سه شنبه ۳ تیر ۱۴۰۴

سه شنبه ۳ تیر ۱۴۰۴

یونیسف: چهار میلیون کودک افغانستانی از تحصیل بازمانده‌اند

تصویر آرشیوی از دختران دانش‌آموز افغانستانی در اولین روز سال تحصیلی دو سال پیش، کابل، ۲۵ مارس ۲۰۲۳
تصویر آرشیوی از دختران دانش‌آموز افغانستانی در اولین روز سال تحصیلی دو سال پیش، کابل، ۲۵ مارس ۲۰۲۳ AP – Ebrahim Noroozi

صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده که بیش از ۴ میلیون کودک در افغانستان به مدرسه دسترسی ندارند که بخش قابل توجهی از آنان دختران هستند. یونیسف در گزارش تازه خود با تاکید بر روش‌های تدریس تعاملی و خلاقانه، گفته تلاش می‌کند تا حضور دختران در کلاس‌های درس را افزایش دهد و محیط یادگیری را برای آنان جذاب و امن سازد.

بر اساس گزارش یونیسف که روز یکشنبه منتشر شد، نبود ساختمان‌های مناسب مدرسه، عدم دسترسی به آب آشامیدنی سالم و کمبود معلمان واجد شرایط از دلایل اصلی محرومیت چهار میلیون کودک افغانستانی از تحصیل است. همچنین شرایط نامساعد اقتصادی خانواده‌ها باعث شده تا بسیاری از کودکان مجبور شوند برای کمک به معیشت خانواده، تحصیل را رها کرده و مشغول کار شوند.

یونیسف در این گزارش تأکید کرده که برای افزایش حضور کودکان در مدارس، به ویژه دختران، تلاش می‌کند تا با آموزش معلمان و معرفی روش‌های نوین و تعاملی، فضای کلاس‌ها را جذاب و امن کند. معلمانی چون لیما که گزارش یونیسف به شیوه‌های به کار گرفته توسط او پرداخته، با بهره‌گیری از بازی و فعالیت‌های گروهی، توانسته‌اند حضور دانش‌آموزان را افزایش دهند و محیط یادگیری را برای آنان شاد و پویا سازند.

لیما، معلم پایه سوم ابتدایی است و با شرکت در دوره‌های آموزشی یونیسف توانسته روش‌های جدید و سرگرم‌کننده‌ای را در کلاس‌های خود به کار بگیرد. او در این رابطه گفته است: «در دوره آموزشی یونیسف، یاد گرفتیم که چگونه از ابزارهای خلاقانه و فعالیت‌های تعاملی برای یادگیری بهتر استفاده کنیم. این روش‌ها نه تنها حضور دختران را افزایش داده است، بلکه آنان را به یادگیری علاقه‌مند کرده است.»

یونیسف با حمایت دولت ژاپن و کره جنوبی، معلمان و مربیانی را در چندین استان افغانستان آموزش داده است. این دوره‌ها شامل روش‌های تدریس، برنامه‌ریزی درسی، مدیریت کلاس و یادگیری فراگیر است. این گزارش همچنین اهمیت حضور معلمان زن در مدارس را یادآور شده، زیرا خانواده‌ها به دلایل فرهنگی، حضور دخترانشان در کلاس‌های معلم زن را ترجیح می‌دهند.

طالبان پس از بازگشت به قدرت، ادامه تحصیل دختران فراتر از پایه ششم ابتدایی را ممنوع کردند. این گروه همچنین زنان و دختران افغانستانی را از حقوق و آزادی‌های اجتماعی اساسی خود محروم کرده است. 

برچسب ها

مستند جدید "محافظ دروغ‌ها" (Bodyguard of Lies) به کارگردانی دن کراوس، تصویری بی‌پرده و افشاگرانه از جنگ ۲۰ ساله ایالات متحده در افغانستان ارائه می‌دهد. این فیلم از طریق مجموعه‌ای از مصاحبه‌ها با روزنامه‌نگاران، مقامات دولتی و اسناد محرمانه، به کالبدشکافی پروپاگاندای سیستماتیکی می‌پردازد که برای توجیه این جنگ به افکار عمومی آمریکا خورانده شد

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *