سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

مجمع عمومی سازمان ملل متحد وزیر خارجه سابق آلمان را به عنوان رئیس بعدی خود انتخاب کرد

آنالنا بائربوک (وسط) پس از انتخاب به عنوان رئیس هشتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مورد استقبال آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد (راست) و فیلمون یانگ، رئیس فعلی مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت. ۲ ژوئن ۲۰۲۵
آنالنا بائربوک (وسط) پس از انتخاب به عنوان رئیس هشتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد، مورد استقبال آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد (راست) و فیلمون یانگ، رئیس فعلی مجمع عمومی سازمان ملل متحد قرار گرفت. ۲ ژوئن ۲۰۲۵ AP – Richard Drew

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع آرا، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه سابق آلمان را به عنوان رئیس بعدی این نهاد انتخاب کرد. آنالنا بائربوک در اظهاراتی پس از پذیرش این مقام تاکید کرد که ماموریت اصلی سازمان ملل متحد که همان “نجات نسل‌های آینده از بلای جنگ” است، همچنان ناتمام مانده است. مجمع عمومی سازمان ملل که نماینده‌ بارز این نهاد است، در واکنش به جنگ‌های اوکراین و غزه توجه ویژه‌ای را به خود جلب کرده است.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز دوشنبه در یک رأی‌گیری که به درخواست روسیه به صورت مخفی انجام شد، با ۱۶۷ رأی، تقریباً دو برابر ۸۸ رأی مورد نیاز برای پیروزی، آنالنا بائربوک، وزیر امور خارجه سابق آلمان را به عنوان رئیس بعدی این نهاد جهانی ۱۹۳ عضوی انتخاب کرد. ریاست یک ساله مجمع عمومی سازمان ملل به صورت چرخشی و بر اساس منطقه انجام می‌شود. 

به گفته آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، آنالنا بائربوک در حالی ریاست مجمع عمومی این سازمان را بر عهده می‌گیرد که جهان نه تنها با درگیری‌ها، فاجعه اقلیمی، فقر و نابرابری بلکه با تفرقه و بی‌اعتمادی نیز روبرو است. او گفت: “کمک‌ها و بودجه‌های توسعه‌ رو به اتمام هستند و نهادها و ساختارهای ما هنوز منعکس‌کننده دنیای دیروز هستند، نه چشم‌اندازی از فردا. این لحظه‌ای است برای ما که متحد شویم، راه‌حل‌های مشترک ایجاد کنیم و برای مقابله با این چالش‌ها اقدام کنیم”.

آنالنا بائربوک نیز در سخنانی پس از پذیرش ریاست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، تأکید کرد که جهان اکنون در دوران بسیار چالش‌برانگیزی قرار دارد و “روی طناب نازکی از عدم قطعیت راه می‌رود”. به گفته وی، تولد سازمان ملل متحد از خاکستر جنگ جهانی دوم “به ما یادآوری می‌کند که دوران سختی را پشت سر گذاشته‌ایم و این به ما بستگی دارد که به این چالش‌ها رسیدگی کنیم”.

بائربوک با بیان اینکه اکثریت قریب به اتفاق کشورهای عضو سازمان ملل به نفع نامزدی وی رأی داده‌اند، گفت که در این دوران چالش‌برانگیز، “مشتاقانه منتظر همکاری با همه کشورهای عضو” است. وی با اشاره به جاری بودن بیش از ۱۲۰ درگیری مسلحانه در سراسر جهان، بار دیگر این نکته را یادآوری کرد که ماموریت اصلی سازمان ملل متحد یعنی “نجات نسل‌های آینده از بلای جنگ”، همچنان ناتمام مانده است.

آنالنا بائربوک در آغاز هشتادمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ماه سپتامبر، جایگزین رئیس فعلی مجمع، فیلمون یانگ، نخست وزیر اسبق کامرون، خواهد شد و ریاست گردهمایی سالانه رهبران جهان در اواخر سپتامبر و رویدادهای سالگرد تأسیس سازمان ملل متحد را بر عهده خواهد داشت.

زمانی که بائربوک در پانزدهم مه برای بحث در مورد نامزدی خود در مجمع عمومی حاضر شد، دیمیتری پولیانسکی، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل، در اظهاراتی به او حمله کرده و گفت که وی “بارها بی‌کفایتی، تعصب شدید و عدم درک اصول اولیه دیپلماسی را ثابت کرده است”.

دیمیتری پولیانسکی آنالنا بائربوک را به دنبال کردن “سیاست ضد روسی” متهم کرد. امری که به گفته او، دلیلی است برای تردید روسیه در اینکه آیا بائربوک در مقام رئیس مجمع عمومی سازمان ملل “قادر به اقدام در جهت صلح و گفتگو” خواهد بود یا خیر.

برچسب ها

طرح جدید آمريکایی - اسرائيلی که خواستار واگذاری عملیات کمک‌رسانی در غزه به یک خیریه خصوصی و شرکت‌های امنیتی آمریکایی است، قرار است جایگزین سازمان ملل شود. سازمان ملل این طرح را رد کرده و آن را «نظامی‌سازی کمک‌رسانی» خوانده است. یونیسف می‌گوید این طرح برای مردم خطرناک است، به‌ویژه در غیاب آتش‌بس یا برنامه‌ای برای بازسازی. اين سازمان می‌گويد: استفاده از فناوری تشخیص چهره برای دریافت کمک، «نقض تمام اصول بشردوستانه» است
ایالات متحده آمریکا برای نخستین بار از جنگ اوکراین، به قطعنامه ضد روسیه رای مخالف و حتی به قطعنامه پیشنهادی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد رای ممتنع داد. مجمع عمومی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی برابر با ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ در سومین سالگرد جنگ اوکراین، دو قطعنامه تصویب کرد؛ قطعنامه «پیشبرد صلح جامع، عادلانه و پایدار در اوکراین» و دیگری قطعنامه «مسیر صلح». چند اصلاحيه در قطعنامه پيشنهادی آمريکا باعث شد که اين کشور به قطعنامه ی خود رای ممتنع بدهد. آمريکا به قطعنامه ی ديگر که تجاوز روسيه به اوکراين را محکوم می کرد، رای مخالف داد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *