یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴

یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴

حمله مرگبار روسیه به اوکراین امیدها به صلح را کمرنگ‌تر کرد

در یکی از سنگین‌ترین حملات هوایی جنگ سه‌ساله روسیه علیه اوکراین، شش منطقه این کشور هدف بمباران شبانه قرار گرفتند که در پی آن دست‌کم چهار نفر کشته و نزدیک به پنجاه نفر مجروح شدند. به گفته مقام‌های رسمی، سه تن از کشته‌شدگان نیروهای امدادی در کی‌یف بوده‌اند. این حمله در شرایطی صورت گرفت که به‌تازگی اوکراین با حمله پهپادی به فرودگاه‌های نظامی روسیه، مسکو را غافلگیر کرده بود.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در نشست بین‌المللی شهرها و مناطق اعلام کرد که در جریان این حمله، بیش از ۴۰۰ پهپاد و ۴۰ موشک بالستیک و کروز به خاک اوکراین شلیک شد.

در کی‌یف، صدای انفجارها ساعت‌ها شنیده می‌شد و آوار ناشی از پهپادهای سرنگون‌شده موجب آتش‌سوزی در چند منطقه شد. در یک ساختمان مسکونی ۱۶ طبقه، آتش‌سوزی طبقه یازدهم موجب تخلیه اضطراری شد. همچنین برق و آب در بخش‌هایی از پایتخت قطع گردید.

در شهر غربی ترنوپیل نیز ۱۰ نفر بر اثر حمله هوایی مجروح شدند و زیرساخت‌های شهری، از جمله شبکه آب‌رسانی، آسیب دید. مناطق دیگری همچون لویو، خملنیتسکی، چرنیهیف و پولتاوا نیز هدف حمله قرار گرفتند.

از سوی دیگر، روسیه مدعی شد که اهداف نظامی در اوکراین نظیر انبارهای تسلیحاتی، کارخانه‌های پهپاد و تأسیسات تعمیراتی را هدف قرار داده است. با این حال، مانند بسیاری از حملات پیشین، زیرساخت‌های غیرنظامی و ساختمان‌های مسکونی نیز آسیب دیدند.

در همین حال، حملات پهپادی اوکراین به خاک روسیه نیز ادامه یافت. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که ۱۷۴ پهپاد اوکراینی را در سیزده منطقه سرنگون کرده و سه موشک نپتون را نیز بر فراز دریای سیاه هدف قرار داده است.

در مسکو، به دنبال شلیک پهپادها، پروازها در فرودگاه‌ها به حالت تعلیق درآمد. گزارش‌هایی نیز از انفجار خطوط راه‌آهن در منطقه بلگورود منتشر شد که مقامات روسی آن را به خرابکاری‌های اوکراین نسبت دادند.

این تحولات در حالی رخ می‌دهد که تلاش‌های دیپلماتیک برای برقراری صلح بین دو کشور همچنان بی‌نتیجه باقی مانده است. ایالات متحده تلاش‌هایی برای مذاکرات مستقیم انجام داده، اما گفت‌وگوهای انجام‌شده تاکنون پیشرفت قابل توجهی نداشته‌اند.

اوکراین پیشنهاد آتش‌بس ۳۰ روزه و دیدار میان زلنسکی و پوتین را مطرح کرده، اما کرملین این پیشنهاد را رد کرده و بر شروط خود پافشاری دارد.

اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، که گفت شاید بهتر باشد اجازه داده شود دو طرف «مدتی بجنگند» نیز بر تردیدها نسبت به امکان دستیابی به صلح افزوده است. وی گفته بود که پوتین پس از حمله پهپادی اوکراین، وعده پاسخ داده بود.

با ادامه یافتن حملات و نبود اراده جدی برای مصالحه، تحلیلگران هشدار داده‌اند که چشم‌انداز پایان جنگ در کوتاه‌مدت همچنان دور از دسترس است.

برچسب ها

گروهی از سیاستمداران حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) در آستانه کنگره اين حزب با انتشار یک «بیانیه» مشترک خواستار تغییر در سیاست خارجی، خودداری از استقرار موشک های آمريکا در خاک آلمان و گفتگو با روسيه شده اند. در اين بيانيه عناصر اصلی یک سیاست جدید و پایدار صلح و امنیت پيشنهاد شده است ...
به گزارش شبکه خبری «آر تی عربی» روسیه شامگاه روز دوشنبه در پایگاه اینترنتی خود نوشت که هیئت مذاکره کننده این کشور در دور دوم مذاکرات صلح در شهر استانبول در شمال غرب ترکیه، یک یادداشت تفاهم را به هیئت مذاکره کننده اوکراین ارائه داده که شامل سه بخش، دو گزینه در رابطه با شرایط برقراری آتش‌بس میان دو کشور و ۳۱ بند می‌شود

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *