان در افغانستان، با ابراز نگرانی از وضعیت موجود گفت: گرسنگی و سوءتغذیه، بحران‌های خاموش در افغانستان‌اند، اما قابل پیشگیری هستند. وقتی بودجه قطع می‌شود، تنها ارقام از بین نمی‌روند؛ بلکه به این معناست که خانواده‌هایی که بر کمک غذایی متکی بودند، دیگر چیزی دریافت نخواهند کرد. هیچ مادری نباید بین خرید نان یا بردن کودک بیمارش نزد داکتر، مجبور به انتخاب شود.

در سال ۲۰۲۴، صندوق نجات کودکان بیش از ۲۵ هزار کودک را در افغانستان تحت درمان سوءتغذیه قرار داده است.

این سازمان پیش‌بینی می‌کند که تا ماه می ۲۰۲۵، نزدیک به ۳.۵ میلیون کودک بین ۶ تا ۵۹ ماه با سوءتغذیه مواجه خواهند شد که حدود ۸۷۰ هزار تن از آنان دچار سوءتغذیه شدید خواهند شد.

سازمان نجات کودکان که از سال ۱۹۷۶ در افغانستان فعالیت دارد، خواستار اقدام فوری و سرمایه‌گذاری پایدار جامعه جهانی برای پاسخ به بحران انسانی جاری در افغانستان شده است. چنانچه رئیس بخش حمایت سازمان نجات کودکان در افغانستان می‌گوید «ما نمی‌توانیم چشم بر این فاجعه ببندیم و کودکان را رها کنیم. آینده آن‌ها به اقدام امروز ما بستگی دارد.»

برچسب ها

مستند جدید "محافظ دروغ‌ها" (Bodyguard of Lies) به کارگردانی دن کراوس، تصویری بی‌پرده و افشاگرانه از جنگ ۲۰ ساله ایالات متحده در افغانستان ارائه می‌دهد. این فیلم از طریق مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها با روزنامه‌نگاران، مقامات دولتی و اسناد محرمانه، به کالبدشکافی پروپاگاندای سیستماتیکی می‌پردازد که برای توجیه این جنگ به افکار عمومی آمریکا خورانده شد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *