چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴

چهارشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۴

کارگران بندر مارسی مانع ارسال محموله نظامی به اسرائیل شدند

سوفی بینه، رئیس کنفدراسیون عمومی کار، اقدامات کارگران بارانداز را ستود

در اقدامی بی‌سابقه و نمادین، کارگران بندری در بندر جنوبی فرانسه، فو-سور-مر (Fos-sur-Mer) در نزدیکی مارسی، روز پنجشنبه ۵ ژوئن، از بارگیری یک محموله نظامی به مقصد اسرائیل خودداری کردند. اتحادیه کارگران CGT اعلام کرد این اقدام در اعتراض به جنگ اسرائیل علیه فلسطینیان و در راستای مخالفت با «نسل‌کشی در جریان» از سوی دولت اسرائیل صورت گرفته است.

بر اساس گزارش‌ها، این محموله شامل ۱۹ پالت از حلقه‌های فلزی ساخت شرکت «یورولینکس» (Eurolinks) مستقر در مارسی بوده که برای اتصال گلوله‌های مسلسل و امکان شلیک پیاپی کاربرد دارد. این نوع مهمات به طور بالقوه می‌تواند علیه غیرنظامیان در غزه استفاده شود؛ موضوعی که موجب نگرانی رسانه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری شده است.

کریستف کلاره، نماینده کارگران بنادر، در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه (AFP) گفت: «ما موفق شدیم محموله را شناسایی کرده و کنار بگذاریم. وقتی کارگران بندر از بارگیری امتناع کنند، هیچ‌کس دیگر نمی‌تواند جایگزین آن‌ها شود.» به گفته وی، سایر کانتینرهای کشتی بارگیری خواهند شد، اما این بخش خاص از محموله بارگیری نمی‌شود.

سوفی بینه، دبیرکل اتحادیه CGT، در واکنش به این اقدام گفت: «به این اقدام افتخار می‌کنیم. این بخشی از سنت بین‌المللی‌گرایانه اتحادیه ما برای صلح است. این شرم‌آور است.د کارگران بندر باید حافظ اصول بنیادی حقوق بین‌الملل و ارزش‌های فرانسه باشند. دولت باید فوراً همه صادرات تسلیحاتی به اسرائیل را متوقف کند.»

اقدام کارگران بندر همچنین مورد استقبال چهره‌های چپ‌گرای سیاسی از جمله الیویه فور، رهبر حزب سوسیالیست، قرار گرفت. او اظهار داشت: «انسان‌دوستی فروشی نیست.»

در همین حال، سازمان عفو بین‌الملل نیز با انتشار بیانیه‌ای ضمن تحسین اقدام کارگران این بندر، نسبت به «همدستی احتمالی فرانسه در نسل‌کشی جاری» هشدار داد و خواستار تحریم کامل صادرات سلاح به اسرائیل شد.

سایت تحقیقی Disclose فاش کرده که دست‌کم دو محموله مشابه دیگر در تاریخ‌های ۳ آوریل و ۲۲ مه از بندر فو-سور-مر به بندر حیفا در اسرائیل ارسال شده‌اند. وزارت دفاع فرانسه در گذشته اعلام کرده بود قطعات صادراتی از سوی شرکت مارسی قرار است از طریق اسرائیل به مقصد دیگری صادر شود، نه اینکه در ارتش اسرائیل مورد استفاده قرار گیرد.

بسیاری از ناظران، اقدام کارگران بندر مارسی را نمونه‌ای از مقاومت مدنی مؤثر و فشاری اخلاقی بر دولت فرانسه برای بازنگری در سیاست‌های خود در قبال صادرات تسلیحات به اسرائیل می‌دانند.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

یک پاسخ

  1. تاریخ از آنها به نیکی یاد خواهد کرد !

    تاریخ و طبقه کارگر بخاطر خواهند سپرد که این کارگران شجاع بندر مارسی – به نسل کشی و قتل عام در غزه نه گفتند !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *