سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

پیروزی نامزد حزب دموکراتیک در انتخابات کره‌جنوبی؛ سیاستی آشتی‌جویانه‌تر نسبت به کره‌شمالی و چین

در پی برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست‌جمهوری در کره‌جنوبی، لی جائه-میونگ، نامزد حزب دموکراتیک، با کسب بیش از ۴۹ درصد آرا، پیروز این رقابت سرنوشت‌ساز اعلام شد. این انتخابات شش ماه پس از سقوط دولت یون سوک-یول، رئیس‌جمهور پیشین محافظه‌کار، و به‌دنبال اعلام بحث‌برانگیز حکومت نظامی توسط وی برگزار شد.

با شمارش ۹۹ درصد آرا، لی جائه-میونگ موفق به کسب ۴۹.۳ درصد آرا شد، در حالی که رقیب اصلی محافظه‌کارش، کیم مون-سو، تنها ۴۱.۳ درصد آرا را به خود اختصاص داد. کیم در سخنانی کوتاه شکست را پذیرفت و پیروزی رقیب را تبریک گفت.

لی در سخنانی در مقابل پارلمان ضمن قدردانی از رأی‌دهندگان وعده داد کشور را به سوی اتحاد و ثبات هدایت کند و گفت: «ما می‌توانیم با قدرت جمعی مردم‌مان بر این دشواری موقتی غلبه کنیم.» او همچنین بر احیای اقتصاد و تلاش برای صلح با کره‌شمالی از طریق گفت‌وگو و قدرت تأکید کرد.

مشارکت در انتخابات به حدود ۸۰ درصد از ۴۴.۳۹ میلیون رأی‌دهنده واجد شرایط رسید که بالاترین میزان مشارکت از سال ۱۹۹۷ تاکنون محسوب می‌شود. لی این رأی‌گیری را «روز داوری» علیه حکومت نظامی یون و ناکامی حزب قدرت مردم (PPP) در فاصله‌گیری از آن اقدام دانست.

اعمال حکومت نظامی در سوم دسامبر ۲۰۲۴ و آشفتگی‌های سیاسی شش‌ماهه بعد از آن، از جمله سه رئیس‌جمهور موقت و محاکمه چند مقام ارشد به اتهام شورش، به سقوط سیاسی یون انجامید. وی در فروردین توسط مجلس تحت رهبری لی استیضاح و سپس با حکم دادگاه قانون اساسی از مقام خود برکنار شد.

چالش‌های پیش‌روی رئیس‌جمهور جدید بسیارند: از التیام جامعه دوقطبی‌شده گرفته تا رویارویی با فشارهای اقتصادی ناشی از سیاست‌های حمایت‌گرایانه ایالات متحده. لی وعده داده از اقشار متوسط و ضعیف حمایت کند، در حالی که کیم بر کاهش مقررات برای بخش خصوصی و مقابله با تنش‌های کارگری تمرکز داشت.

گرچه لی جائه-میونگ موضعی آشتی‌جویانه‌تر نسبت به چین و کره‌شمالی دارد، اما تأکید کرده روابط دولت پیشین با ژاپن را حفظ خواهد کرد. برخی ناظران سیاسی معتقدند ریاست‌جمهوری لی می‌تواند آغازگر فصلی تازه در روابط داخلی و خارجی کره‌جنوبی باشد.

در حالی که جهان در انتظار مراسم رسمی سوگند رئیس‌جمهور جدید است، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده تا تأیید رسمی نتایج، از اظهار نظر در این باره خودداری خواهد کرد.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *