شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

شنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۴

دست‌کم ۱۵ نفر از جمله سه خبرنگار در حملات شب گذشته اسرائیل به غزه کشته شدند

عزاداران جسد حسن اسلایه روزنامه نگار فلسطینی را حمل می کنند که در حمله شبانه اسرائیل به بیمارستان ناصر، خان یونس، غزه، سه شنبه، 13 مه 2025 کشته شد

در حملات شبانه ارتش اسرائیل به مناطق مختلف نوار غزه دست‌کم ۱۵ نفر از جمله سه خبرنگار، کشته شدند؛ محوطه بیمارستان الاهلی در شهر غزه هدف یکی از این حملات بود.

در حمله هوایی شب گذشته ارتش اسرائیل به شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، دست‌کم ۱۰ فلسطینی کشته شدند. ارتش اسرائیل روز پنجشنبه همچنین مناطقی را در جنوب پایتخت لبنان هدف حملات خود قرار داد.

بنا به آخرین گزارش‌ها، در شهر غزه نیز سه خبرنگار در حمله هوایی اسرائیل به محوطه بیمارستان الاهلی در شمال این منطقه کشته شدند.

به گزارش یورو نیوز به نقل از وزارت بهداشت غزه در این حمله مجموعا پنج نفر کشته و دست‌کم شش نفر دیگر زخمی شده‌اند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در نیویورک اعلام کرده که از آغاز جنگ میان اسرائیل و حماس بیش از ۱۸۰ خبرنگار و فعال رسانه‌ای در حملات اسرائیل به نوار غزه جان باخته‌اند.

ارتش اسرائیل گفته در حال بررسی گزارش‌ها درباره حمله به بیمارستان الاهلی است و احتمال دارد در این زمینه تحقیقاتی انجام دهد.

اسرائیل مدعی است بسیاری از افرادی که در این حملات کشته شده‌اند، نیروهای حماس بوده‌اند که خود را به عنوان خبرنگار جا زده بودند. اما سندیکای روزنامه‌نگاران فلسطینی این ادعا را رد کرده و آن را بخشی از «هدف‌گیری سیستماتیک و عامدانه خبرنگاران» از سوی اسرائیل دانسته است.

این اتحادیه در بیانیه‌ای اعلام کرده که تاکنون در جریان حملات اسرائیل، ۲۲۵ خبرنگار و فعال رسانه‌ای جان باخته‌اند که ۳۰ نفر از آن‌ها زن بوده‌اند. نام سه خبرنگاری که در حمله به بیمارستان الاهلی کشته شدند، اسماعیل بدیح، سلیمان حجاج و سمیر رفاعی اعلام شده است.

این نهاد همچنین اسرائیل را به پیگیری سیاست «ناپدیدسازی قهری» روزنامه‌نگاران فلسطینی متهم کرده و به مواردی اشاره کرده که هنوز سرنوشت آن‌ها مشخص نیست؛ از جمله نضال الوحیدی و هیثم عبدالواحد که اتحادیه آن‌ها را نمونه‌های آشکار ناپدیدسازی قهری و ناقض قوانین بین‌المللی توصیف کرده است.

جسد یحیی صبیح، روزنامه‌نگار فلسطینی، که به همراه حداقل ۲۸ نفر دیگر در حمله ارتش اسرائیل به یک رستوران کشته شد
جسد یحیی صبیح، روزنامه‌نگار فلسطینی، که به همراه حداقل ۲۸ نفر دیگر در حمله ارتش اسرائیل به یک رستوران کشته شدJehad Alshrafi/Copyright 2025 The AP. All rights reserved.

اسرائیل در هفته‌های اخیر به دلیل هدف گرفتن خبرنگاران و نحوه اداره جنگ با انتقادهای گسترده بین‌المللی روبه‌رو شده است. چندین رسانه معتبر جهانی و شبکه‌های تلویزیونی سرشناس، دولت بنیامین نتانیاهو را به دلیل جلوگیری از ورود خبرنگاران مستقل بین‌المللی به غزه مورد انتقاد قرار داده‌اند.

اسرائیل می‌گوید این تصمیم را برای حفظ امنیت خبرنگاران گرفته، چون قادر به تضمین امنیت آن‌ها در داخل غزه نیست اما این ادعا از سوی بسیاری از رسانه‌های بین‌المللی رد شده و شماری از آن‌ها اعلام کرده‌اند که خود مسئولیت تامین امنیت تیم‌های‌شان را بر عهده خواهند گرفت.

نهادهای مختلفی از جمله گزارشگران بدون مرز، اسرائیل را متهم کرده‌اند که با جلوگیری از حضور آزاد رسانه‌ها در غزه، تلاش می‌کند روایت رسمی خود را تحمیل کند و مانع از انتشار واقعیت‌های میدانی شود.

حملات اسرائیل به ضاحیه بیروت

ارتش اسرائیل روز پنجشنبه، در آستانه تعطیلات عید قربان چندین مکان در حومه جنوبی بیروت را که به ادعای مقامات اسرائیلی تأسیسات زیرزمینی مورد استفاده حزب‌الله برای تولید پهپاد در آن واقع شده، هدف قرار داد.

این نخستین حملات اسرائیل به حومه پایتخت طی بیش از یک ماه گذشته و چهارمین حمله از زمان توافق آتش‌بس با میانجیگری ایالات متحده بود که به درگیری‌های خونین چند ماهه میان اسرائیل و گروه شبه‌نظامی حزب‌الله در ماه نوامبر پایان داد.

اسرائیل پیش از حملات پنجشنبه شب با انتشار پیام‌های هشدار در شبکه اجتماعی اعلام کرده بود که هشت ساختمان را در چهار مکان واقع در ضاحیه بیروت هدف قرار خواهد داد.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *