سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

سه شنبه ۲۷ خرداد ۱۴۰۴

همزمان با اعتصاب کامیونداران و کارگران؛ دستکم ۱۳ تجمع اعتراضی برگزار شد

شماری از کامیون‌داران برای یازدهمین روز متوالی در شهرهای بروجن، تربت جام، تهران و کنگان و نیز تعدادی از کارگران جایگاه‌های سوخت سی‌ان‌جی شهرداری تبریز امروز یکشنبه ۱۱ خردادماه، دست به اعتصاب زدند. از سوی دیگر، جمعی از کارکنان شرکت نفت و گاز گچساران در دو واحد از این مجموعه، شماری از لنج‌داران در بوشهر، گروهی از بازنشستگان تامین اجتماعی در تهران، رشت، اهواز و شوش، تعدادی از بازنشستگان صنایع فولاد در اصفهان و کرمان، شماری از داوطلبان آزمون دستیاری در تهران، تعدادی از کارگزاران مخابرات روستایی در سقز و گروهی از کارگران شرکت ریسندگی خاور گیلان، با برگزاری تجمعات اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند. همچنین روز شنبه، شماری از نانوایان در اصفهان در اعتراض به عدم رسیدگی به مطالباتشان دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شماری از کامیون‌داران در شهرهای بروجن، تربت جام، تهران و کنگان دست به اعتصاب زدند.
کامیون داران معترض روز یکشنبه برای یازدهمین روز متوالی از تحویل بار و انجام فعالیت‌های روزانه خود امتناع کردند. کاهش سهمیه گازوئیل از ۲۰۰۰ به ۱۰۰ تا ۲۰۰ لیتر در ماه، تاخیر در تخصیص سوخت، اختلال در سامانه‌های توزیع، افزایش هزینه بیمه تامین اجتماعی، پایین بودن نرخ کرایه نسبت به عوارض سنگین جاده‌ای، نبود نظارت بر قیمت قطعات و تعمیرات و همچنین گرانی لاستیک و روغن، از جمله مشکلات مطرح‌ شده‌ به شمار میروند. مطالبه به رسمیت شناختن سختی کار نیز از خواسته‌های اصلی کامیون‌داران است.
چندی پیش جلال موسوی، نایب رئیس کانون کامیون‌داران کشور نیز با اشاره به دلایل اعتراضات اخیر رانندگان، سه نرخی شدن قیمت گازوئیل، افزایش هزینه بیمه تامین اجتماعی، نبود نظارت بر قیمت قطعات یدکی و تعمیرات، گرانی لاستیک و روغن و فشارهای معیشتی را از مهم‌ترین مشکلات این صنف عنوان کرده بود.
چندین تشکل کارگری، انجمن فرهنگیان هرسین، انجمن صنفی معلمان فارس، کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، انجمن صنفی فرهنگیان اسلام‌آباد غرب و سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نیز با صدور بیانیه‌هایی جداگانه، در حمایت از اعتصاب کامیون‌داران معترض، ضمن به رسمیت شناختن مطالبات آن‌ها، اقدام جمهوری اسلامی در سرکوب این قشر را محکوم کردند.
لازم به ذکر است، اعتراضات کامیون‌داران در ایران از تاریخ یکم خردادماه آغاز شد، از آن تاریخ تاکنون ده‌ها کامیون‌دار و شهروند حامی این اعتصابات در شهرهای مختلف ایران بازداشت شدند.

تجمعات اعتراضی کارکنان شرکت نفت و گاز گچساران

به گزارش هرانا، گروهی از کارکنان شرکت نفت و گاز گچساران در مقابل دفتر مرکزی این شرکت و مهمانسرای نرگسی، دست به تجمعات اعتراضی زدند.
حذف پیمانکاران، رسیدگی به فاصله حقوقی با نیروهای قراردادی و رسمی، افرایش مزد متناسب با تورم، اصلاح و اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، اعمال مفاد رأی ۳۱۸۸ دیوان در پرداخت‌های مزدی از جمله مطالبات این کارگران است.

تجمعات اعتراضی بازنشستگان تامین اجتماعی در ۴ شهر

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، روز یکشنبه ۱۱ خردادماه، جمعی از بازنشستگان تامین اجتماعی در مقابل ساختمان سازمان تامین اجتماعی در تهران، در مقابل فرمانداری شهرستان شوش و نیز در مقابل ساختمان های اداره کل تامین اجتماعی در اهواز و رشت، دست به تجمعات اعتراضی زدند.
براساس این گزارش، بازنشستگان تامین اجتماعی خواستار ترمیم مستمری‌ها و ارائه خدمات درمانی مطلوب هستند. این افراد همچنین نسبت به تبعیض، گرانی، تورم و دریافتی زیر خط فقر اعتراض دارند.
این بازنشستگان خواستار مستمری عادلانه، درمان رایگان و برخورداری از رفاهیات مکفی هستند و می‌گویند: افزایش مزد و مستمری ناچیز بوده و نمی‌تواند گره ای از مشکلات بازنشستگان باز کند.

تجمع اعتراضی بازنشستگان صنایع فولاد در دو شهر

به گزارش شورای بازنشستگان ایران، شماری از بازنشستگان صنایع فولاد در در مقابل ساختمانهای صندوق بازنشستگی صنایع فولاد در شهرهای اصفهان و کرمان دست به تجمعات اعتراضی زدند.
اجرای همسان‌سازی واقعی تا تعیین سبد معیشت (طرح اصلاحی ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۲)، برداشتن سقف حقوق، اعطای افزایشات ۶۵٪ سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰، عیدی حداقل دو برابر حقوق و درمان رایگان، از جمله مطالبات این بازنشستگان است.

تجمع اعتراضی کارگزاران مخابرات روستایی در سقز

به گزارش ایلنا، شماری از کارگزاران مخابرات روستایی در سقز تجمع اعتراضی برگزار کردند.
بر اساس این گزارش، نمایندگان کارگزاران مخابرات روستایی سقز می‌گویند هنوز حقوق اردیبهشت کارگزاران مخابرات روستایی کشور پرداخت نشده و این در حالیست که رسمی‌های مخابرات هفته پیش حقوق خود را گرفته‌اند.
آنان نسبت به تبعیض در شرکت مخابرات اعتراض دارند و می‌گویند: انتظار داریم حقوق کارگزاران مخابرات روستایی به موقع و سر وقت پرداخت شود؛ مخابرات نباید بین نیروهای خود فرق بگذارد و کارگزاران محروم روستایی را در اولویت آخر پرداخت‌ها قرار دهد.

تجمع اعتراضی داوطلبان آزمون دستیاری در تهران

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز جاری شماری از داوطلبان آزمون دستیاری دوره ۵۲ در مقابل وزارت بهداشت در تهران دست به تجمع زدند.
اعتراض آنها نسبت به مواردی است که توسط این معترضین به عنوان تخلفات گسترده، عدم شفافیت و نتایج غیرواقعی آزمون دستیاری معرفی شده است.

تجمع اعتراضی کارگران شرکت ریسندگی خاوران گیلان

به گزارش ایلنا، کارگران شرکت ریسندگی خاور گیلان به همراه خانواده‌های خود در اعتراض به‌ عدم پرداخت به موقع حقوق فروردین و اردیبهشت تجمع کردند.
بر اساس این گزارش آن‌ها می‌گویند: واگذاری شرکت به بخش خصوصی، ریشه‌ی بسیاری از این مشکلات است؛ امروز در پرداخت حقوق کارگران و سنوات بازنشستگان و همچنین پرداخت ۴درصد بازنشستگی مشاغل سخت و زیان‌آور اهمال می‌شود.
به گفته‌ی تجمع‌کنندگان، بعد از گذشت شش ماه از بازنشستگی برخی از کارگران، درصد سختی و زیان‌آور هنوز پرداخت نشده تا حقوق بازنشستگی برقرار شود. همچنین سنوات حدود ۵۰ نفر از پرسنل بعد گذشت بیش از یکسال پرداخت نشده است.
آن‌ها می‌گویند: تاکنون هیچ اقدامی در راستای نوسازی کارخانه انجام نشده و دستگاه‌های موجود هم درسایه‌ عدم رسیدگی و تأمین قطعات از چرخه تولید به تدریج خارج می‌شوند. در طول این دو سال، تعداد ۲۵۰ نیروی شرکت به ۱۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است. همچنین به تعهدات در جلسات استانی عمل نشده است.

لنج‌داران معترض در بوشهر دست به تجمع زدند

به گزارش آیینه جنوب، روز یکشنبه ۱۱ خردادماه، جمعی از لنج‌داران معترض در بوشهر نسبت به مصوبه جدید ته لنجی و وضعیت نامشخص مطالبات و سرنوشت نامعلوم ته‌لنجی‌ها در مقابل اداره‌ کل بنادر و دریانوردی این استان، دست به تجمع زدند.
تجمع این شهروندان به دلایلی همچون حذف معافیت‌های ته‌لنجی و تحمیل مالیات سنگین صورت گرفته است.
معترضان همچنین ضمن اعتراض به مصوبه جدید ته لنجی، خواستار اصلاح و رسیدگی مسئولان مربوطه به این مصوبه شدند.

تجمع اعتراضی نانوایان در اصفهان

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز شنبه ۱۰ خردادماه، گروهی از نانوایان در مقابل استانداری اصفهان تجمع اعتراضی برپا کردند. افزایش قیمت آرد، عدم واریز یارانه های آنها و عملکرد سامانه “نانینو” از مهم‌ترین دلایل اعتراض این نانوایان است.

اعتصاب کارگران جایگاه های سوخت سی ان جی در تبریز

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران جایگاه‌های سوخت سی‌ان‌جی وابسته به شهرداری تبریز به‌دلیل پرداخت‌ نشدن حقوق هایشان از صبح یکشنبه دست به اعتصاب زدند.
بر اساس این گزارش، این اعتصاب باعث تعطیلی چند جایگاه اصلی در شهر تبریز و اختلال در تأمین سوخت خودروهای گاز سوز شده است.
این کارگران اعلام کرده‌اند با وجود وعده‌های مسئولان، تاکنون اقدامی برای پرداخت حقوقهای معوقه آنها انجام نشده است.

بر اساس گزارش سالانه مرکز آمار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در سال ۱۴۰۳، دست‌کم ۲۲۵۵ تجمع اعتراضی در ایران ثبت شده است. از این تعداد، دست‌کم ۷۲۴ تجمع کارگری، ۱۱۸۷ تجمع صنفی، ۷۴ تجمع در حوزه اندیشه و بیان، ۴۷ تجمع دانشجویی، ۴۸ تجمع در حوزه محیط زیست و ۱۷۵ تجمع اعتراضی توسط شهروندان مالباخته یا افرادی که حقوق شهروندی‌شان تضییع شده، در ۳۱ استان کشور برگزار شد. علاوه بر تجمعات اعتراضی، دست‌کم ۷۰ اعتصاب صنفی و ۱۳۷۷ اعتصاب کارگری نیز در این مدت صورت گرفته است.

برچسب ها

اين نوشته را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذاريد

توجه: کامنت هایی که بيشتر از 900 کاراکتر باشند، منتشر نمی‌شوند.
هر کاربر مجاز است در زير هر پست فقط دو ديدگاه ارسال کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *